用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 York 畢業生家長,如時光倒流,你哋嘅決定或做法會改變 ...
樓主: manman4427
go

York 畢業生家長,如時光倒流,你哋嘅決定或做法會改變嗎  

我想請問係咪要到K2先開始有活外活動參加架?? 多元智能班係咪又係由K2開始?? 我知道多元智能班要老師揀過先入得, 請問唔計學費多元智能班每個月幾錢, 同埋有幾多個活動學呢?? 多元智能班係咪會包埋小一面試班?? 謝謝

引用:Quote:Stinkypig+發表於+12-12-13+18:49+我

原帖由 cherryird 於 12-12-13 發表
想問下廿年前約克是否已在九龍塘?因我同事話係九龍城
我以前係約道8號校舍,阿仔係金巴倫道49號,正好多!

U3 開始程度明顯再深左, 英文功課混入 movers 元素, 數學有 1-100 加減數, 近日每天功課都有三至四本 (中英數, IQ...), 幸好阿仔都好樂意自己做, 佢話老師話返屋企休息一陣就要做功課架

我覺得佢地上小學一定跟到 ~

Thomas888999    發表於 12-12-14 16:36
HI ,,,I am Sean MAMA

引用:我想請問係咪要到K2先開始有活外活動參加架

原帖由 kwokbobo 於 12-12-14 發表
我想請問係咪要到K2先開始有活外活動參加架?? 多元智能班係咪又係由K2開始?? 我知道多元智能班要老師揀過先 ...
K1就可以有課外活動參加啦!多元智能班係由K2開始㗎和包埋小一面試班(其實還有很多野都包埋,e.g.:Cambridge Starter、外出參觀.....等等,還有午餐),學費就$3xxx(上年)。還有係要老師揀過先入得嘅。(好像要全班10名以內)

kwokbobo  謝謝回覆  發表於 12-12-14 17:38

回復 Thomas888999 的帖子

請問多元智能班是每個月交$$$ 或是 半個學期交一次$$$?
因為我個仔剛收到york pn offer...thank you~

另外,請問大家國際班和主流班每日上堂英文,中文,普通話時間分配是怎樣?

回覆:LITTLEGIRLSNOW 的帖子

多元智能班是每月比錢嘅。
國際班和主流班嘅分別:
國際班會多一個net做班主任和每天都有普通話堂。
主流班就每星期只有一堂普通話。其他一樣。

回覆:cowboy2007 的帖子

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 討論內容已跟標題不符, 現將主題關閉。

查詢幼稚園資料,請到幼稚園一覽内的所屬專區發帖查詢。
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛