用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如何為K1小朋友作升小準備
樓主: lhingw
go

如何為K1小朋友作升小準備 [複製鏈接]

回覆:lhingw 的帖子

引用:cert唔係唯一最重要,但現今個個英普都好,又

原帖由 20072010 於 13-02-27 發表
cert唔係唯一最重要,但現今個個英普都好,又train好礼貌,cert就好重要。Case1:有cert,英普唔叻有禮貌,cert ...
認同你講法,請問有冇D好而有cert 既興趣班可以推介?謝謝!

引用:我認为朗誦訓練可以令小朋友更大胆講野,係

原帖由 sweetbaby999 於 13-02-26 發表
我認为朗誦訓練可以令小朋友更大胆講野,係面對陌生人可以流暢表達好重要! ...
我都覺得朗誦幾好,請問你有沒有好的centre / course 可以介紹?thanks.

我;都有比個小朋友上朗誦, 因為想訓練佢自信, 好好彩佢SO FAR 都學得幾好, 有D獎同CERT。 
而家諗緊唔知學D咩音樂好呢?
另英文 CERT真的有用?CAMBRIDGE? 我覺得面試時已知個小朋友英文程度, 唔駛再用額外資源時間攞張CERT去証明。 

引用:我;都有比個小朋友上朗誦,+因為想訓練佢自

原帖由 lukimama 於 13-02-27 發表
我;都有比個小朋友上朗誦, 因為想訓練佢自信, 好好彩佢SO FAR 都學得幾好, 有D獎同CERT。 
而 ...
請問你小朋友幾大呀?朗誦在那里學,如果唔方便公開,可否pm 我?Cambridge 要五歲先可以考,所以暫時唔考慮了。

回覆:lukimama 的帖子

音樂暫時未搵到更好的,所以應該會學下琴。

我小朋友 2013 先讀 k1, 我都頭痛緊比咩佢學, 佢好鐘意波, 唔知參加一些足球 班 / 籃球班, 對考小一有無幫助, 不過就萛無, 我都想佢學, 因為佢真喺好喜歡, 大家知唔知有邊到有得學呀?

除此之外, 都想佢學普通話朗誦, 音樂,  大家有無好介紹呀?

回復 lhingw 的帖子

佢而家K1, 上左2 個月朗讀班, 到而家大概JOIN左5-6個比賽, 冠亞季優異獎都攞過, 我PM資料比你.

hippoo  可否PM埋比我?? THX  發表於 13-3-3 17:37
rainbowcov  可否PM埋比我?? THX.  發表於 13-3-2 16:06
PeppermintPatty  pls also pm a info to me, many thanks!  發表於 13-3-2 11:01
Chirley  PM埋資料俾我可以嗎? 謝謝  發表於 13-2-28 17:17
minisheep  could you PM me?  發表於 13-2-28 16:50

引用:回復+lhingw+的帖子 佢而家K1,+上左2+個月

原帖由 lukimama 於 13-02-28 發表

佢而家K1, 上左2 個月朗讀班, 到而家大概JOIN左5-6個比賽, 冠亞季優異獎都攞過, 我PM ...
可唔可以PM資料比我!

引用:回復+lhingw+的帖子 佢而家K1,+上左2+個月

佢而家K1, 上左2 個月朗讀班, 到而家大概JOIN左5-6個比賽, 冠亞季優異獎都攞過, 我PM ...
原來大家都係k1 媽咪,大家可以多D交流下。未收到你pm, pls resend. Thanks.

lukimama  係呀, k1, 一諗到小學都頭痛, 而家想揾樣音樂比佢學. 唔知學咩好.  發表於 13-2-28 22:02

引用:回復+lhingw+的帖子 我女女参加過幼聯朗誦

原帖由 sweetbaby999 於 13-02-28 發表

我女女参加過幼聯朗誦比賽,得左季軍,佢跟幼聯朗誦訓練班,老師會模擬上台朗誦個情形,個 ...
Sorry, 我search 唔到聯幼朗誦班,你可唔可以pm D資料比我呀?thanks a lot.

我都想要,可否PM我?謝謝!

回覆:如何為K1小朋友作升小準備

Pls PM me too ... Thxthx

回覆:如何為K1小朋友作升小準備

可否pm me as well, 感謝你!

我也想要,pls pm

我都想要資料,麻煩PM。thanks.

回復 T-bone 的帖子

可pm資料給我嗎?

回復 T-bone 的帖子

可pm資料給我嗎?
‹ 上一主題|下一主題