用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果面試果日唔記得交校長推薦信
go

如果面試果日唔記得交校長推薦信

醒目開學勳章

你地仲會唔會補交返,定係算數呢?

我又驚補交反而影响人地對我既印象
http://rickpoon.spaces.live.com/

唔會,除非學校website or interview letter 有寫話可以後交,如果唔係唔會收

醒目開學勳章 王國長老

引用:唔會,除非學校website+or+interview+lette

原帖由 c-wong 於 13-10-19 發表
唔會,除非學校website or interview letter 有寫話可以後交,如果唔係唔會收
我會倒轉唸,除非人地講明吾收,否則一定交!到人地reject至後悔真係喊都無謂,到時交咩都無用

引用:你地仲會唔會補交返,定係算數呢?我又驚補交

原帖由 zola 於 13-10-19 發表
你地仲會唔會補交返,定係算數呢?

我又驚補交反而影响人地對我既印象
如果交了會令你心安,去交吧!

醒目開學勳章

多謝你地既意見,都怪自己太大意!
http://rickpoon.spaces.live.com/

回覆:如果面試果日唔記得交校長推薦信

我會照交,雖然我相信封信唔會為我攞到個學位,但阿Q咁諗,或者搏到2nd in or 3rd in 機會都好!

zola 發表於 13-10-19 11:09
多謝你地既意見,都怪自己太大意!
面試大人可能仲緊張過細路,唔好自責。補交時記得寫清楚小朋友中英文名,和 application number

醒目開學勳章

真係好多謝你地!

講真, 我唔覺得校長推薦信有任何作用。

回復 556699 的帖子

1st in 可能冇用(第一關都過唔到,睇嚟做乜),但可能2nd in時會考慮呢

覺得冇用,我有推薦信又有好多證書,到最後都係冇作用,一間都唔收
主要係睇小朋友的面試表現多d

想交就交,吾好後悔。

引用:覺得冇用,我有推薦信又有好多證書,到最後

原帖由 manfung79 於 13-10-19 發表
覺得冇用,我有推薦信又有好多證書,到最後都係冇作用,一間都唔收
主要係睇小朋友的面試表現多d ...
但如果咁啱學校在選兩個面試表現差不多的小明朋友時,呢D無謂嘢就發揮作用了。