用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園K1 2014-2015
樓主: bluebon88
go

根德園K1 2014-2015 [複製鏈接]

回覆:月兔 的帖子

2 位老師
每日3樣功課,中英數,有時 weekend 多份 drawing
K2 每星期中英數 dictation

回覆 月兔 的帖子

主力兩個, 有分組活動時可能會多一個K2 默書一星期一次, 暫時都好簡單

回覆 shevachevy 的帖子

thx for your reply.
另外想問o下, K1返開上午班, 到K2係咪要改為返下午? 點解會有咁o既安排?
學校有無咩特別設施呢?

引用:回覆+shevachevy+的帖子 thx+for+your+rep

原帖由 月兔 於 14-10-28 發表

點解k2 一定返pm,答案喺無得解。

引用:回覆+shevachevy+的帖子 thx+for+your+rep

原帖由 月兔 於 14-10-28 發表

特別設施唔明你想指啲乜嘢? 學校有龜池,魚池,夠唔夠特別?

回覆 sissysze 的帖子

唔好意思, 表達得唔清楚, 即係一般學校都無, 而根德有O既設施.
魚池龜池, 都算特別吖.

回覆 月兔 的帖子

K2 全下晝可能係行政安排, 每班有兩個CLASS TEACHERS, 其中一位係K2正班主任, 另一位係K3正班主任, 用同一課室
另外我估計可能想幫小朋友戒午睡 , K2都係時候,

K3又轉返上晝, 調校定P1 要返早學o既生理時鐘

設施呀? 好樸實咖咋喎, 有滑梯有樹屋有魚池, 我估學校唔係sell 設施豪華, 設施豪華但爭住玩又有咩用? 設備有基本o野o既, 主要係train 小朋友守規矩玩, 小息完左小朋友自己去排隊集合, 呢點幾似小學

上午轉下午, 之後下午又轉上午, 小朋友容易適應嗎?
請問你的小朋友幾大開始, 不需要午睡?

回覆 月兔 的帖子

坦白講, 而家4.5歲都仲要, 不過時間短左, 有時佢o係校車瞓半個鐘就ok

你小朋友適應力都幾強.
想問O下KV係咪會定期派三本課外書番屋企睇架?
佢地著唔著重音樂方面呢?

回覆 月兔 的帖子

係, 3本圖書, 音樂呀一般啦, 個個星期都會教歌仔

Thx!
‹ 上一主題|下一主題