用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

馬灣基慧 [複製鏈接]

請問各位家長,認為馬灣基慧如何?!
   0    0    0    0

回覆:馬灣基慧

你有無去啱啱個開放日?  好似60% 左右上英中,不過我睇個表都幾多自己出去考直資

回覆:sbux 的帖子

好的學生多出路

我仔9月會入讀..
我自己覺得師資唔錯..校舍又新又大..
雖然係遠左d..但無咩強國人爭..都唔錯~~

其實我個女今年先升k1,過自己咩都唔識,朋友話呢度啲mama個個都好好,應該可以解答我的問題,而家想先做資料搜集,多謝各位.我本身住近屯門黃金的村屋,校網覺得麻麻.所以會報返我媽咪深井碧堤地址,62校網靚好多,聽人講馬灣基慧唔錯,其實自己都十五十六,唔想自己個女讀得甘辛苦,但又怕揀錯學校,d英文程度又唔夠,所以成日想官小同直資之間徘徊,國際學校又讀唔起,聽講直資陳守仁d學生應該都讀得幾開心,又用英文教學,但讀直資哩間係最平,一濶三大,思想好掙扎,到底應該選擇官小(慳返d錢比佢出去學多幾樣野)定係揀直資(從小英文打好基礎),謝謝各位寶貴意見。thx!!!

Vinor 發表於 13-7-17 14:03
其實我個女今年先升k1,過自己咩都唔識,朋友話呢度啲mama個個都好好,應該可以解答我的問題,而家想先做資料 ...
其實你問題重點係揀直資定官立/津貼小學?

想請問馬基現時約多少人一班?  我以為每班上限是30人, 但見學校12/13年度報告, 小一有163人/5班, 即平均每班32-33人, 所以想問問有小朋友讀緊的家長實際情況.  若多於30人一班, 會不會有助教幫手?  
Thanks.

引用:想請問馬基現時約多少人一班?++我以為每班

原帖由 Harebellv 於 13-12-17 發表
想請問馬基現時約多少人一班?  我以為每班上限是30人, 但見學校12/13年度報告, 小一有163人/5班, 即平均每 ...
我囡小一至小三全班都是32人,小四是31人,全沒有助教,我相信每一位老師是有足夠經驗去應付。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

引用:Quote:原帖由+Harebellv+於+13-12-17+發表

原帖由 gracelam 於 13-12-18 發表
我囡小一至小三全班都是32人,小四是31人,全沒有助教,我相信每一位老師是有足夠經驗去應付。

...
明白,thanks.

‹ 上一主題|下一主題