用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: babybaby2010
go

真道書院 [複製鏈接]

報到.......28/6 am interview!

我囝囝也是這星期六考真道, 第一次小一interview, 吾知道着什麼衣服去見先生? Formal or causal? Polo shirt 還是shirt 衫西褲?請多多指教

fa01  Polo shirt好D,我是一年級家長   發表於 14-6-26 00:18

Super_Mom 發表於 14-6-24 13:38
我囝囝也是這星期六考真道, 第一次小一interview, 吾知道着什麼衣服去見先生? Formal or causal? Polo shir ...
最緊要舒服, 因為group interview, 怕佢哋要做動作, 所以我都唔著裙了。如果俾佢揀, 佢著套Elsa衫去都似。

男仔應該shirt 衫加西褲就OK, 我見過有男仔著踢死兔, 女仔著旗袍。

上年是後補生 , 而家 in 都無得 In

noplanner  如果冇記錯,你老公「殺」得吓人噃!  發表於 昨天 20:40

我諗你記錯, 我老公係一個完全無存在感既啞巴子。

little_yolky 發表於 14-6-26 09:27
noplanner  如果冇記錯,你老公「殺」得吓人噃!  發表於 昨天 20:40
靚爸可以殺人於無聲噃。

our 2nd interview is schedule for this Thursday, very nervous indeed as Logos is our target school.
Does anyone know if they are interviewing the kids and parents together?  Thanks for your help in advance

引用:Quote:原帖由+bopui0607+於+14-06-23+發表

原帖由 ozoz 於 14-06-23 發表
每間學校有好地方,你可以入去真道forum爬下文,了解下課程是否適合。我女兒喜歡嘅原因好簡單,唔好笑,因 ...
我想問英文語境如何?因為我屋企冇語境俾佢

引用:Quote:原帖由+ozoz+於+14-06-23+發表每間學

原帖由 fille 於 14-08-14 發表
我想問英文語境如何?因為我屋企冇語境俾佢
我未正式入學未知呀。如果要非常好英文語境就應該去intl school會合適d,真道係local school,唔一樣。根據讀緊嘅朋友所述,英文科由native speaker教,不一定金髪(呢樣我覺得無問題,識教,口音ok,教得好就得,膚色無所謂)英文用外國書。其他學科方面,初小全部中文,打好中文基礎底,高小開始轉英文。我朋友外國回流,親戚老闆孩子係混血兒都滿意。

‹ 上一主題|下一主題