用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會基福小學 真係人都癲
go

真係人都癲 [複製鏈接]

今個星期, 中英數常小測, 又有中英默書, 範圍亦不小! 真係人都癲
   0    0    0    0
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

原帖由 Crabtree 於 09-10-15 19:30 發表
今個星期, 中英數常小測, 又有中英默書, 範圍亦不小! 真係人都癲

我上個星期六日咪留咗係屋企同個女溫習.
都好呀, 唔駛等到11月溫得咁辛苦呀.

咁又係!  所以呢個星期, 我只比細仔游咗一日水咋, 今日都應該可以游得.  

細仔考的英文, 居然有成24分係出番舊年四年級上學期教過的嘢, 他忘記得一乾已淨!

原帖由 humbertcarol 於 09-10-15 23:58 發表

我上個星期六日咪留咗係屋企同個女溫習.
都好呀, 唔駛等到11月溫得咁辛苦呀.
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

大家好, 你們都是5年班的家長嗎?
第一次小測都好緊張

常識科其中一part  20% , 救命 佢就錯糸這part

英文科 A part  都出現嚴重錯

小朋友話老師都說 英文小測份卷 出得較深少少

其他班都有很多同學不及格, 佢自己班就得七個

合格 , 吾知真定假

我個人覺得考試前有小測都是好事 , 作考試前的溫

習 ,可以給小朋友知道自己, 那處需要再努力去溫

習:)

我仔那班就有七個唔合格, 你係那班呢?  其實睇番份卷, 你話深唔深, 我睇過就唔係覺得深, 只係出番上年4A本英文書的嘢, 但我個仔完全忘記曾學過!  真係比佢激死!  全部卷都派晒回來.

大仔那班真誇張, 常識份卷低過85分, 要寫手冊"貴子弟未盡全力!" 駛唔駛咁.

原帖由 jayed1668 於 09-10-17 02:33 發表
大家好, 你們都是5年班的家長嗎?
第一次小測都好緊張

常識科其中一part  20% , 救命 佢就錯糸這part

英文科 A part  都出現嚴重錯

小朋友話老師都說 英文小測份卷 出得較深少少

其他班都有很多同學不及 ...

原帖由 Crabtree 於 09-10-17 10:10 發表
我仔那班就有七個唔合格, 你係那班呢?  其實睇番份卷, 你話深唔深, 我睇過就唔係覺得深, 只係出番上年4A本英文書的嘢, 但我個仔完全忘記曾學過!  真係比佢激死!  全部卷都派晒回來.

大仔那班真誇張, 常識份卷低過85 ...

我相信你小朋友應該是A,B的學生
我小朋友話佢個班得七個合格,最高分仲糸67分
英文真的不深, 看清楚小朋友做A part 的錯,是沒理解清楚題意,有字提供都可以,都錯得,唉

佢常識低過85 但沒被寫手册
可能每班情況不同

下月考試啦,大家加油

大家真的要加油!  因今次都未考晒全部範圍, 還有一啲未教完.  

原帖由 jayed1668 於 09-10-17 13:45 發表

我相信你小朋友應該是A,B的學生
我小朋友話佢個班得七個合格,最高分仲糸67分
英文真的不深, 看清楚小朋友做A part 的錯,是沒理解清楚題意,有字提供都可以,都錯得,唉

佢常識低過85 但沒被寫手册
可能每班情況 ...

原帖由 Crabtree 於 09-10-17 21:15 發表
大家真的要加油!  因今次都未考晒全部範圍, 還有一啲未教完.  

已經派咗範圍紙, 大家一齊努力啦!
‹ 上一主題|下一主題