用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 有無mama學緊日文?
樓主: cathy_kin8
go

有無mama學緊日文?

我覺得pasona 好d...
舊年讀過hku space ...覺得好嘥錢嘥時間....

我自學中, 我都想找個日文老師, N5原來一d都唔野少!
天惠媽

引用:我在港大Space讀左5年,7月考左N2未派成績

原帖由 sixstoby 於 12-08-13 發表
我在港大Space讀左5年,7月考左N2未派成績
9月會升讀第6年
幾錢㗎

回覆:有無mama學緊日文?

曾經讀過pasona同日本語講座, 初期去pasona學對會語好,因係日本人同小班,好多機會講,再高級可以去日本語講座,教文法多,但會有壓力,因成日要考試,唔pass唔可以升班。

引用:Quote:原帖由+sixstoby+於+12-08-13+發表我

原帖由 Yaniexd 於 13-01-29 發表
幾錢㗎
http://hkuspace.hku.hk/cht/programme/subject/japanese#&sort=start_date+asc

順帶一提,上年7月N2 passed

學日文? 睇日劇學最實際

日本文化協会仲有無開? 如有、応該是不錯的選択。 
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

引用:我報左個有記憶法的日文班,聽朋友講教得幾

原帖由 yanny123 於 12-06-16 發表
我報左個有記憶法的日文班,聽朋友講教得幾好!
所以試下,今個星期五開始第一堂! ...
請問邊間呀?

引用:有無mama學緊日文?我想搵有持續進修基金的.

原帖由 cathy_kin8 於 12-04-19 發表
有無mama學緊日文?我想搵有持續進修基金的......邊間較好?有無讀緊分享下
其實要睇你想學好會話定文法再去揀學校。好多間都有得claim,同埋真係有心要讀到溝通到就講緊幾年嘅時間。我自己就初初喺工聯會讀完覺得有興趣再去Pasona讀,全日本人老師發音會標準些,但係相對寫作就沒日本文化協會果啲咁好。所以真係睇你想要乜

引用:我自學中,+我都想找個日文老師,+N5原來一d

原帖由 ada1812 於 13-01-15 發表
我自學中, 我都想找個日文老師, N5原來一d都唔野少!
初級日語N5是可以自學的,讀完大新書局的《大家的日本語》初階、進階兩套書(連文法解釋),另再加文法書,N5要合格不難。

考前記緊操past paper及做聽解練習。

Mighty 發表於 13-2-26 18:36
日本文化協会仲有無開? 如有、応該是不錯的選択。 

http://www.nihongokoza.edu.hk/web/
Kei Kei is breastfeeding till 2 yrs 6.5 mths and she is weaned naturally.

回覆:有無mama學緊日文?

請問想學日文的爸媽們,你地最後揀咗邊間呀?我想報九月開學的日本語講座。