用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 有無人試過mathnasium?
go

有無人試過mathnasium?

見將軍澳開左分校﹔請問有無人讀緊? 好吾好?

謝謝。

回覆:有無人試過mathnasium?

我仔仔join咗一年,佢K3而家升小一,我老公幫佢報名,所以我其實唔係好知佢地點教。我見佢地有一位導師跟3,4個小朋友,每次都有功課帶回家,由於老師話功課係睇佢明唔明白,所以叫我地唔好教佢,等佢自己做,所以我地係都無教佢功課,不過我見佢每次都識做,亦做得好快。
我見佢地係課堂上做好多練習,初初有加減數,簡單分數概念(即quarter, half),時間,貨幣。而家有好多文字題,睇符號(<,>,=)同埋簡單嘅乘數。
其實我覺得幾好,因為我真係無乜點理佢而佢又識做

回復 debby1328 的帖子

謝謝您願意分享您們的經驗﹐我會讓兒子去做assessment試試看再決定﹐

想問即是一間什麼機構/學校嚟架?

回復 cherryho1021 的帖子

Mathnasium來至美國,係世界3大數學課程。阿仔在將軍澳廣場讀咗3個月,有文字題,跟到學校。

我想報TKO個間,d老師得唔得?,邊個好?referal有coupon,相方都有,有興趣please pm 我

Hongkong 2010, 請問你現在是否讀緊?

我仔仔讀緊太古個間,我覺得黎間d老師幾好吖﹗

miffy128 發表於 13-1-9 09:44
我仔仔讀緊太古個間,我覺得黎間d老師幾好吖﹗
想問下現在仲有無上?係咪用英文教?

仲上緊,係英文教的﹗