用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 York 畢業生家長,如時光倒流,你哋嘅決定或做法會改變 ...
樓主: manman4427
go

York 畢業生家長,如時光倒流,你哋嘅決定或做法會改變嗎  

引用:+我都係York用家,+大仔上年已畢業(現小一),

原帖由 everdayhappy 於 12-12-11 發表
我都係York用家, 大仔上年已畢業(現小一), 細仔現k2.
上年, 我識上年既york仔女, 全部都有好好offers(e.g  ...

Thanks for your sharing.  是一枝強心針

大家無需回一啲非用家既家長留言,而且每個人都有言論自由,佢點講係佢既觀點。我哋既小朋友得益又冇佢份,有麝自然香,我身邊已經好多朋友好關注york,係咁問我意見。

引用:+本帖最後由+tgrm+於+12-12-11+21:34+編輯+

原帖由 tgrm 於 12-12-11 發表

回復 Thomas888999 的帖子
你又吾係用家,你點知York做得好吾好、值吾值呢?真係個人以(以為)見!還是現在有好多家長不滿呢?我都好想知你所講值的學校?吾知係吾係這一間呢?

Thomas888999 發表於 12-12-11 21:44
你又吾係用家,你點知York做得好吾好、值吾值呢?真係個人以(以為)見!還是現在有好多家長不滿呢?我都好 ...

St. Cat都係一間好好既KG,呢點係無可否則

tgrm 發表於 12-12-11 18:16
回復 BabAjOe 的帖子

係“不知所為“,唔係不之所為,你要鬧我都唔好寫錯字 ...

乜你都知比人鬧,唔知醜,話你不之所為都唔醒,快d在你羅油拎返腦殘出黎啦,錯果個係你呀

引用:Quote:Thomas888999+發表於+12-12-11+21:44

原帖由 ricchlosc 於 12-12-11 發表
St. Cat都係一間好好既KG,呢點係無可否則
我沒有講st.cat吾好,我都覺得st.cat是好學校。不過有人在此發表個人以(以為)見呢~~

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:Quote:Thomas888999+發表於+12-12-11+21:44

回復 BabAjOe 的帖子

我不是york家長,亦沒偏幫任何人。但她只是少少的意見,就比人用D咁操頗的評摮,這不好吧!請給予他人尊重。

tgrm 發表於 12-12-11 17:38
如我的個人意見觸動了york家長的神經我好樂意同大家講對唔住,但都係嗰句,我講的都係個人意見,請不要人身 ...

york對你做過什麼呀?你自己唔like咪答爹啦,唔知以為york係你仇人呀

版主不如CLOSE咗呢個TOPIC啦, 講講下又變咗對罵.

請問tgrm 的小朋友讀那間kg? Thanks!

tgrm 發表於 12-12-11 01:04
當年收咗無讀,以家返轉頭的話都唔會讀,我唔係搵交鬧,只不過我識一啲讀york的小朋友我唔覺特別出眾,程度 ...

妳問下其他人.佢呢d都叫做意見,妳有無睇清楚,佢直頭話緊york及讀緊york學生

引用:+本帖最後由+tgrm+於+12-12-11+21:34+編輯+

原帖由 tgrm 於 12-12-11 發表

回復 Thomas888999 的帖子
果然是高手!
先先話個人以見,之後話你搞事,你要證據,人地比你,又話搵你之前的留言。我搵你之前的留言是要證真係搞事的人,之前已經搞到崇真校長都要出來解釋。
再一次講你這位非用家,不要在此發表一些個人以(以為)見!

引用:版主不如CLOSE咗呢個TOPIC啦,+講講下又變咗

原帖由 gret 於 12-12-11 發表
版主不如CLOSE咗呢個TOPIC啦, 講講下又變咗對罵.
我都覺得可能CLOSE咗才免除不必要對罵.
其實York 家長都幾低調,清者自清。自己小朋友派得比學到嘢最大得益喺自己,不須同人爭高低。

版主如你已得到足夠嘅意見,我也希望您考慮close 咗我地呢條水。

回覆:York 畢業生家長,如時光倒流,你哋嘅決定或做法會改變嗎

品德教育非常重要, 要有風度, 做人量度!我希望EK家長多d 正能量同互相支持。
同理心好重要,  要明白自己的處境, 再站在別人的角度看事情。花費時間上EK 都是重視孩子發展的父母。在此分享一間直資的簡介會體驗,他們強烈教育孩子一個大道理,就是要用培養一個懂欣賞別人嘅心。我常常緊記,很大得著呢 !大家要互相欣賞支持!
有建設性的建議,而不是盲目批評。