用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 help!!! 粉嶺81區排位
go

help!!! 粉嶺81區排位 [複製鏈接]

各位sistors, 

兒子要大抽獎啦!!  所以希望各sistor 比d 意見!!  兒子好動

唔知點排好!!  

基督教粉嶺神召會小學  (有人話課程太簡單, 唔知係唔係.) 
五旬節靳茂生小學
粉嶺公立學校
香海正覺蓮社佛教正覺蓮社學校(上午及全日制)
五旬節于良發小學
聖公會嘉福榮真小學
上水宣道小學
粉嶺官立小學
寶血會培靈學校(上午)

謝謝
   0    0    0    0

1.基督教粉嶺神召會小學  (有人話課程太簡單, 唔知係唔係.) 
2.五旬節靳茂生小學
3.粉嶺公立學校
4.香海正覺蓮社佛教正覺蓮社學校(上午及全日制)
5.五旬節于良發小學
6.聖公會嘉福榮真小學
7.上水宣道小學
8.粉嶺官立小學
9.寶血會培靈學校(上午)
以上9間學校的教學模式有很大的分別!
咪住!請問你第一輪交左表去邊間呢?是81區的嗎?你一定要將第一輪入表的學校放第一志願,否則到叩門時沒有了誠意分呀!
如你兒子比較好動的話,我會建議你揀1, 3, 4同8。呢四間都唔會谷得太辛苦。另,2, 5, 6, 7呢四間係81區屬熱門學校,如果呢四間放晒係頭四位,我相信派唔到第一志願後,會被派到好後的選擇呀!所以要小心處理排位。
又咁講,我好相信你心目中一定已經有第一志願的選擇!其他學校的排位,就要睇下到時仲有多唔多位俾大抽獎,到時你去填大抽獎表格時,你會睇到每間學校仲有幾多個位俾大抽獎,咁選愈多位俾大家抽的學校,入讀的機會就會大d呀!
9呢間我唔太熟,俾唔到意見你呀!

唔該您, 其實我第一輪交左表去大埔公立舊墟(寶湖道),  所以part A,我do會填番佢...

Part A 第二, 工 & Part B, 仲未定...
真係未有定案, 心大心細  

原文章由 ven123 於 08-1-7 20:25 發表
漏了曾梅千禧---活動教學
1嘉福榮真---band 0ne 有130位--著重數

其實曾梅都唔係唔好,不過因為清河邨入緊伙,都好多位會留俾新入伙的小朋友,所以競爭都好大,再者曾梅屬80網呀!

係呀, 唔係同校綱, 唔咁選...
‹ 上一主題|下一主題