用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2014填表分析 (24/4/2014 22:50更新, 已加表六+新版試算 ...
樓主: khmama
go

2014填表分析 (24/4/2014 22:50更新, 已加表六+新版試算表)  

本人兒子現升小二,在油尖旺區一間小學就讀,如小五六時轉住址抽九龍城網,會否跌band或對大抽獎有什麼影響?謝謝!!

bbforever 發表於 14-7-15 23:05
本人兒子現升小二,在油尖旺區一間小學就讀,如小五六時轉住址抽九龍城網,會否跌band或對大抽獎有什麼影響 ...

都想問同樣CASE...我哋係深水埗區轉油尖旺...??!!

大家好,小兒升小五,成績一般,全級155,排40名,我住東區,十分擔心明年填表,因為我完全唔識填,想大家幫幫手,十分感謝

我心目中有聖馬可,民生(港島),婦女會,但如果跨區去(灣仔)華仁中學可以嗎?

十分感激khmama 你的無私幫忙!

Hi khmama,

深水埗區男(band 1) 轉油尖旺, 會否跌 band?  邊區好?

Khmama :

妳好!

想問如果心儀某學校, 甲部祇選這間,乙部再將他排第一,命中率會高好多?因為若甲部兩間去面試,第一志願吾收,但第二志願收左,甘就無機會跌大抽獎,是嗎? 謝謝賜教!

感激khmama每年用心幫忙各位家長

我是荃灣區, 阿仔係 band 3, 如果轉沙田區會否跌band或對大抽獎有什麼影響?謝謝!!   因荃灣區根本無選擇, 如去沙田, 有機會 入Band 2嗎?

Thank you so much

本人小女是官小Band2,英文科比較弱,九龍城區,心儀何官、 九真及培道,請問有無其他合適選擇及排位

多謝!

khmama 發表於 14-4-11 11:46
跟你個老師填法,風采同馬錦明好快升呢去band1英中!中學冇分banding,只有學生分band. 多band1生讀嘅學校 ...

樓主, 我想請問大抽獎時, B1生抽完先到B2生, 咁B1生當中又點抽法呢?

如果有個B1生第1志願唔入, 會立即幫佢睇第2志願有冇位, 直到第X志願入左,先輪到排後面no.既B1生抽呢?
還是第1志願唔入, 要其他後面B1生抽左第1志願, 再輸返前面抽第2志願呢?

patwong  我都想問呢個問題  發表於 16-5-13 14:48

okay大家應選B1頭做First choice,B1中後做其它choice,B2頭做墊底。

Hi khmama
好多謝您無私幫助, 不過以下link down load 唔到

抽獎秘笈 (只供參考, 家長請自行修訂)
http://www.sendspace.com/file/7crk3u

Sorry, the file you requested is not available.

資質有限,睇唔明.

如果小女b1A,甲部同乙部應点放,可提供十個志願嗎?鍾情stc多d

肥龜 發表於 14-12-31 10:55
Hi khmama
好多謝您無私幫助, 不過以下link down load 唔到
係啊, 我都試過係down load 唔到。

Hello Khmama, 各位家長:

小女係荃灣區思源學校Band 1 生, 不是邊緣人, 想請教以下填表可以嗎?
自行 1)荃官      2) 何傳耀
甲   1) 荃官  2)何傳耀   3) 可風   
乙   1) 何傳耀  2) 可風  3) 王少清  4) 李城璧  5) 廖寶珊