用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 發育期唔高, 如何幫孩子增高?
樓主: TINGMUM
go

發育期唔高, 如何幫孩子增高? [複製鏈接]

係真就好啦....

原帖由 catcatmom 於 10-9-12 18:26 發表
愈遲M來, 增高時間愈長. 即愈遲愈好, 同學15歲來M, 中一14X幾, 中4已165CM, 70後D女仔, 都算幾高吓.  

[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

醒目開學勳章

原帖由 catcatmom 於 10-9-12 18:26 發表
愈遲M來, 增高時間愈長. 即愈遲愈好, 同學15歲來M, 中一14X幾, 中4已165CM, 70後D女仔, 都算幾高吓.  
我個囡中二都重未有M到,我就想佢遲D,等佢高多DD,因為佢D同學小學已黎,佢大我囡一個月,以前高我囡好多,到左而家,大家差唔多高.

其實咩時候會突然 bill 高
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

我囡囡已來M, 請問除了吃多些有營養的食物 (如飲奶), 還有什麼方法呢?

我都想知.

我想問你地女兒來了經後,還會高幾多呢?

我的女兒今年二月來了,還差兩星期先至 11 歲,來時 154 cm ,而家 159 cm,我希望她可以高到 163 - 164cm 啦!
其實佢已經突破了我的框框,我得 155cm,希望佢可以高多 5 cm !

不過我真係唔敢奢望,從來我想得到的東西,只有越想越無!

原帖由 Jasber 於 10-7-31 14:06 發表
我女11歲來經個年高左10cm,之後果年高左5cm,再之後兩年先高了5cm,再之後即係近一年差不多冇高過, now 162cm, 有得高多少少就好喇!
係咪你個女未來經已標高 10 cm,來經後第一年高 5 cm,之後2 年再高 5 cm,即來了經後總共 10 cm呀,如果係就係好啦,我都希望我個女能來了都高 10 cm,到時會有 164 cm ,想下都開心,不過個個生長唔同,都無得望!

來了經係咪高得慢, 不至於停止嘛....

響d大型國貨公司好似裕x 華x有田七粉或者丸賣, 仲有分生田七熟田七, 熟田七可以幫助小朋友增高架, 我2個女都都係小學生, 係食流鼻血, 所以食緊半份量
原帖由 心心媽 於 10-9-9 10:42 發表
請問中醫有無講係用原色田七定黑色制過的田七? 定2種都可以呢?

可否詳細D講吓點買同點食呀?Thanks!

原帖由 菇芝bebi 於 10-10-12 11:04 發表
響d大型國貨公司好似裕x 華x有田七粉或者丸賣, 仲有分生田七熟田七, 熟田七可以幫助小朋友增高架, 我2個女都都係小學生, 係食流鼻血, 所以食緊半份量   ...

我在華潤x買, 係田七膠囊, 有好多唔同牌子, 要睇清楚唔好買錯生田七呀! 我就買淮安其中一隻講明話2歲以上可以食的, 我就每日2次, 每次1粒, 食左幾日之後感覺個人無咁累, 好訓左, 精神左, 阿女得幾歲大, 就每晚一粒, 見佢食左鼻感感好似舒緩左, 無流鼻血
原帖由 HinCircle 於 10-10-12 11:24 發表
可否詳細D講吓點買同點食呀?Thanks!

那麼是否可以有增高效果呢??

唔知喎, 阿女得幾歲, 就算唔食藥都會高啦 問題係你目標想佢高幾多先 我個女係唔算高, 主要想強化血管, 增強抵抗力, 但如果真係可以增高埋就最好啦但真係除左有人話田七對小朋友增高有幫助之外, 都未聽過有第二樣, 反而另外一種天然食品(係阿媽在鄉下帶回家看門口的)話丰胸就有自己試過, 原來真係有料到, 等阿女17歲至俾佢食
原帖由 fatfatbaby 於 10-10-12 17:03 發表
那麼是否可以有增高效果呢??

阿仔都有鼻敏感嫁,買比佢試吓先。
Thanks!

原帖由 菇芝bebi 於 10-10-12 15:08 發表
我在華潤x買, 係田七膠囊, 有好多唔同牌子, 要睇清楚唔好買錯生田七呀! 我就買淮安其中一隻講明話2歲以上可以食的, 我就每日2次, 每次1粒, 食左幾日之後感覺個人無咁累, 好訓左, 精神左, 阿女得幾歲大, 就每晚一粒,  ...

睇西醫話田7都有激素,  女仔食就要小心...
咩豐胸甘正? 講來知.

原帖由 菇芝bebi 於 10-10-12 17:27 發表
唔知喎, 阿女得幾歲, 就算唔食藥都會高啦 問題係你目標想佢高幾多先 我個女係唔算高, 主要想強化血管, 增強抵抗力, 但如果真係可以增高埋就最好啦但真係除左有人話田七對小朋友增高有幫助之 ...

野葛粉, 係阿媽d家鄉野, 早排見阿女流鼻血諗住俾阿女食, 上網睇下, 原來有天然雌激素,但又見d日本人用黎做點心, 應該都係好野黎, 咪無俾佢食自己食左佢囉, 點知食左1 wk真係有料到 直頭好似十幾歲時谷胸咁 但我去裕華超市搵過都無得賣 得d葛乾片, 唔知打粉食得唔得
原帖由 dder 於 10-10-19 17:44 發表
睇西醫話田7都有激素,  女仔食就要小心...
咩豐胸甘正? 講來知.

原帖由 noelching39 於 10-10-4 09:08 發表
我想問你地女兒來了經後,還會高幾多呢?

我的女兒今年二月來了,還差兩星期先至 11 歲,來時 154 cm ,而家 159 cm,我希望她可以高到 163 - 164cm 啦!
其實佢已經突破了我的框框,我得 155cm,希望佢可以高多 5 cm !

不過我真係唔 ...

咪家陣甘多靚媽驚d女唔夠高,....
我仲以為只系男仔唔夠高先會有壓力tim....

唔單只高度,  仲有皮膚保養, 氣質修養, 健康的身體同品德表現都同樣注重,   各位靚媽當然希望亞女各方面都比亞媽青出於藍,更勝一籌.

原帖由 TINGMUM 於 10-10-20 13:36 發表
唔單只高度,  仲有皮膚保養, 氣質修養, 健康的身體同品德表現都同樣注重,   各位靚媽當然希望亞女各方面都比亞媽青出於藍,更勝一籌.

原來各位靚媽有甘多壓力架

原帖由 samuel89 於 10-10-20 14:17 發表

原來各位靚媽有甘多壓力架

男仔有沒有什麼東西可以幫忙增高呢 ???
‹ 上一主題|下一主題