用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 為囝囝學英文,請各位幫忙?
go

為囝囝學英文,請各位幫忙?

書到用的方恨少,現囝囝快升小一,想學D英文可以跟功課,請問大家邊度有早上9-11點學英文的中心?Thanks

回覆:Anson133 的帖子

大家有好建議嗎?

回覆:為囝囝學英文,請各位幫忙?

其實好難比意見你的,因為吾知你本來的學歷同英文程度,你可以去英國文化協會睇下有無適合的。我自己仔仔k1,開始學phonics,我就自己報左phonics parents class,希望可以係屋企都識教到仔仔。

我覺得你可以試下買set 教材。你有無聽過one elite?  係hk 排第二架,我覺得都唔錯。佢有幾set 嘅,你想仔仔學英文,咁你可以只係買英文試下,佢仲有中文呀德智教育等等。佢set教材有碟有書,仔仔自己一個又可以學,有時你又可以陪佢學,都幾好呀。你有興趣嘅話,我可以講多d 比你聽

Maybe watch English channels more.  Like discovery channels, or kids channel?

引用:其實好難比意見你的,因為吾知你本來的學歷

原帖由 一人之下 於 13-11-21 發表
其實好難比意見你的,因為吾知你本來的學歷同英文程度,你可以去英國文化協會睇下有無適合的。我自己仔仔k1 ...
請問邊度有phonics parents class?thx~

回覆:Bota34 的帖子

pm咗你,因為我剛上完個phonics家長班,分享吓!

引用:pm咗你,因為我剛上完個phonics家長班,分

原帖由 mademoiselle 於 14-07-07 發表
pm咗你,因為我剛上完個phonics家長班,分享吓!
我又想学,可唔可以pm我?

引用:Quote:原帖由+mademoiselle+於+14-07-07+發

原帖由 xyzroom 於 14-07-13 發表
我又想学,可唔可以pm我?
pm咗喇!!!

回覆:削髮維尼 的帖子

係邊度學,可以講下詳情嗎?thx

回覆:削髮維尼 的帖子

請問邊度學?可以講多d嗎?

引用:我自己就冇喺英協度學家長拼音,我揀咗佢地

原帖由 削髮維尼 於 14-08-11 發表
我自己就冇喺英協度學家長拼音,我揀咗佢地朝早上堂嘅成人班,送完小朋友返學就可以去上堂,都幾方便:funny ...
請問邊度學?

回覆:chingnoknok 的帖子

引用:係英國文化協會呀,你想上家長? +

請問邊度有phonics parents class?thanks

回覆 一人之下 的帖子

請問邊度有phonics parents class?thanks

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1