用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Net 32 得8間學校
go

Net 32 得8間學校 [複製鏈接]

32校網得8間學校,剩返啲位點填?跨區填其他心儀學校可以嗎?如果冇直資backup 會唔會好危險?
   0    0    0    0

乙部係8間就係8間,唔可以填跨區,有BACK UP一定係好D,

回復 百厭豬 的帖子

咁就大件事,靠直資未必夠人爭。如果靠大抽獎一個唔好彩派鮮魚行就慘,到時叩門都唔知點算。

qqsunday 發表於 13-6-4 22:19
回復 百厭豬 的帖子

咁就大件事,靠直資未必夠人爭。如果靠大抽獎一個唔好彩派鮮魚行就慘,到時叩門都唔知 ...
32網所有既學校資料你睇哂未??比一個底線自己,跨區揀一間,同底線差唔多或高D level既學校,(記住唔好大熱)咁就唔怕32網既學校點差,
你擔心既,我都一樣擔心既,

qqsunday 發表於 13-6-4 22:19
回復 百厭豬 的帖子

咁就大件事,靠直資未必夠人爭。如果靠大抽獎一個唔好彩派鮮魚行就慘,到時叩門都唔知 ...
仲有想話你知,鮮魚行其實都唔易入,

回復 百厭豬 的帖子

咁八間入面你會點排呀?比喲貼士嚟啦!睇BK今年啲POST,唔到第一志願就派左十幾志願什至派左啲冇揀到嘅,都好恐佈吓,所以先問吓點填。

qqsunday 發表於 13-6-4 22:38
回復 百厭豬 的帖子

咁八間入面你會點排呀?比喲貼士嚟啦!睇BK今年啲POST,唔到第一志願就派左十幾志願什 ...
甲1,2跨區(心儀學校)甲3,乙1協和,(安全線)
之後果d,就算抽中都唔會讀,
所以我諗定一間,屋企附近,但係跨區(3線)既學校,預左派得唔好就去叩門,(諗住實收,因往年收唔足生)
但好好彩,派到第1志願,

引用:回復+百厭豬+的帖子 咁八間入面你會點排呀

原帖由 qqsunday 於 13-06-04 發表
回復 百厭豬 的帖子

咁八間入面你會點排呀?比喲貼士嚟啦!睇BK今年啲POST,唔到第一志願就派左十幾志願什 ...
這區梗有1間啱您,有米讀私小更可取

回復 百厭豬 的帖子

你就好啦!上哂岸。今年幾間心儀直資都好多人爭,英華/陳守仁講緊幾千人爭百幾個位,要突圍而出真係談何容易。我都係作最壞打算,盡力做左派邊間都冇計。

回復 dannyyau302 的帖子

米就冇乜,但私少競爭都大。

qqsunday 發表於 13-6-4 23:03
回復 百厭豬 的帖子

你就好啦!上哂岸。今年幾間心儀直資都好多人爭,英華/陳守仁講緊幾千人爭百幾個位, ...
英華,陳守仁,我都有叩,陳"第2round都有再申請,心儀學校都有叩,不過就隨緣咁等運到,冇壓力,其實最緊要打定輸數,邊間唔得就讀自己底線果d,咁就冇咁大壓力架喇,老實講,定咁高期望,跌落嚟緊係痛啦,

回復 百厭豬 的帖子

其實都冇話期唔期望高,只不過係怕大抽獎唔知派邊度最驚。你知啦,到時叩門又話要講誠意,一陣人地問你,阿先生,頭三志願你都冇揀我間學校,點解你會嚟叩門呢?
到時我都唔知點答好。
‹ 上一主題|下一主題