用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 希望已入到心儀學校既朋友, 請放返其他學位出黎啦! Plea ...
樓主: IPBB
go

希望已入到心儀學校既朋友, 請放返其他學位出黎啦! Please !!!  

引用:hold到9月中到啦!+我識個家長!第一星期返A

原帖由 tinyan1977 於 14-07-16 發表
hold到9月中到啦! 我識個家長!第一星期返A校向B校請病假,
第二星期返B校向A校請病假,
再問吓小朋友鍾意邊間 ...
Extremely selfish and don't understand what their child needs! Terrible!

引用:己放了崇真

原帖由 Cly2008 於 14-07-26 發表
己放了崇真
放了主流定國際?

等位等到好絕望。。。。。

回覆 最緊要健康 的帖子

有同感,Other things being equal,我真系吾prefer 女校。
不過香港好的local龍校,多數係女校,這是現實。

回覆 shirleen 的帖子

本來主流,後來轉international

剛放了九真!

Give up  MCS and CKY.  

Kyroslie 發表於 14-7-30 17:19
Give up  MCS and CKY.
CKY是IB學校還可理解會放棄.但願聞其詳點解會放棄 mcs?? 因為有DGJS?? or St Paul co ed?? 好奇想知MCS你幾時放棄啊??

放了牛津道基華一

放左GH

王國會長

引用:一個鄰居小朋友,三年來一直打游擊地在三間

原帖由 NT-1 於 14-06-26 發表
一個鄰居小朋友,三年來一直打游擊地在三間較出名的幼稚園上學,其中一間是龍校。現在他父母hold 了最少4間 ...
同時讀三間幼稚園!? 成績表咪有好多日缺席,面試問讀緊那間又點答。

引用:Quote:原帖由+NT-1+於+14-06-26+發表一個鄰

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-08-02 發表
同時讀三間幼稚園!? 成績表咪有好多日缺席,面試問讀緊那間又點答。

...
有啲學校既成績表上無寫出席及缺課日數㗎。

回覆 saintbernard888 的帖子

DGJS,  I gave up CKY and MCS in end of Jan.

引用:回覆+saintbernard888+的帖子 DGJS,++I+ga

原帖由 Kyroslie 於 14-08-06 發表

DGJS,  I gave up CKY and MCS in end of Jan.
叻女!!

引用:回覆+saintbernard888+的帖子 DGJS,++I+ga

原帖由 Kyroslie 於 14-08-06 發表

回覆:希望已入到心儀學校既朋友, 請放返其他學位出黎啦! Please !!!

引用:明天要要開始試堂啦! 仲未有學校收,我好痛

原帖由 IPBB 於 14-08-24 發表
明天要要開始試堂啦!

仲未有學校收,我好痛苦。。每晚都忍不住咸左先可以睡。。。
派到邊間那麼失落?

回覆:希望已入到心儀學校既朋友, 請放返其他學位出黎啦! Please !!!

理倫上考到心儀學校, 真係應該放其他位,問題係好多考真私小的家長,大多心儀的都是來來去去幾間,令人腦交戰的學校終較多

朋友前日收到TSL call waiting, 好開心。即係,音樂椅仲未完。