用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 宏信書院中學家長
go

宏信書院中學家長

請問有無宏信書院中一家長,可以交流一下

宏信書院中學家長

你好!我係宏信書院中學家長,你是否2nd round入的,唔知有幾多人讀呢!

原帖由 amypau83 於 10-5-31 14:30 發表
你好!我係宏信書院中學家長,你是否2nd round入的,唔知有幾多人讀呢!

我係第1round家長,早2個前我問學校就話有3班,而家唔知,但最多4班.唔知中一書薄費要幾錢??????

我都係第一round入既,早前負責果位哥哥都o冇做,e加個姐姐問咩都唔知,好似聽日第二round入既開簡介會:D

早前問話6月開家長會,會講下校服同書薄費既野!7月會上暑期班,但依家都唔知係唔係!

原帖由 amypau83 於 10-5-31 18:30 發表
早前問話6月開家長會,會講下校服同書薄費既野!7月會上暑期班,但依家都唔知係唔係!

早幾日我都打電話問過,咩都唔知,都0知幫唔幫個仔報暑期班好????

Hi, 你地好呀, 我都係year 7 家長呀, 我都等得好心急個家長會, 都唔知幾時開! 又好想知套校服靚唔靚...haha

請問你地小朋友讀邊間小學呢? 唔知我地係唔係同學仔

好似話7月3日有個簡介會,另外係7月有暑期班要上,大約上一個星期,另外7月中有家長會,會講下校服同書薄費既野

Parents' Association in the afternoon of 17th of July, the summer class will hold on 5th to 9th of July or 12th to 16th of July, the time is 1630 to 1830 in the afternoon.

Year 7 Parents Day Tomorrow

好想知道件校服是怎麼樣...

原帖由 lapalala 於 10-7-16 21:25 發表
好想知道件校服是怎麼樣...

你地心情令我想起小女當年入讀播道一樣心情緊張. 希望你地個個都讀得開心.