用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 請問國際小學最平學費係邊間呢?
go

請問國際小學最平學費係邊間呢?

急問國際小學學費最平係邊間,每月要幾錢學費呢?
感謝!感謝!
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

簽名被屏蔽

Hmm...those 2 are kindergartens, not primary school...

I believe the ESF schools would be the cheapest primary school. The fee is about $58,000 per year now. Keep in mind that they give preferences to non-Chinese speaking children who have no access to the local education system. More info on www.esf.edu.hk

ESF, Sear Rogers and Think
But I'm not sure are they good (I mean Sear Rogers and Think)

ESF just introduce a new requirement of paying a one-off refundable capital levy $25000 starting Aug 2011.  Even current students from Year 1 to 5 have to pay it.

◤「宏信書院」基督教直資一條龍英文中小學◢

Is it an International School??? Or just a local school running IB?

原帖由 尚宮大人 於 09-11-28 22:57 發表
:) Lutheran Academy (IB)

According to the website it's a DSS (Direct Subsidy Scheme) school, so I would classify it as a local school running IB.

多謝大家回覆呀!因頭痛同呀仔揾學校,錢又揾唔得多,而呀仔又由細就講英多個講中文,佢連睇tv都要求要睇英文台,講中文都係近半年多番dd,仲要係用英文法去講中文,佢現在讀本地國際班,佢講英文係勁流利,學中文就拉牛上樹咁呀!咪為有揾d英文小學囉,但唔知咁怪d英文小學interview都多用中文in,攪到呀仔都唔係太明做乜,呀仔個人又較活躍匠以又諗國際,但又間間都好貴喎.不過如揾2010小一係咪應該都巳經full晒呢?
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS

Hi 竹葉青、看仔仔相、如果我没有認錯、去年有否在CAIS上的、ELC ORGANIZED 的SUMMER CAMP、最後還在理大表現、対否?  記得你的仔仔好像不大開心。  我也覚得ELC一般、主要INSTRUCTOR不是NATIVE的、有点失望、給我女児唸的台詞、文法也是錯的。
Anyway 話説回来、其実中文是比較難学、所以有得選択、在適合環境下、小朋友也会選択英文。 所以你的状況一点也不出奇。  不過小時不学中文、特別是写方面、大了就更難。  基於這点、及費用問題、有否考慮過直資学校? 当然是説真正的英文学校、不是「英書中教」那種。 有幾所直資及私立的、都応該能做到。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

To 竹葉青,

so which school are you planning to apply for ur boy? Is it too early to say all full in year 2010? I have to apply primary for my boy for year 2010 too.........it makes me worry........

Delia might be good and very cheap too

Heard it is very affordable too. Should be a good school I heard for non Chinese speakers like your son. Otherwise, all the other international schools should be completely full I believe.

oh and by the way have you considered the fact that tuition fee abroad might be more expensive too. So perhaps if you find international schools in HK expensive already --in fact they are actually very cheap by international standard -- boarding schools in UK for instance would typically cost close to 30k / mth. So it will only become more and more expensive if you pick the "international" path

原帖由 Mighty 於 09-12-2 20:13 發表
Hi 竹葉青、看仔仔相、如果我没有認錯、去年有否在CAIS上的、ELC ORGANIZED 的SUMMER CAMP、最後還在理大表現、対否?  記得你的仔仔好像不大開心。  我也覚得ELC一般、主要INSTRUCTOR不是NATIVE的、有点失望、 ...

想問吓当然是説真正的英文学校、不是「英書中教」那種。有幾所直資及私立的、都応該能做到。可以提供這些學校資料或學校名稱嗎?Thanks

Hi Soap bubbles
The information I got was about 3 years ago so the info. might be a bit outdated.  Here are the school names and may be you can further your research:-

(1) Po Leung Kuk Choi Kai Yau (private)
(2) Pui Kiu in Taiwai (DDS)
(3) St Margaret (DDS)
(4) Po Leung Kuk Camoles

I am sure there are more good ones too.  Good luck.
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

http://www.plkctslps.edu.hk/
would be a good choice. I know it is very hard to get into though.

HI Mighty,

您好, 係呀!我仔復活節玩過elc呀,佢係玩得有點唔開心,尤其係畢業禮果日,因個miss係度發我仔"皮四"呀!(咁當然我仔都有唔啱,唔聽話,我仔好衰成日要人氹,點知果日咁啱個老師因有私事而唔開心所以咪........(我係d工作人員得知,因我問佢地個老師做乜係要同我小朋友對擴咁,佢地就話因老師今日有d事唔開心),why我話對懭,係因為事原我仔當日想要果件藍色衫,佢唔比佢,我仔就好唔開心,到個elc boss個女培我仔是比左件佢,我仔就開心返d, 點知埋到去一陣我仔行開左個老師就攞左佢件衫比第二個小朋友,我仔咪勁唔開心囉,我仔問果個男仔攞返,當然人地唔肯比啦只係話老師比我架咁!但老師唔理佢地只係全程黑起口面對住d小朋友.總之說來話長啦,小朋友得果四五歲點能用e d態度對待,我仔係唔多乖,但佢既唔乖只係多野講同問,同容易唔開心想人氹囉.唔係果d會整到人果d.  唉唔講喇d唔開心事.總知就係失望啦.

我都有睇直資呀,但可惜暫時仲未有著落呀!都唔明有好多話明係英文小學直資但面試時又會用中文喎,我仔又衰佢見你咩人講開咩語言佢就用返果樣語言同佢講喎.真係激死呀.但我仔講d中文係會有時用返英文法咁講,所以人地聽落都唔知佢講咩,即好似"放學左呀"e類,你話死唔死呀!

原帖由 Mighty 於 09-12-2 20:13 發表
Hi 竹葉青、看仔仔相、如果我没有認錯、去年有否在CAIS上的、ELC ORGANIZED 的SUMMER CAMP、最後還在理大表現、対否?  記得你的仔仔好像不大開心。  我也覚得ELC一般、主要INSTRUCTOR不是NATIVE的、有点失望、 ...

同意.

原帖由 Mighty 於 09-12-6 18:38 發表
Hi Soap bubbles
The information I got was about 3 years ago so the info. might be a bit outdated.  Here are the school names and may be you can further your research:-

(1) Po Leung Kuk Choi Kai Yau ( ...

2010既小一位,所有私校同直資都巳出晒收生名單咁滯喇,今年都唔知做咩,d私校同直資都勁超額報名呀,連一d一向少人報既都鬼咁多人爭.但我所知又好多人只係留住個位又唔諗住讀喎,你睇今年小一自行分配結果都好差,我諗緊係因03年係沙士小bb出世個個谷晒係04年出世又加上因03年少學生所以好多學校要縮班或"刹"校,所以今年04小一就一下只唔夠咁多學配,又因金融風暴令諗住讀國際果d都要縮水讀直資呀!總之就慘慘慘啦.

我現在連元朗宏信書院都要試下先得呀,e間學校2010先係第一年開辦佢地係行ib課程,都係做開方牛呀,大家有冇留意過e間呀!比d comment呀!

原帖由 Quentin0227 於 09-12-2 22:19 發表
To 竹葉青,

so which school are you planning to apply for ur boy? Is it too early to say all full in year 2010? I have to apply primary for my boy for year 2010 too.........it makes me worry........ ...

◤「宏信書院」基督教直資一條龍英文中小學◢