用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰 part 3
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰 part 3  

回復 do-re-me 的帖子

其實大部份溜冰動作都可做到...但spin or jump,簡單嘅就做到....
之前都有再搵教練學, 唸住又再玩下, but學左1年多d,就停左lu...畢竟人大了, 始終不及小朋友果時...不怕跌不怕整親...而且玩花式始終要keep住練先得...現在溜冰都只係當同仔仔親子活動咁...

Angelice-BeBe 發表於 12-6-5 14:00
回復 do-re-me 的帖子

其實大部份溜冰動作都可做到...但spin or jump,簡單嘅就做到....
嘩 ! 有番"幾十歲", 生埋bb, 跳個loop可能都可以, 唔通仲去跳個double axel咩, 骨頭跪, 跌一跌好傷架, 有乜事手尾長, 邊個同d仔女拚搏呀.  

回復 小豆媽 的帖子

係未結婚同生b前...果時只係讀完書出嚟做緊野, 有收入所以先再學....
現在*幾十歲*...當然跳唔起啦

剛剛上網睇...taikoo同又一城d學費好似加左價....

引用:剛剛上網睇...taikoo同又一城d學費好似加左

原帖由 Angelice-BeBe 於 12-06-05 發表
剛剛上網睇...taikoo同又一城d學費好似加左價....
我大女依家同個男仔partner練pairs。
幾好玩,幾好睇^^

醒目開學勳章

Angelice-BeBe 發表於 12-6-4 16:14
Then....所以hold住左...未比仔仔學....但佢成日追問我幾時去學溜冰...

太古有相熟就最好,遠少少唔緊要啦,我未又係,仲要無火車、地鐵﹗

醒目開學勳章

do-re-me 發表於 12-6-4 23:27
Chole媽,我有個網友響element學,想去又一城買鞋,問可唔可以借學生證一用,時間佢就晒你

...
可以,到時call我﹗唔太急,我提議比賽OR表演時間先去,平好多,平時最多得九折。

醒目開學勳章

veroshea 發表於 12-6-5 10:15
報到...

好煩, 我地D新界西人仕去MEGA BOX來回三個鐘真係, 練完攰到CC下仲要轉幾次車先返到屋企...

未我囉,又一城 & 太古呀﹗

醒目開學勳章

ThanksMami 發表於 12-6-5 12:00
Chole媽,

我應該唔造衫了, 舊果兩件仲著到, 可能買多一條現成就算, 你造果件有無加'閃石'? ...
岩穿就唔使做,慳返d,我都係兩年一件。

落左多閃石,仲加左水晶珠,今次是拉筋教練私人幫我做,轉左裁縫師。

起左個初稿,亞囡話靚喎,但最終還未知。

醒目開學勳章

小豆媽 發表於 12-6-5 12:23
係呀, 真係好煩, 我仲在學 or 唔學之間爭扎 !!!!!!

不過, 見RIC依家上上下下都為"最後比賽"而努力, 連COA ...

好感動,要加油﹗

醒目開學勳章

小豆媽 發表於 12-6-5 20:30
幾好玩,幾好睇^^
Pairs玩咩?做咩動作?做一個program?fing來fiing去果d?

醒目開學勳章

Angelice-BeBe 發表於 12-6-5 16:25

Private and semi-private加左少少。

你好叻,我教練都叫我學,不過我驚骨頭散。

醒目開學勳章

小豆媽 發表於 12-6-4 23:55
elements.........
地點問題, 係我唯一會考慮轉的地方,
但都唔係我想轉就轉, 要有coach岩時間收我2個女先得 ...

返大陸不失為一個好地方,你近好多。

但大陸教練比較惡,初初就唔會鬧,學耐左就唔包,小朋友要頂得住鬧先好

回復 choleliu 的帖子

想學就去學下啦....我成日都心思思想學...始終自己真係好中意

choleliu 發表於 12-6-6 13:26
太古有相熟就最好,遠少少唔緊要啦,我未又係,仲要無火車、地鐵﹗
我怕小朋友去太遠會辛苦....
但又一城個場真係由早到晚都好多人...

引用:Quote:原帖由+do-re-me+於+12-06-04+發表回

原帖由 cmarcus 於 12-06-05 發表
多謝。小女當然要練習啦,不過佢現在k2,佢有既係時間,所以可以熟能生巧。上年Skate Asia, 她還“溜”到成 ...
唔難,我女覺得1級的edge最難掌握,而家好容易.不過我女唔鍾意記教練排的program,佢鍾意自由發揮(即係自己亂黎)

引用:報到!!do-re-me+你返來就好喇,+掛C我

原帖由 ThanksMami 於 12-06-05 發表
報到!!

do-re-me 你返來就好喇, 掛C我
喂,好耐無見,彤彤學校忙唔忙?忙過上年好多?想8下你點準備呈分試,我諗起就驚

引用:Quote:ThanksMami+發表於+12-6-5+11:39+來

原帖由 小豆媽 於 12-06-05 發表
thanksmami,
係喎, 你講得對 !
可以諗諗.
一於上深圳學,叫埋lolo學,一拖三,值得去

引用:Quote:原帖由+Angelice-BeBe+於+12-06-05+

原帖由 小豆媽 於 12-06-05 發表
幾好玩,幾好睇^^
係咪好似跳社交舞咁?

引用:Quote:do-re-me+發表於+12-6-4+23:27+Chole

原帖由 choleliu 於 12-06-06 發表
可以,到時call我﹗唔太急,我提議比賽OR表演時間先去,平好多,平時最多得九折。
...
我估佢急買,我叫佢星期三晚搵你好唔好,你介唔介意我比你電話佢?叫佢去到打比你?如果介意,我叫佢打比我先,唔該晒