用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 基真學校好不好?
樓主: anntx3
go

基真學校好不好? [複製鏈接]

數份報導也是這樣描述, 我相信這是實情, 不是亂寫

回覆:基真學校好不好?

nieualma,
Yes i think so.
I hope parents can lead by example.
Admit the fault when we make mistakes and correct them.

其實...我覺得...小朋友要去到了結自己生命甘緊要...不論家長定學校都有責任,但我覺得學校責任都幾大....點解小朋友可以獨自走到高處做出呢D行為而無人睇到?電視都成日話小朋友自己一個係家....係家都可能會有意外發生啦....一D基本安全意識都無....點放心交小朋友比佢?我唔理小朋友本身開唔開心!我係係度諗佢地如果玩到一時興起爬嚟爬去...樂極生悲甘點算?學校唔係得一層,又唔係密封?點解一個小朋友上到甘高都無人知...仲比佢做出呢D野==?
唔係針對...只是諗嚟諗去都唔明,想有人話我知....

引用:+本帖最後由+sammilcm+於+13-12-11+13:59+

原帖由 sammilcm 於 13-12-11 發表

回覆 anntx3 的帖子
講真地下有冇血都好!一個人冇啦啦瞓係地下冇返應或冇啦啦暈低 咗都應該call 白車啦!佢唔係墜樓而係中風都死啦!真係唔應同校方嘅做法!

引用:回覆+nieualma+的帖子 我冇講校方做得對,+

回覆 nieualma 的帖子

我冇講校方做得對, 我只係講真係冇血.  我覺得佢唔CALL 白車係佢有問題. 我都有同小 ...
其實你都不在現場,你都只係從家長群組中得知無血,但報紙上有小朋友近距離親身說法,邊個版本可信,就自行判斷吧!至於記者追不追訪都唔會因為討論區唔提唔講而停止,係應該由學校處理好善後工作,我相信記者先會停手

引用:報紙有不同報導,有沒有用家提供意見?

原帖由 anntx3 於 13-12-10 發表
報紙有不同報導,有沒有用家提供意見?
只可以講係一間不知所謂的學校,你睇個所謂副校同校長present 就知

回覆:KittyMelody1 的帖子

無責任感不特止,普通常識亦無,簡接害死個女生,訪問中亦唔見有幾內疚同傷心,咁既學校比都唔讀

引用:回覆+nieualma+的帖子 我冇講校方做得對,+

回覆 nieualma 的帖子

我冇講校方做得對, 我只係講真係冇血.  我覺得佢唔CALL 白車係佢有問題. 我都有同小 ...
"....我只係講真係冇血....."都係whatsapp度其他家長話你知冇血,我勸你唔好用第一身長達,因為你的確不在現場

回覆:基真學校好不好?

掩耳盜鈴,自作自受

醒目開學勳章 王國長老

版主按:  大家討論的已跟標題不符, 現將此帖關上.

有關這校之案件已交由警方調查, 小學雜談亦有相關討論帖,

希望各位能尊死者及她的家屬, 還有就讀該校的師生, 不要作出過份評擊

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2724333&extra=page%3D1

謝謝!

主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛
‹ 上一主題|下一主題