用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 真希望明天就是11月26!!!!!
樓主: hinson(`:`)
go

真希望明天就是11月26!!!!!  

回覆:真希望明天就是11月26!!!!!

20分去試軒小,希望成功,阿仔開到口話想讀番我間學校!

chunsamyuen  應沒問題啦...因為上年朋友15年都入左軒下.  發表於 12-11-8 14:32

我都有20分, 但無揀出名學校, 我揀左間屋邨學校, 低調, 但老師非常有愛心, 校風良好的學校.....入讀機會非常大......因為我地覺得有20分係手的家長, 會出去博一博, 唔會揀間普通屋邨學校讀.

引用:我都有20分,+但無揀出名學校,+我揀左間屋邨

原帖由 JHsbb 於 12-11-07 發表
我都有20分, 但無揀出名學校, 我揀左間屋邨學校, 低調, 但老師非常有愛心, 校風良好的學校.....入讀機會非 ...
想問你邊區?揀邊間呀?我囡下年先玩呢個遊戲,想做定功課先

stefi 發表於 12-11-8 00:21
想問你邊區?揀邊間呀?我囡下年先玩呢個遊戲,想做定功課先

我係46區呀, 九龍灣, 得9間學校, 我揀左浸信宣道會呂明才小學, 我朋友以前係油塘基顯做文職, 佢話老師如果係學校做左好多年的真係唔同D, 係好好多的, 佢自己覺得學校有一班做得耐的老師係唔錯, 所以佢話我揀呢間有49位老師入面, 有60%做左10年或以上, 証明學校不錯, 我仔現學畫畫的老師(佢係小學老師), 佢的一位教院同學, 依傢剛係我揀呢間學校教, 幫我問過, D老師真係好好的, 同埋學校好好, 所以就算私校我仔無機會, 入到呢間都不錯啊.......

九龍灣的人, 好多都揀呢間學校隔離的佐敦谷聖若瑟英文小學(男校), 柏德學校/基樂....

回復 JHsbb 的帖子

我同你一致, 20分沒有博名校, 只係選間近屋企口啤好的小學. 所以知道抽中機會好大. 以加等待私校夜榜.

回復 Eunicecat 的帖子

我又係20分選了41網中第二線學校, 個個都去搏第一線. 咁我既機會都大, 有一個offer係手, 定好多架.
~easybring~

引用:我得15分,所以对呢個日子無嘜期望!不過我

原帖由 KHbaby 於 12-11-07 發表
我得15分,所以对呢個日子無嘜期望!不過我都好想11月快D過,因有學校出結果,但又怕結果唔好!  ...
我都系咁話,只會傷心多一次

咁我15分住40網揀間頭幾位多人報的學校咪......

唉!

我女都係得15分,所以都唔寄望自行會收,不過到時都會去望望,去數下淨返幾多位留比大抽獎!

回復 calvin1688 的帖子

我都係得15分, 所以都應該要被折磨到出年6月

引用:我覺得六月,大抽獎真係等得耐左D! +

原帖由 motherqqq 於 12-11-08 發表
我覺得六月,大抽獎真係等得耐左D!
我都覺得係!其實應該2月到大抽獎,之後有幾個月叩門同面試,之後大家可以7月8 月放個安心的暑假。。。

大家會唔會於26日請假去check result?

chunsamyuen  上網睇或早一天/當天收到信件寄來.  發表於 12-11-9 11:25

ha8mo 發表於 12-11-9 11:01
請問個result會貼在學校幾耐?

定係有D學校會放上網?

有D係會放上網的
不過為免我當日情緒高漲(我估得同唔得我都會無心機!),所以我打算請一日假了!

教育署個web site 只說會貼於學校,無講幾耐?

回復 ha8mo 的帖子

我女申請個間話26日9am放結果上網,呢個遊戲全靠運氣,結果交比主! 仲有2 weeks