用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 有無人進修公大課程, 可以分享吓嗎?
樓主: 小藍莓
go

有無人進修公大課程, 可以分享吓嗎? [複製鏈接]

回覆:有無人進修公大課程, 可以分享吓嗎?

想請問吓d功課係咪要郵寄, email唔得架?

elainetam 發表於 13-10-2 10:58
我10月第4個sem 開始喇
每個sem 2科 到而家先得果30分 幾時先畢業 lol
一個 sem 讀三科,勁!
要好好安排下時間,幼稚園都還可以,上到小學真係多野跟,功課默書測驗,真係人都癲!

我女上年小六準備升中我都專登停一個 sem,專心幫佢搞升中,唔係真係分唔到身。 所以真係小朋友細時快快讀完,之後真係會超忙呀。

小藍莓 發表於 13-10-2 20:17
想請問吓d功課係咪要郵寄, email唔得架?
大部份功課都可以經 OLE (online learning environment) upload 比老師改,有少部份要郵寄比老師,科科唔同。
你攞左教材去 Assignment File 睇睇,應該有詳細講。

回覆:YuYuMother 的帖子

thx

回復 YuYuMother 的帖子

話咁快又開學喇  都擔心自己搞唔掂
想問下你個女d功課溫書全部你自己跟?有無比佢出去補習呀?

引用:回復+YuYuMother+的帖子 話咁快又開學喇++

原帖由 elainetam 於 13-10-07 發表
回復 YuYuMother 的帖子

話咁快又開學喇  都擔心自己搞唔掂
佢自己搞掂。細仔就要我跟,日日嘔血架,所以無時間讀咁多科囉。

回覆:Strawberrys 的帖子

請問一段學費大約係多少?

回覆:Pigchunma 的帖子

程度科目每個學分大概所需學費

每個學分大概需要的學費(港元)*
預修程度/基礎程度         0 或 1 $870
中級程度         2  $980
高級程度         3 或 4  $1,050-$1,130
深造程度         8  $1,130-$1,420
*註:有些科目(如面授科目、需支付實驗室費用的科目等)的學費可能會高於以上的估計。有關學費詳情,請參閱《學科簡介》。

引用:請問一段學費大約係多少? +

原帖由 Pigchunma 於 13-10-10 發表
請問一段學費大約係多少?
睇下讀幾多科啦,5個學分一科嗰d科目通常$4,xxx 一科。10個學分又會貴d......

明白了,謝謝~

哥哥明年升中,我可以有多餘時間,想讀一個學士課程,請問有什麼可以讀??

MariaTsui 發表於 13-10-14 14:35
哥哥明年升中,我可以有多餘時間,想讀一個學士課程,請問有什麼可以讀??

...
有好多科目可以讀,你可以去公大個網頁睇睇:
http://www.ouhk.edu.hk/WCM/?FUELAP_TEMPLATENAME=tcPSearch2008&p_lev=3&lang=eng

回覆:MariaTsui 的帖子

我係讀咗d基本野先才決定邊個degree, 我有興趣讀既都有幾科基本科。

引用:我係讀咗d基本野先才決定邊個degree,+我有

原帖由 小藍莓 於 13-10-15 發表
我係讀咗d基本野先才決定邊個degree, 我有興趣讀既都有幾科基本科。
唔係註冊時要揀左先咩?

如果你之前有讀過其他課程,記住check下可否申請exemption呀。

exemption 攞得唔5咋, 又攪一大輪, 唔知申唔申請好。

引用:exemption+攞得唔5咋,+又攪一大輪,+唔知申

原帖由 小藍莓 於 13-10-15 發表
exemption 攞得唔5咋, 又攪一大輪, 唔知申唔申請好。
試下囉,我申請到20分。

嘩,你就好喇!我問過係得5分!

今天上第一堂.發覺放低咁耐既書包, 真係要一段時間適應。個腦好實, 唔係好轉得到, 唔知有無咁既毅力呢!

今天上第一堂.發覺放低咁耐既書包, 真係要一段時間適應。個腦好實, 唔係好轉得到, 唔知有無咁既毅力呢!

回覆:小藍莓 的帖子

‹ 上一主題|下一主題