用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 有關York畢業生
go

有關York畢業生 [複製鏈接]

我仔仔現在讀緊幼稚園全日班N班,現有York國際班offer, 想問多啲有關York畢業生嘅意見。
請問York嘅優勢、缺點。
小朋友是否自信及presentable?
再揀一次,會否都照讀York呢?
真的謝謝,因恐怕替小朋友揀錯學校。

14    0    0    0

引用:我仔仔現在讀緊幼稚園全日班N班,現有York

原帖由 HCB 於 13-03-27 發表
我仔仔現在讀緊幼稚園全日班N班,現有York國際班offer, 想問多啲有關York畢業生嘅意見。
請問York嘅優勢、 ...
早兩年york有些事件,名聲不太好!

原帖由 HCB 於 13-03-27 發表
請問York嘅優勢、 ...
一講york又而起火

之前佢地有走鬼班..............

醒目開學勳章 王國長老

我都明白之前有走鬼班, 都好多年前了, 有無D新資訊等樓主可以好好考慮?

candylove111  走鬼班全港不只YORK有吧  發表於 13-4-8 10:03

除咗商業D謀利D,教學上我覺得ok  !
小朋友有無自信和presentable  , 家庭教育都好重要 !

回覆:有關York畢業生

其實我都預咗會有負面意見。
只喺希望有喺York讀的小朋友嘅家長比啲update嘅意見。
今年國際班K3應是第一屆國際班K3生,請問小朋友表現如何?考小一的結果如何?

建議樓主去EK入面全港幼稚園York的section 爬文。有些comment 好好、可以參考一下。不知為何有些comments 又over 激動、想殺人甘

回復 BabAjOe 的帖子

可以譂明嗎?  

咁而家讀間邊間?只要係改善左,就值得轉

有朋友的k3小朋友暫時有數个offer. 陳守仁、蔡繼有、宣道、KTS

以上兩位的offers都很好吖!
如果再有多啲人分享更好。

引用:有朋友的k3小朋友暫時有數个offer.+陳守仁

原帖由 florriehill 於 13-03-27 發表
有朋友的k3小朋友暫時有數个offer. 陳守仁、蔡繼有、宣道、KTS
請問知唔知小朋友有無參加多元智能班?
或有無其他強項、課外活動等?先謝

引用:Quote:原帖由+HCB+於+13-03-27+發表我仔仔

原帖由 wongchunBB 於 13-03-27 發表
其實我都對York既印象麻麻,但我有個教友既囡囡今年讀緊K3,佢考學校既成績又好好噃!有港同、蔡繼有同陳守 ...
請問知唔知小朋友有無參加多元智能班?
或有無其他強項、課外活動等?先謝

我女在有就學卷幼稚園讀K1,然後插班去YORK,YORK教英文有一套,我女英文叻左好多,發音好NATIVE,剛滿5歲考STARTER我無跟都考到12盾,現k3一篇MOVER的compehension可讀到七成,d個英文功課我覺得深,佢都可以自己做唔駛我教,佢話easy,但中文相對弱d,我在家多數跟下中文,老師有愛心,我女細個好靜,而家活潑好多,表達能力強左,老師話佢各方面都進步左所以給她優秀獎,亦考到心儀的小學,
之前都聽的負面新聞,見朋友仔女讀york讀得好,才試下.雖然學費貴我家覺得值得

回復 貓太太 的帖子

多謝你既意見~請問你小朋友係主流班定係國際班?!

我女讀主流班,有參加york的劍橋英文班,

york有教併音,k2平時都有教starter,k3就教mover,所以york的劍橋成績會好d
‹ 上一主題|下一主題