用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 各小學的升中派位公佈
樓主: 心朗小B
go

各小學的升中派位公佈  

回復 ha8mo 的帖子

請問有冇何壽南同錦泰?

978212  呢兩間好似唔會公佈具體既數據,只公佈學校既名  發表於 13-7-10 14:33

回復 KittyMelody1 的帖子

應該係係BAND 1 尾至BAND 2頭之間, 上年中學文憑試成績有36.3%學生經JUPAS入大學, 與部分BAND1尾及BAND2頭中學成績相近

請問有沒有 net 95
聖公會將軍澳基德小學

asc210 發表於 13-7-10 14:18
請問有沒有 net 95
聖公會將軍澳基德小學

未有,暫時只見2012的升中成績。
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

回復 happy_lavender 的帖子

謝謝!        

KittyMelody1 發表於 13-7-10 13:51
顏寶玲係BAND幾學校? 成44個入, 都真係好誇下......有少少失望...

好多都唔等派位, 有直資收要左佢。有d考10幾名既又入NPL, 20幾既又入NPL, 所以加加埋埋都好多人(有D係成班同學仔好感情, 情願繼續成班老友鬼鬼一齊上)。同埋聽聞NPL準備行IB課程, 呢樣都可能吸引多左學生入去讀。

bbforever  NPL既IB學費都好喇利吓~  發表於 13-7-12 00:33

引用:Net+16+愛秩序灣官立小學+http://www.abgps

原帖由 happy_lavender 於 13-07-10 發表
Net 16 愛秩序灣官立小學

http://www.abgps.edu.hk/2010/notice/1113sspaschlist.pdf
愛官有七個入皇仁。

勁!搵到咁多資料, thanks sharing.

請問你有無北循今年既升中派位資料 ?

34綱一間都沒有????

醒目開學勳章 王國長老

建議家長心急的話, 可以花點時間到:
http://www.chsc.hk/psp2012/main.php?lang_id=2
續間click入去, 有就有, 無就無, 有的話順便post上黎都可以, 我相信大部分以上分享都係咁搵返黎

引用:34綱一間都沒有????

原帖由 rambo717 於 13-07-11 發表
34綱一間都沒有????
英中%插水,要思量如何粉飾廚窗

重未見 SFA, APS

nicky888 發表於 13-7-11 17:02
重未見 SFA, APS

係WOR....好想睇SFA....

聽說SFA好多TOP既學生未讀完6年, 好多係派位前已經俾其他名校搶收左, 唔知係咪事實???

引用:聽說SFA好多TOP既學生未讀完6年,+好多係派

原帖由 Bosco爸爸 於 13-07-11 發表
聽說SFA好多TOP既學生未讀完6年, 好多係派位前已經俾其他名校搶收左, 唔知係咪事實??? ...
“搶收“????自己叩門插班下嘛……

回覆:KittyMelody1 的帖子

之前係討論區見話sfa 好似到九月先會update 個result上網。

回覆:longlokma 的帖子

我都覺得係指中途叩門插班。其實岩岩今日考完st mary 小一叩門筆試,見佢地d叩門卷都有接近二年級的程度(大約高一年),而sfa英文數學都係教快半年至一年。如果小朋友受教,在此邏輯推理下。sfa的學生而且確會容易過到名校插班的筆試,所以呢d傳聞都應該真有其事,不過名校一年又可以有幾多叩門位呢?頂多咪一個起兩個止,所以我相信呢d傳聞個案一定唔會多。

引用:聽說SFA好多TOP既學生未讀完6年,+好多係派

原帖由 Bosco爸爸 於 13-07-11 發表
聽說SFA好多TOP既學生未讀完6年, 好多係派位前已經俾其他名校搶收左, 唔知係咪事實??? ...
係事實
今年知某些升中,4DG, st.paul 有幾個,DB 都有,因某些同學仔有2-3 offer 係手 ,所以詳情都要學校公布

直資同官津中不是最遲明天註冊嗎?

有冇大角咀天主教(海帆道)呢?