用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 旅港開平商會學校 想請敎各位測驗同考试形式係点?
go

想請敎各位測驗同考试形式係点?

放心,學校會給測驗範圍,全是課本教的知識,你肯去溫習是沒問題的,測驗和考試的成績是會計名次的.
大家努力溫習啦!

回覆:想請敎各位測驗同考试形式係点?

昨天收到考試範圍,請問中英文書法考D咩?阿仔寫字不是太美觀,咁咪實好低分?還有中文作文考咩?作句?可以點温?温D咩?謝謝!

回復 carmenleung 的帖子

請放心,得閒就練下字,作文就睇多啲課外書,多說多寫,平日累積,考試一定惦嘅!

想問小一電腦筆試考試會唔會好難呀 ?? 要點樣同佢溫呀 ??

回覆:shankybb 的帖子

幾時係電腦筆試呀?我個仔無提過喎!佢只係話星期一電腦堂考咗試,係用電腦做,考點樣登入,開檔案之類咋,無講有筆試,死喇!咁即係有冇呀!放學要問清楚。咁再問下你地其他班老師有冇講普通話有冇筆試呀?我仔D班今日考普通話口試,會唔會普中班和粵中班唔同呢?如果隨堂考,班班嘅日子時間咪唔一樣囉?

我個女B班,下星期考電腦筆試,8/1考電腦操作。下星期考普通話筆試。英文ORAL就日日順NUMBER去考

回覆:shankybb 的帖子

今日阿仔手冊寫咗下星期三考普通話筆試了。

請問普通話筆試係考什麼的?

回復 MACKYTSANG 的帖子

我都好想知呀!近排都係叫佢由單一音去拼讀...都唔知點樣幫佢溫

終於考完試了,各位家長們可以鬆一鬆。