用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問荃灣 / 葵青哪些中學是band 1?
go

請問荃灣 / 葵青哪些中學是band 1? [複製鏈接]

請問荃灣 / 葵青哪些中學是band 1?
   0    0    0    0

(1) SKH LAM WOO
(2) TSUEN WAN GOVERNMENT SECONDARY SCHOOL
(3) HO FUNG NCOLLEGE
(4) CNEC CHRISTIAN COLLEGE
(5) STFA LEE SHAU KEE COLLEGE
(6) SIU MING CATHOLIC SECONDARY SCHOOL
(7) BUDDHIST SN TAK COLLEGE
(8) POPE PAUL VI COLLEGE

醒目開學勳章

原帖由 dadali80 於 10-4-9 11:25 發表
(1) SKH LAM WOO
(2) TSUEN WAN GOVERNMENT SECONDARY SCHOOL
(3) HO FUNG NCOLLEGE
(4) CNEC CHRISTIAN COLLEGE
(5) STFA LEE SHAU KEE COLLEGE
(6) SIU MING CATHOLIC SECONDARY SCHOOL
(7) BUDDHIST SN TAK COLLE ...

王少清都係

回覆 1# peggy 的文章

何傳耀都係。

so...Anyone can share the school life of 聖公會林護紀念中學?
When will start the Pre-S1 course? July or Aug?
ekoo

^up^
......
ekoo

請問王少清近期是否好谷??谷上位.

王少清, 陳兆民和保良局八三總理今年都開全英班。

林護出名係好谷架,所以真係要睇小朋友的耐壓力有幾強。

我早兩日睇星島,2010﹣2011年新中一,呢三間都入左全英文班名列喎。

我都係睇到報紙咁講, 我才同大家分享, 如有各位現任家長更清楚實制情況, 請指正。

原帖由 big-head 於 10-4-23 09:36 發表
王少清生活教育、家政、設計與科技、視覺藝術、音樂、體育都用中文教,未算係全英文喎。

在此網上找到:
[url=http://www.chsc.hk/secondary/tc/ ... t=local&District=KC]http://www.chsc.hk/secondary/tc/ ... t=local&District=KC[/url]

學校特色:~

教 學 規 劃  

(1)全校語文政策 :
本校在2010-11年度中一均會以英文為教學語言。

原帖由 紫蘿蘭 於 10-4-9 10:39 發表
請問荃灣 / 葵青哪些中學是band 1?

聖公會林護紀念中學
荃灣官立中學
順德聯誼總會李兆基中學
中華傳道會安柱中學
荃灣公立何傳耀紀念中學
寶安商會王少清中學
可風中學(嗇色園主辦)
天主教母佑會蕭明中學
保祿六世書院
東華三院伍若瑜夫人紀念中學
保良局八三總理中學
佛教善德英文中學
東華三院陳兆民中學

常聽人講, 2 間仁立自行加大抽獎時都入了9x 個位在林護, 其實係未好多街外人都唔夠膽博林護呢? 既然大抽獎時, 只要係band one 的都有機會入到林護, 那係未即係如有膽在大抽獎時博入林護都有一定的機會, 因為2間仁立自行加實收的都係幾廿人, 根本就冇可能係9x 人, 即係話係大抽獎時葵青區根本除了2間仁立會選林護為第一時,  其他學校就唔夠膽大抽獎. 係未講, 只要你博吓, 係大抽獎時放林護第一(如2間仁立) 其實抽中機會都唔算細, 因為好多人唔夠膽選, 只得那2所仁立選, 中的機會係未都大大地呢, 我就係有這疑問, 請各位幫忙分析, 謝謝.

原帖由 elbar 於 10-4-25 10:20 發表

聖公會林護紀念中學
荃灣官立中學
順德聯誼總會李兆基中學中華傳道會安柱中學
荃灣公立何傳耀紀念中學
寶安商會王少清中學
可風中學(嗇色園主辦)
天主教母佑會蕭明中學
保祿六世書院
東華三院伍若瑜夫人 ...
‹ 上一主題|下一主題