用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰 part 3
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰 part 3   [複製鏈接]

回覆:kidofblacksheep 的帖子

暑假好滿,你快d問下有冇位,如果有即刻hold住個位先.我有個朋友仔尋日問太古城,連圑體班都滿晒,乜位都冇.

回覆:choleliu 的帖子

Chole媽,我有個網友響element學,想去又一城買鞋,問可唔可以借學生證一用,時間佢就晒你

回覆:小豆媽 的帖子

小豆媽,我都唔明,其實香港d溜冰場已經飽和,點解海濱仲要close,連element而家都好多人,我女上堂成日準備jump的時候都有人經過,我已經唔係學星期六,日.但我唔想轉平日,阿女多功課

do-re-me 發表於 12-6-4 23:36
小豆媽,我都唔明,其實香港d溜冰場已經飽和,點解海濱仲要close,連element而家都好多人,我女上堂成日準備jump ...

我都好唔明丫,

唔係鬼佬老細唔做, 而係死人發瘟新世界大業主要收場.
原因only都係要make more money啦,
我又唔覺果個場仲可以make乜野money.
佢收左場, 真係"害"左好多人.
有人因此而unemploy, 有小朋友因此而學唔到skating.

果度咁吊腳, 又好多吉舖, 都唔知為乜.
即本放長雙眼睇睇新世界攪乜.

elements.........
地點問題, 係我唯一會考慮轉的地方,
但都唔係我想轉就轉, 要有coach岩時間收我2個女先得.
由其是bobo初級FS1學生, 冇乜coach想收佢private.
我遲D要call你問問行情. 仲有係....好貴.

我知RIC唔少coach已經approach左 megabox,
但megabox對我(大西北)實在太遠. 我唔會出去, 轉幾次車,

do-re-me 發表於 12-6-4 23:11
停左2個月呀!而家好返了,但又要適應新鞋,我女果隻都唔之係咩腳來的,次次換鞋都要搞3個月,我次次都要帶2對 ...
冇事就好了, sugar咁努力, 休息2月都冇問題, 叻女.

sugar幾多號新鞋 ? 夾腳 ? 腳趾迫 ? 中間迫 ?

我女好好彩, touchwood 換左第3對私家鞋, 都冇pain.
原因係我女腳板瘦又長, (5.5號), 冇夾腳的問題.  
佢仲要我出晒力去索到對鞋好實, 索到鞋帶都界爛左.

咁你個教練去邊個場?其實element對於我都唔就腳,唔知第時教練會唔會去又一城

舊果對Jackson 3號,新果對edea 4號,有d後悔,應該買4號半,因為最初換鞋係因為對舊鞋把刀已經唔得,但買左之後隻腳又大左我女有個朋友仔同我女差唔多程度佢教練叫佢買$45xx我女果係$2250

腳眼夾

Quote:do-re-me+發表於+12-6-4+23:36+小豆

原帖由 小豆媽 於 12-06-04 發表
我都好唔明丫,

唔係鬼佬老細唔做, 而係死人發瘟新世界大業主要收場.
雖然我一次都未去過RIC,但佢摺埋我都好唔開心。香港可以溜冰既地方已經唔多,加上學溜冰既人又年年多,平日就算有時間去練習都冇位俾你練。香港既溜冰又點會進步?地產商只會向錢看,你賺既錢都不及收租般多,他們情願摺埋你租俾d大型連鎖店。

回復+cmarcus+的帖子 聽講你好勁喎!其實

原帖由 do-re-me 於 12-06-04 發表
回復 cmarcus 的帖子

聽講你好勁喎!其實你囡囡係咪唔洗點練一學就識?
多謝。小女當然要練習啦,不過佢現在k2,佢有既係時間,所以可以熟能生巧。上年Skate Asia, 她還“溜”到成個bb咁,現在雖然上了fs3, 但之後既動作好難,佢再上唔上到就要睇佢本身了。

報到...

好煩, 我地D新界西人仕去MEGA BOX來回三個鐘真係, 練完攰到CC下仲要轉幾次車先返到屋企...

其實呢度有邊個係ELEMENT, 又一城, 西九既學生媽咪? 可唔可以SHARE下D行情, 如各樣限制, 收費等..(私人教練收費, LOCKER, 比賽或考試租場? ETC.. )

THANKS!!!
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

報到!!

do-re-me 你返來就好喇, 掛C我

veroshea 發表於 12-6-5 10:15
報到...

好煩, 我地D新界西人仕去MEGA BOX來回三個鐘真係, 練完攰到CC下仲要轉幾次車先返到屋企...

來回三個鐘, 不如上深圳學

cmarcus 發表於 12-6-5 08:30
多謝。小女當然要練習啦,不過佢現在k2,佢有既係時間,所以可以熟能生巧。上年Skate Asia, 她還“溜”到成 ...

你囡囡咁細個就咁叻! 努力啦!, 實上到8級

do-re-me 發表於 12-6-5 00:18
腳眼夾

加個粉撲

Chole媽,

我應該唔造衫了, 舊果兩件仲著到, 可能買多一條現成就算, 你造果件有無加'閃石'?

veroshea 發表於 12-6-5 10:15
報到...

係呀, 真係好煩, 我仲在學 or 唔學之間爭扎 !!!!!!

不過, 見RIC依家上上下下都為"最後比賽"而努力, 連COACH都出埋去玩TEAM7 TEAM8, 真係士氣高漲.
我都叫2個女要真珍惜時間.

ThanksMami 發表於 12-6-5 11:39
來回三個鐘, 不如上深圳學

thanksmami,
係喎, 你講得對 !
可以諗諗.
上"萬象城"一定近過我出MEGABOX.

小豆媽 發表於 12-6-5 12:25
thanksmami,
係喎, 你講得對 !
可以諗諗.

其實深圳我都有諗過, 問題係我地呢D唔止一個小朋友既, 你無得假手於工人姐姐, 而且佢無晒D好朋友, 驚佢無左想去練既推動力, 大時大節過關又多人, 唉....
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~
‹ 上一主題|下一主題