用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 11校網,填統一派位表
go

11校網,填統一派位表

小女將會2014入讀小學,自行派位已經落空,而家要靠攪珠

其實知道嘉諾撒聖心學校 同 聖士提反女子中學附屬小學係好,不過驚太谷

亦同時否定左天主教總堂區學校,因為我拍升中涵接問題

各位媽媽,你地既選擇係點?真係唸到頭都暈

回覆:aibeaibe 的帖子

聖士提反應不會太谷

回覆:11校網,填統一派位表

聖提小一至小三係冇考試的

不過呢2間有個問題,叩門位係俾咗自己幼稚園生先,有剩先俾外人。

聖提女小大熱得47個位,有私校backup,預左抽唔到可以一試,因為無扣門位給外校生;聖心有70個位,放第一位大机会入到!

有私小back up一定聖提女小,聖心津小我唔鐘意讀下午班,時間不好用。

引用:有私小back+up一定聖提女小,聖心津小我唔

原帖由 ajfamily 於 14-01-15 發表
有私小back up一定聖提女小,聖心津小我唔鐘意讀下午班,時間不好用。
三四年前聖心下午校乙部第二都可以抽到,現在可能要排一了。

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

回覆 babymoon2012 的帖子

無私校BACKUP,係路係都唔好選呢2間?

如果我唔選比教熱門的

你地會選 英皇書院同學會小學第二校 定 中西區聖安多尼學校 做頭位呢?

中西聖安多尼排第二一定吾得

英二20分都收唔晒

中西區好平均,英一(人少),英二,基恩,中尼,薄尼,排第二都吾得。聖提,聖彼得和般官更甚。

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

回覆:chingcging 的帖子

英二我知有人15分入左。

基恩今年20分全收晒嗎? waiting都收晒嗎

引用:基恩今年20分全收晒嗎?+waiting都收晒嗎

原帖由 superdaddy888 於 14-01-16 發表
基恩今年20分全收晒嗎? waiting都收晒嗎
基恩廿分有人入吾到。

回覆 Obiepapa 的帖子

Thanks

回覆 johnnywalker 的帖子

it's true according to last year case. You just need to read the post for last year then you will know.

and i believe it's impossible for SH to put 2nd choice as well. 每間都有捧場客