用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 高主教vs港大同學會
樓主: canau
go

高主教vs港大同學會 [複製鏈接]

回復 Charlotte_mom 的帖子

Of course there will be exceptional cases but what I meant was if the school believes the child will have very high chance be accepted by co-ed St Stephens DGS etc then they might as well give the chance to others who really want to go to this school, especially those who live nearby.

醒目開學勳章 王國長老

咁又唔係WOR, 學校有校巴去觀塘藍田TKO, 住得近絕對唔係一個優勢
今年都有好多個有OFFER的小朋友, 地區係無校車(係附近成區都無), 例如西九, 美孚, 荃灣.....我都未唸到佢地點解決校巴問題呀

醒目開學勳章 王國長老

bear2233 發表於 12-11-29 14:09
Charlotte mom: 請問港同一年要做幾多個project?

我仔P3, 其實一直做PROJECT, 老師都有帶住, 由好多"窿窿"既工作紙開始, 教小朋友應該去邊度搵資料, 填D咩落去, 老師會俾網址亦會將有關資料擺上ECLASS, 方便小朋友自己去睇(上ECLASS呢樣野就P1已經識啦), 然後再引導學生點去將D資料ORGANISE
真係"杰撻撻"的, 每年都係幾份姐, 唔駛擔心, 唔會個個星期都做既
當學生越黎越大, 指引亦會越少啦, 可能只係SUGGEST一D網頁叫佢地自己搵了
‹ 上一主題|下一主題