用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 請問宣道小學好不好,學術如何?
go

請問宣道小學好不好,學術如何? [複製鏈接]

如題
   1    0    0    0

撞咗另一間,無去in,但宣小學術強,升中好,EK都好多家長讚。算係無龍學校中,好好的一批。

無咁好的地方係:體育堂好似要行好遠去第度上(報紙賣過),同埋好重視音樂。

麻麻地啦,每年都會有約二三十人入到那兩三間很多人識的學校,如男拔,女拔及聖保羅男女,都唔夠一班,還未計中途小二至小五插入其他有中學的小學,你想想吧!
Just joke on the question, but it is true for recent years!

回覆 j3579 的帖子

但那二三十去聖保羅男女,和拔萃的學生,是不是主要靠音樂的特異功能,有無超過一半?

個個都成績好時, 有特異功能會佔優勢.

歡迎到 開心家庭網 (6歲前的早教) 和 開心家庭日誌 (小學後的培育和升中選校) 也歡迎參觀日誌

j3579 發表於 13-12-23 20:55
麻麻地啦,每年都會有約二三十人入到那兩三間很多人識的學校,如男拔,女拔及聖保羅男女,都唔夠一班,還未 ...

係呀! 麻麻地架,  入男拔,女拔及聖保羅男女 只算全港第二多之麻,
入女拔又遠遠不及DGJS,
入男拔又輸DBSPS佰幾人,
入聖保羅男女 更加同SPCC小學無得比,
去唔到以上三間小學, 咪諗吓囉.

noplanner    發表於 14-6-13 12:09

回覆:請問宣道小學好不好,學術如何?

?

哈哈!答得好!很有趣

引用:麻麻地啦,每年都會有約二三十人入到那兩三

原帖由 j3579 於 13-12-23 發表
麻麻地啦,每年都會有約二三十人入到那兩三間很多人識的學校,如男拔,女拔及聖保羅男女,都唔夠一班,還未 ...
Haha!!!!! I like it~

‹ 上一主題|下一主題