用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 For 女仔來講, 大家心目中頭10位既 "神" 校有邊幾間? ...
樓主: venetamama
go

For 女仔來講, 大家心目中頭10位既 "神" 校有邊幾間? [複製鏈接]

回覆:ac917 的帖子

I like dgs

ha8mo 發表於 13-5-27 15:59
鬍鬚仔想收X飛揚入去坐下籃球場板凳,人地都唔肯去
你睇唔出我係反諷嗎?鮮魚行唔係教會學校,但佢地管理層同校長既行為好似比D教會學校仲親近神,咁仲唔係神校。好喜歡粱校長的敢言,在youtube看到港台既節目,他説亞蟲做教統會主席時放行直資,他説覺得很無良,因為這些統傳統名校轉直資,好陰公。真係my feeling is mutual!

又黎?真係好無聊…

ac917 發表於 13-5-27 18:26
好問題,願聞其詳

正常一間學校跟得上課程的學生多D定跟不上課程的學生多D, 我相信你心裡有數啦!

MrBeast 發表於 13-5-27 11:19
有人辭官歸故里 有人漏夜趕科場
確實系!

以前有個friend, 開始幫小朋友找學校時,吾知‘世界艱難',周圍問人女拔好,定St Paul Coed 好... 后來明白現實,就無再追問。

Joechengck  Good point! "吾知世界艱難..."  發表於 13-5-29 09:32

引用:Quote:ac917+發表於+13-5-27+18:26+好問題

原帖由 crazymum 於 13-05-28 發表
正常一間學校跟得上課程的學生多D定跟不上課程的學生多D, 我相信你心裡有數啦! ...
我就係其中一個擔心小朋友即使幸運入到所謂神級名校,都唔肯定係咪會跟得上嘅家長,所以坦白講出感受,因為有感而家小朋友讀書要求越來越高!你問我既問題,我的確唔知一般嘅case係點,所以請教你,你又話我心中有數,on honest,呢幾年游EK都不斷係學野,第一次求教收到回覆係心中有數,你會唔會誤會左我意思?

醒目開學勳章

回覆:venetamama 的帖子

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

回覆:brima 的帖子

簽名被屏蔽

ac917 發表於 13-5-29 07:13
我就係其中一個擔心小朋友即使幸運入到所謂神級名校,都唔肯定係咪會跟得上嘅家長,所以坦白講出感受,因為 ...
如我誤會了你不好意思; 道理其實很簡單, 跟得上的得生一定是大多數, 否則學校必定會修改課程, 即是說跟不上的只是極少數, 何必妄自斐薄呢?

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 此話題已於早前有會員張貼過,現由版主關上
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛
‹ 上一主題|下一主題