用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 旅港開平商會學校 2012-2013小一新生
樓主: casttle
go

2012-2013小一新生

抄書同作業

回覆:2012-2013小一新生

昨天收到通告,10月26日有萬聖節嘉年華會,仲有服裝比賽,你地果日會俾仔女著萬聖節服裝,還是著運動服呀?

引用:昨天收到通告,10月26日有萬聖節嘉年華會,

原帖由 carmenleung 於 12-10-16 發表
昨天收到通告,10月26日有萬聖節嘉年華會,仲有服裝比賽,你地果日會俾仔女著萬聖節服裝,還是著運動服呀? ...
我個仔話要扮蝙蝠

阿女升了小二,唔知係咪大d, 今年佢話唔想扮嘢!
有些老師都會扮埋一份,幾好玩的.

回覆:chingching2005 的帖子

以你去年觀察,我想問下學校多唔多學生會著扮嘢服飾架?咁係唔係大部分的一年級都會扮不同的角色㗎?我怕呀仔著咗扮嘢衫,其他少人著會好異相咋。

回復 carmenleung 的帖子

去年來看,平均萬聖節每班有10零個小朋友扮嘢,除了萬聖節還有新年時的華服日,華服日會多些同學仔穿服飾比賽,不過我都鼓勵小朋友去享受個活動,參與一下,到時都會同佢扮靚靚

回復 emilylamlw 的帖子

家長可參加家長教師會舉辨之親子大旅行,每年都有活動。詳情可留意通告。

有關買校服一事,之前學校派了張通告,請問女生校服的腰帶是否要買?校tie就知一定要買,但腰帶唔係做校服裙時有麻咩?可否有人可解答呀?謝謝

還有想問畢業禮當日(12/11)要否返學,我只明白星期二(13/11)是不用上課,但星期一(12/11)呢?我唔係好明,請幫幫忙解答!謝謝!

回復 shankybb 的帖子

小一既同學畢業禮應該不用回校,除非係表演生。

回復 emilylamlw 的帖子

謝謝你的解答

你們會否參加家教旅行呀?

引用:你們會否參加家教旅行呀?

原帖由 shankybb 於 12-11-14 發表
你們會否參加家教旅行呀?
我哋有報名,5大1小1B

回覆:2012-2013小一新生

我都有報呀!不過唔知係唔係報名一定有得去,通告上寫如果人多要抽籤喎!

平時的平估會否計算在成績內。因小女數學特別差,好似理解唔到。我應該如何幫她呢?

終於考完試了,各位家長們可以鬆一鬆。