用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 请问陈守仁要IN几耐?
樓主: guorong
go

请问陈守仁要IN几耐?   [複製鏈接]

回覆:请问陈守仁要IN几耐?

Only one in waiting room

引用:他很清楚地和我說看了3套disney+的dvd,+沒

原帖由 bb亞媽 於 12-10-06 發表
他很清楚地和我說看了3套disney 的dvd, 沒任何人問他們問題。不過其實我相信不是每個人也是這情況,他們應 ...
乜你覺得學校會得閒到screen 哂5 千幾人份form, 再選一班人突登唔問佢問題嗎? 如果係咁,一早應該只選1000 人先比interview, 唔洗攪兩日interview 啦!反正佢都欽點哂囉,係咪先?
反正我唔信囉!成5 千人假如最後得你一個講,咁你應該再衡量下你小朋友是否真的可信啦。

buffetlover  AGREE!!!!!!  發表於 12-10-12 10:18
buffetlover  Agree!!  發表於 12-10-12 10:18
高齡牛師奶  Agree ! support Auntie Sylvia !  發表於 12-10-7 15:29
ssskwan    發表於 12-10-6 20:05

引用:If+2+parents+go,+will+both+be+able+to+ge

原帖由 eyschoi 於 12-10-06 發表
If 2 parents go, will both be able to get into the waiting room or one has to wait outside the shool ...
一個跟小朋友上樓,另一個係樓下等。校網有面試流程,可click 去睇定先。

阿女剛in完只係用了30分鐘就出返來!

fw9166  我囝IN左成粒鐘. 2點9入去,4點1至出黎,都唔知攪嘜.  發表於 12-10-6 20:41

cmt1010 發表於 12-10-6 16:21
唔會瓜!張申請表只有基本個人資料,點用作西選?

Need to submit the school report also, it can reflect the performance of the student at kindergarten.

回覆:silvia_ng 的帖子

唔駛咁怒氣,我只是講我知道的,你信不信沒問題的。心平氣和 但我還是會選擇相信我囝囝的,因他是我兒子嘛! Peace

carolmum  我相信玩之前,老師應該有解釋怎樣玩,然後小朋友自己玩的
會不會是你的小朋友不明白老師意思,自己沒有參與遊戲喔  發表於 12-10-7 00:45

我個女無DVD 睇喎!還對比了眼睛耳朵等等生字跟著讀

引用:Quote:cmt1010+發表於+12-10-6+16:21+唔會

原帖由 tiggerpiget 於 12-10-06 發表
Need to submit the school report also, it can reflect the performance of the student at kindergarte ...
當然有參考作用,但我唔相信學校會只靠咁表面既野去決定收邊d學生。預定論根本不足採信。

引用:唔駛咁怒氣,我只是講我知道的,你信不信沒

原帖由 bb亞媽 於 12-10-06 發表
唔駛咁怒氣,我只是講我知道的,你信不信沒問題的。心平氣和 但我還是會選擇相信我囝囝的,因他是我 ...
咁又係,唔關我事。不過聽日仲有人考既情況下散佈 (我認為係咋,你信你個仔冇問題架),唔應該囉。多事既我出左聲添。如有得罪,就當時運高睇我唔到啦。

其他明天考既小朋友,good luck 啦!

Thanks.  Got the video and prepared for the long waiting time.
Personally,  I do not believe that the successful application are already selected as it is no use to spendso much effect for a show.

真奇怪……既然認為內定自己小朋友唔得,咁應該係自己放棄啦,咩解究叫人家放棄哩?

亞女考完,有英文和中文
英文有重造句子,讀句子,讀生字........
中文有iPad聽問題揀答案,有讀生字.......然後課室有圖書任睇.
有位小朋友考完出來大叫,爸爸,好鬼易呀,好簡單呀,就係咁咋,係咪去第二間room考筆試呀

引用:真奇怪……既然認為內定自己小朋友唔得,咁

原帖由 ssskwan 於 12-10-06 發表
真奇怪……既然認為內定自己小朋友唔得,咁應該係自己放棄啦,咩解究叫人家放棄哩? ...
你咁直接既

我就實會帶個仔去,因為可能佢就係被內定選好果個。

ssskwan  我純情嘛  發表於 12-10-6 20:27

引用:亞女考完,有英文和中文英文有重造句子,讀句

原帖由 JAMIE2011 於 12-10-06 發表
亞女考完,有英文和中文
英文有重造句子,讀句子,讀生字........
中文有iPad聽問題揀答案,有讀生字.......然 ...

引用:真奇怪……既然認為內定自己小朋友唔得,咁

原帖由 ssskwan 於 12-10-06 發表
真奇怪……既然認為內定自己小朋友唔得,咁應該係自己放棄啦,咩解究叫人家放棄哩? ...
我終於明白為何引起你們的怒氣了,原來你們以為我散佈謠言叫別人不要去。真的很抱歉,我完全不是這個意思。最初是因為我看見樓主問她是否放棄陳守仁,我答他放棄,純粹只是對她說,別無其他意圖。為何我會叫她放棄?因我今天為陳守仁放棄了另一間的interview.當我知道interview 是這樣時我很後悔,所以才叫樓主這樣選擇。我沒任何叫其他人不要去的意圖。引起誤會很抱歉。以後還是少發言好了 SORRY.

回覆:bb亞媽 的帖子

抱歉了,真是誤會了你。希望你唔好介意。

呢個post 已變質,而且明日仲有人interview,今日已經放哂料,對今日in 既人唔係幾公平囉。版主應該要閂post 了。。。

申報,我冇細路考今年小一的。

真的假不了,假的消失了。幸福是留給有準備的人,幸運是跟着誠懇的人。

swmami    發表於 12-10-7 01:11
[/url]][url=http://lilypie.com][/url]

引用:抱歉了,真是誤會了你。希望你唔好介意。 +

原帖由 cmt1010 於 12-10-06 發表
抱歉了,真是誤會了你。希望你唔好介意。
不會,是我說話不清楚引起大家誤會。

‹ 上一主題|下一主題