用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用緊Oxford Path 嘅mama交流吓
樓主: 阿月巴
go

用緊Oxford Path 嘅mama交流吓   [複製鏈接]

引用:回覆+lambeanmama+的帖子 聽sales說啲公仔

原帖由 Taka12 於 14-05-31 發表
回覆 lambeanmama 的帖子

聽sales說啲公仔用黎做role play. 但我仔望都唔望啲公仔,只看書同玩支發音筆。 ...
係呀,係用來做role play。
孩子在短時間內不望,不代表佢抗拒。
role play係學語言的過程中很重要的一玩。
當然,有無得平些,你問吓sales啦。
但呢part同上playgroup不一樣。我個人不建議skip。

多謝你的意見呀,因為我見我bb見到隻會唱歌的Cheeky都好似冇乜反應,所以唔知阿仔鍾唔鍾意啲公仔。(我覺得阿仔只係鐘意sharp啲colour 啲objects )
另外我個bb好鍾意擲支發聲筆,擲完佢就卡卡卡的笑,請問你地有冇呢個情況,同埋支筆壞咗有冇得換 or repair. 佢唔夠1歲,我教極佢,佢都喺鍾意擲嘢

引用:回覆+lambeanmama+的帖子 多謝你的意見呀

原帖由 Taka12 於 14-06-01 發表

多謝你的意見呀,因為我見我bb見到隻會唱歌的Cheeky都好似冇乜反應,所以唔知阿 ...
我用左年幾都未試過壞,支筆擲壞當然冇得換,我知可以加錢買多一支做後備。

引用:回覆+lambeanmama+的帖子 多謝你的意見呀

原帖由 Taka12 於 14-06-01 發表

多謝你的意見呀,因為我見我bb見到隻會唱歌的Cheeky都好似冇乜反應,所以唔知阿 ...
我仔得半歲,暫時都係我點俾佢聽。如另一媽咪所言,係可以加錢補購,但要教佢唔好擲野就真。唯有俾多少少耐性吧。孩子慢慢會明的。

另外想問吓個書架有幾大,我驚我屋企唔夠位擺。

引用:另外想問吓個書架有幾大,我驚我屋企唔夠位

原帖由 Taka12 於 14-06-02 發表
另外想問吓個書架有幾大,我驚我屋企唔夠位擺。
你預 70cm (長) x 30cm(深)x 200cm (高) 啦。
預鬆左少少的

200cm高? 咁即係高嗰個人?

引用:回覆+lambeanmama+的帖子 200cm高?+咁即係

200cm高? 咁即係高嗰個人?
不是不是,我打錯了。應該是1米多少少。

ic, 請問我櫃可唔可以拆完又裝返,我屋企細,可能遲啲搬屋,唔知夠唔夠位擺。

唔知遲啲書展會唔會平啲

引用:回覆+lambeanmama+的帖子 ic,+請問我櫃可

ic, 請問我櫃可唔可以拆完又裝返,我屋企細,可能遲啲搬屋,唔知夠唔夠位擺。 ...
應該可以呀。都係要自己裝的自組櫃罷。
會唔會平就真係答唔到你。但成日有傳夏天書展會加價。但呢d講就係咁講啦。
我自己就信奉早買早享受的。所以bb兩個月大就買左了。

回覆 Taka12 的帖子

我細女初初對d 公仔都無太大反應,但依家睇耐左愈來愈鍾意。至於掉支筆(或其他物品)一定要好有耐性慢慢教…唔好咁易氣餒!支筆membership內可維修ga..

引用:唔知遲啲書展會唔會平啲

唔知遲啲書展會唔會平啲
唔知會唔會平d。我5月頭bb expo 買,full set唔要playgroup,一次付款,4萬蚊。

回覆:用緊Oxford Path 嘅mama交流吓

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:PABB124 的帖子

半套連playground不用$49000,你問吓是否攪錯。

引用:半套連playground不用$49000,你問吓是否攪

原帖由 assado 於 14-06-12 發表
半套連playground不用$49000,你問吓是否攪錯。
個sales仲話係會展價!你買幾時?

引用:半套連playground不用$49000,你問吓是否攪

原帖由 assado 於 14-06-12 發表
你係唔係會展買?幾錢?想買但又驚係上次sales!

引用:真係多謝大學的分享!我都想買但唔知有冇用

原帖由 PABB124 於 14-06-12 發表
真係多謝大學的分享!我都想買但唔知有冇用家介紹個好sales 俾我,上次介紹我買個sale我覺得唔好所以冇幫佢 ...
半套連playgroup係三萬三到,我唔要playgroup, 唔做分期,28000。去年會展價。我星期六去上堂學用套教材,我幫你問吓。

引用:Quote:原帖由+PABB124+於+14-06-12+發表真

原帖由 lambeanmama 於 14-06-12 發表
半套連playgroup係三萬三到,我唔要playgroup, 唔做分期,28000。去年會展價。我星期六去上堂學用套教材, ...
真係麻煩晒你,你真係好人!你個顧問跟得好唔好呀?

引用:Quote:原帖由+lambeanmama+於+14-06-12+發

原帖由 PABB124 於 14-06-12 發表
真係麻煩晒你,你真係好人!你個顧問跟得好唔好呀?
買全套較好,我之前買左半套,10個月後都買埋下半套。一次買全套較分2次買平。下半套可用至小學1,2年級,前半套較淺,幼稚園用。

‹ 上一主題|下一主題