用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問各位葵青區band 1 學位緊張嗎?謝謝! ...
樓主: lovenicolebaby
go

請問各位葵青區band 1 學位緊張嗎?謝謝!   [複製鏈接]

回覆 薔薇花 的帖子

係不係是指你女這間小學B1女生這樣選,100%入硬蕭明,還是指其它小學都可以呢?謝謝.

回覆 dobbybabie 的帖子

dobbybabie, 本來的選擇甲1,2及乙1,2都是跟你一樣, 但老師唔收貨, 唉! 好無奈!

回覆 趙華 的帖子

趙華, 是小囡本校, 老師好鼓勵女仔選蕭明, 因為冇男仔競爭嘛!

學校好保守, 乙2,3就建議選微調

回覆 薔薇花 的帖子

謝謝,目前我都是將蕭放在自行一,統一甲,乙也放在第一位.

moniquechoy  應該成功!  發表於 14-4-16 15:08

回覆:薔薇花 的帖子

我校老師已看draft,她說沒大問題,最終選擇杈交回給家長們!我是取kamama建議的方法!乙頭1'搏',2,3心儀+穩陣b1後,餘4,5,6,7 b1 執雞位,之後才b2校。

回覆 NurseSally 的帖子

按分析, 此遊戲規則是可以運用到葵青區的, 但老師的"好意"要求我不要這樣安排, 再經修改後, 老師還不接受呀!我依家15,16, 唔知點決定

引用:回覆+dobbybabie+的帖子 dobbybabie,+本來

原帖由 薔薇花 於 14-04-16 發表
回覆 dobbybabie 的帖子

dobbybabie, 本來的選擇甲1,2及乙1,2都是跟你一樣, 但老師唔收貨, 唉! 好無奈! ...
咁乙一林,乙二萧,乙三保,乙四陳乙五執雞得唔得?因陳校中文和数學偏淺,怕哂了你囡

dobbybabie 發表於 14-4-16 13:55

咁乙一林,乙二萧,乙三保,乙四陳乙五執雞得唔得?因陳校中文和数學偏淺,怕哂了你囡

...

B1生。。。放哂B1校至放四中啦!

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

引用:Quote:dobbybabie+發表於+14-4-16+13:55+咁

原帖由 奥脫福 於 14-04-16 發表
B1生。。。放哂B1校至放四中啦!
咁又冒險咗,再放晒BAND1才放四中都係心理好過的,如全區Band1家長都用這方法就可行,不過是音樂椅方法啫

薔薇花 發表於 14-4-16 13:44
回覆 NurseSally 的帖子

按分析, 此遊戲規則是可以運用到葵青區的, 但老師的"好意"要求我不要這樣安排, 再 ...

我很同意你的自行兩間選擇.  就算第2自行入了善德都會很好的, 因為此校老師好, 課程深, 校風好.  
說回小學老師, 她們會認為如果大抽獎NO.靚, 第1志願已入, 無須再論為再搶第2及後志願.  
但是, 個人覺得老師忽略了一個客觀因素, 問題在於小朋友雖不是最前最靚的NO.  但其大抽獎NO. 可能是中間位, 雖然博不到第1輪的第1志願, 但仍可博第2志願及執雞的.

回覆 lovenicolebaby 的帖子

已收到郵件,謝謝.

請問可否e-mail 比我? thanks! e-mail 已pm 你.

我都要,唔該晒
[email protected]

回覆:請問各位葵青區band 1 學位緊張嗎?謝謝!

已send , pls check email

終於要落筆填表, 請大家幫忙睇睇有冇問題,亞女係B1a-b
乙一:林護. 乙二:簫明. 乙三:陳兆民,乙四至八: 其它B1(執雞), 乙九B2

引用:終於要落筆填表,+請大家幫忙睇睇有冇問題,

原帖由 bb0208 於 14-04-26 發表
終於要落筆填表, 請大家幫忙睇睇有冇問題,亞女係B1a-b
乙一:林護. 乙二:簫明. 乙三:陳兆民,乙四至八: 其它B ...
乙四 或試 保祿

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

請e-mail給我, 謝謝~
[email protected]
‹ 上一主題|下一主題