用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 巧虎教材
樓主: sallysallysa
go

巧虎教材

回覆:巧虎教材

咁六歲還適合看嗎?

可以先買一期看看合不合才定嗎?

請問如果我想訂日版要點訂,可否送香港?

引用:我訂了台灣版兩年,由一歲睇到現在三歳,個

原帖由 kayomama 於 13-08-30 發表
我訂了台灣版兩年,由一歲睇到現在三歳,個人覚得是一套很周到的普通話教材!我比較喜歡台版,因為可同時學 ...
請問除了cd外,還有什麼?

回覆:Qqbbbaby 的帖子

除了dvd外,有親子書,內有少少勞作,一邊講故事一邊讓小朋友貼貼紙答問題。有時有玩具配合教材!那些玩具也很精緻的!內容主要教日常自理,禮貌,節日禮儀,好設合年齡的呀!

各位用家 想問下 日本版, 台灣版 ,香港版, 內容是否一樣?? 玩具或其他有什麼分別?? 大家建議買什麼版?

引用:各位用家+想問下+日本版,+台灣版+,香港版,+

原帖由 aheihei 於 13-12-10 發表
各位用家 想問下 日本版, 台灣版 ,香港版, 內容是否一樣?? 玩具或其他有什麼分別?? 大家建議買什麼版?

...
我剛訂了香港版
昨晚和BB一起看DVD 、書和玩具

BB很喜歡,很專心!
由於歌詞係翻譯的,所以會有D唔啱音
另外有一兩教普通話

我自己不想BB一歳多接觸太多不同語言,所以訂香港版

玩具質數也很好

引用:Quote:原帖由+aheihei+於+13-12-10+發表各

原帖由 Joball 於 13-12-11 發表
我剛訂了香港版
昨晚和BB一起看DVD 、書和玩具

請問點樣先可以訂到日文版呢?

你可參考日本綱站的海外訂購部份http://www.benesse.co.jp/zemi/kaigai/index.html
訂購以後,會由日本每個月寄來香港。
但教材,書本都只有日文。要注意。

我訂台灣版, 囝囝剛3age有點抗拒國語, 想佢除左課堂外接觸多d, 同埋, 佢本較喜歡英文, 第一個月睇時佢都唔太喜歡, 但到左第二個月見到佢好明顯鍾意, 本來連講國語抗拒都改變埋, 會主動同我講國語, 記得10月教講好多唔同生果名稱, 睇完同自學無分別到家陣去到超市已經識自己講返晒出來, 效用來說,其實算抵了!

引用:請問其實巧虎的教程跟網上看Youtube有什麼

原帖由 Szhang1984 於 13-12-30 發表
請問其實巧虎的教程跟網上看Youtube有什麼分別?
如果youtube同正版冇分別,巧虎要執左笠了!

我咁睇啦!youtube未必是新版,又未必個個月齊,而且冇玩具和當月書本配合,效用一定不能及,好難相互取代吧!

我訂巧虎月刊跟足兩年,感覺很好,三歲后每月會教識字、数學,但英文就太淺

小朋友k2, 最近才在學校認識了巧虎。 了解過之後覺得內容真是不錯, 也打算在台灣訂回來

囡兒三歲多,訂了台灣的快樂班,玩了兩個月,感到效果不錯,主題內容也配合節日,如十二月時聖誕,一月時新年。其他教自理或數數也和她幼稚園的進度類似。

此外,上年研究買台版定香港版時,香港版好似只有幼幼班(即2-3歲),唔知現在是否一樣,大家訂香港版時要留意我個人覺得乜版係其次,配合番小朋友年紀好D。幼幼班的玩具好似多D又好玩D,我後悔訂得太遲呢

請問有無2手買呢?我有大細b,想慳d

http://www.benesse.com.tw

請問是否直接在上址訂閱台灣版?會提供香港郵寄嗎?

I just bought the CD from taobao, which cost me at RMB50 for 12 CDs with 36 episodes.