用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 我不是醜小鴨
go

[唐氏] 我不是醜小鴨

牙醫配醫生,天作之合組織美滿家庭,如願誕下一子一女,上天似乎特別優待他們,直至小兒被證實患上唐氏綜合症,嚴重弱智。雖然挑戰接踵而來,但仍然充滿盼望。請click鄧麗瓊在電視節目裡頭的分享:
http://www.cbnhongkong.org/sitea/modules/debaser/player.php?id=74

Rebecca,咁啱我噙日係在屋企上ATV網重看多一次,真教我再次淚流滿面
原文章由 catca 於 08-4-27 09:14 發表
牙醫配醫生,天作之合組織美滿家庭,如願誕下一子一女,上天似乎特別優待他們,直至小兒被證實患上唐氏綜合症,嚴重弱智。雖然挑戰接踵而來,但仍然充滿盼望。請click鄧麗瓊在電視節目裡頭的分享:
http://www.cbnhongkong.org/sit ...

好有共鳴。

原文章由 catca 於 08-4-27 09:14 發表
http://www.cbnhongkong.org/sit ...

Thanks for sharing.

我睇過佢本書呀.. 真係好touching 呀.

Hi Ceci,
煩請告知書名,我都想睇呵,唔該晒!

原文章由 cecilau 於 08-4-29 09:46 發表
我睇過佢本書呀.. 真係好touching 呀.

我唔記得啦.. 個時係教會圖書館借的...

原文章由 PAKYINGMA 於 08-4-29 13:24 發表
Hi Ceci,

pakyingma
我有那本書,借你睇啦!
原文章由 PAKYINGMA 於 08-4-29 13:24 發表
Hi Ceci,

條link開唔到既>!?!

It is really inspiring. Thank you for your sharing.

I will put the link in my blog.

[ 本文章最後由 Tabima 於 08-5-11 14:21 編輯 ]

Thanks for the sharing, it's very touching.  I really love her words.  Roads might not be easy, but surely she will find her life more meaningful and different after she's got her son...

May God blessed and guided all the mothers here, with his love and care......

我唔知講咩好,
只想講"希望恆恆一家人永遠幸福快樂!!"

令人感動!自愧不如!