用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 请问陈守仁要IN几耐?
樓主: guorong
go

请问陈守仁要IN几耐?   [複製鏈接]

另一個原因是,你說的是對學校一個很嚴重的指控。如果你認為自己的小朋友可信,又放棄了另一間學校去面試,我強烈建議你接觸學校查明真相,還小朋友一個機會/學校一個公道。

回復 bb亞媽 的帖子

不要太介懷,我的孩子在其他interview後也會講一些難以置信的interview內容,我估他們真是仍細個,不懂完整地覆述,有時也要加埋其他小孩的資料才能造出全個picture,相信EK可以是一個平台給我們組織組織!

引用:另一個原因是,你說的是對學校一個很嚴重的

原帖由 ssskwan 於 12-10-06 發表
另一個原因是,你說的是對學校一個很嚴重的指控。如果你認為自己的小朋友可信,又放棄了另一間學校去面試, ...
謝謝你的建議。

引用:回復+bb亞媽+的帖子 不要太介懷,我的孩子

原帖由 MCLIAN 於 12-10-06 發表
回復 bb亞媽 的帖子

不要太介懷,我的孩子在其他interview後也會講一些難以置信的interview內容,我估他們 ...
Thank you for your kind words. 我很久沒在BK發言,不熟情況,所以引起誤會。很抱歉。

回復 bb亞媽 的帖子

大家也為孩子奔波,我也很明白你的心情!繼續加油!!!

回復 bb亞媽 的帖子

My nephew also finished today's interview in TLS.  She said there are three stations to do the task: one in Eng, one in Chi and one is the logic thinking like the practice she did at home. All the questions are asked by ipad and the teacher didn't ask but press the answer she gave on ipad.  I think the "three Disney DVD" issue is actually these three stations.  All the station will only show the question on ipad that's why "no one ask any question" coz she said the questions can be heard from ipad......  Kids are amazing. They describe 1000 different versions for the same thing......You over thought actually.

回復 takemethere 的帖子

This is interesting and amazing!

引用:回復+bb亞媽+的帖子 不要太介懷,我的孩子

原帖由 MCLIAN 於 12-10-06 發表
回復 bb亞媽 的帖子

不要太介懷,我的孩子在其他interview後也會講一些難以置信的interview內容,我估他們 ...
咪係囉,大家係ek share in 左乜野,佢只聽片面之詞就話投訴,啲人真係惡!
有時呢個小朋友講一part,果個講一part,就整合到八八九九啦。但睇見因"自己細路咁講就要投訴",5 年來都係第一次見。第時學校唔收佢個仔,唔知會唔會好似某啲激動家長咁跳橋!!!

引用:另一個原因是,你說的是對學校一個很嚴重的

原帖由 ssskwan 於 12-10-06 發表
另一個原因是,你說的是對學校一個很嚴重的指控。如果你認為自己的小朋友可信,又放棄了另一間學校去面試, ...
擺明老屈學校有內定!!!

引用:Quote:原帖由+MCLIAN+於+12-10-06+發表回復

原帖由 bb亞媽 於 12-10-06 發表
Thank you for your kind words. 我很久沒在BK發言,不熟情況,所以引起誤會。很抱歉。

...
你到而家都未明你講錯咩???!!!咁大個人應該知做錯事要點掛?!

引用:今日去完考完,明明話一个鈡,点知半個鐘就出

原帖由 sweetbaby999 於 12-10-06 發表
今日去完考完,明明話一个鈡,点知半個鐘就出左來,連女女都問點觧咁快,同组有个師奶話佢朋友今朝in,用左足足 ...
呢個我反而知點解,因為老師cancel 了下午的休息時間,加開了班房,所以流程加快左。我諗聽日都唔會花太多時間掛。。。
收夠人就更加唔會,時間自己選架麻,學校實想揾fit 馬啦。

醒目開學勳章 貢獻勳章

借問聲,如果得一個家長帶,又要湊細b,會唔會唔方便?
恐龍家

引用:借問聲,如果得一個家長帶,又要湊細b,會

原帖由 小曳人 於 12-10-06 發表
借問聲,如果得一個家長帶,又要湊細b,會唔會唔方便?
我覺得應該冇問題。去到帶阿仔上Hall分樓坐,之後再到班房等師兄師姊帶阿仔等一組小朋友去面試班房,家長到waiting room等一個鐘看介紹學校的影片。好多位坐帶住細B應該冇問題。

小曳人  thx!  發表於 12-10-7 00:09

回覆:请问陈守仁要IN几耐?

阿仔lN4點3,我5點2到接佢走。

引用:今日去完考完,明明話一个鈡,点知半個鐘就出

原帖由 sweetbaby999 於 12-10-06 發表
今日去完考完,明明話一个鈡,点知半個鐘就出左來,連女女都問點觧咁快,同组有个師奶話佢朋友今朝in,用左足足 ...
我地會唔會同一組呢阿女今日都係半小時就出來,我都打左過突咁快!

可否用一個正面點的角度? 例如有人面試長有人短, 會不會是老師花了點時間去處理比較慢熱的組別?

我見多數一組完成出嚟,但有啲小朋友老師帶住佢一𠆤個別出嚟?阿仔嗰組由一𠆤師兄帶小朋友返waiting room.阿仔話好玩想下星期再去玩過。

我見多數一組完成出嚟,但有啲小朋友老師帶住佢一𠆤個別出嚟?阿仔嗰組由一𠆤師兄帶小朋友返waiting room.阿仔話好玩想下星期再去玩過。

想讚下學校嘅按排,今早第一場,見校長好勤力咁視察每段環境,諗起兩日內有5000申請人踏足校園,真唔簡單!用IPEN都系聰明地方,幫佢地即時計分或記錄部份資料。
想講我平時重為呀囝成日用平板而角力,真系時代進步緊!
‹ 上一主題|下一主題