教育王國

標題: SPCC 2nd interview內容一問 [打印本頁]

作者: cody214    時間: 16-10-26 13:51     標題: SPCC 2nd interview內容一問

有無人已經考左,可以分享一下流程及內容

作者: retriever    時間: 16-10-26 14:31     標題: 回覆樓主:

"奇" 袋分享。。。

作者: kaei    時間: 16-10-26 22:13

我回先一陣十九幾間又黎抽水

等,同校長傾計,小朋友再同副校傾計
作者: 甘恩    時間: 16-10-26 23:08

kaei 發表於 16-10-26 22:13
我回先一陣十九幾間又黎抽水
校長會同小朋友傾計嗎?
作者: kaei    時間: 16-10-27 00:23

甘恩 發表於 16-10-26 23:08
校長會同小朋友傾計嗎?
主要父母傾計先,之後有D問題問小朋友,之後小朋友自己再去第二間房同副校傾計。

不過十九幾間冇衝入黎莫非真係冇份…

作者: sweetmayboy    時間: 16-10-27 00:55

回覆 kaei 的帖子

請問校長有冇叫小朋友睇中文圖書呢?有問圖書問題嗎?而圖書書名是什麼?小朋友能看完吗?謝謝!
作者: Duster    時間: 16-10-27 08:02

其實2nd Interview 剛開始,300個小朋友中揀140個,大家被取錄的機會都是大約(未夠)一半。大家在這裏簡單分享一下面試流程當然是無可厚非,但如果在整個2nd Interview 過程未完畢之前,家長就在這裏詢問、回應、公開2nd Interview 內容,甚至乎連學校要求小朋友在面試中閲讀的圖書書名都要問,我覺得實在對其他已經完成2nd Interview 的小朋友唔公平啊!

作者: sweetmayboy    時間: 16-10-27 08:06

回覆 Duster 的帖子

明白的!謝謝!

作者: retriever    時間: 16-10-27 08:08

Duster 發表於 16-10-27 08:02
其實2nd Interview 剛開始,300個小朋友中揀140個,大家被取錄的機會都是大約(未夠)一半。大家在這裏簡單 ...

問書名無所謂,其他人可以唔答既。

呢間學校,問既野唔深,K3 一定識,可能K2 都識哂。

仍然果句,學校,特別係知名學校,唔係睇你識幾多,係重能力同態度。

作者: kkqueendom    時間: 16-10-27 08:44

容我問一句,整個過程要幾耐?
作者: LavenderSky    時間: 16-10-27 10:10

retriever 發表於 16-10-27 08:08

我覺得入得神校 2nd interview 階段 的家長,大部份都會希望自己子女最後有幸被取錄,而我相信當中亦有好多家長,其實可能早一、兩年已在各方面為小朋友準備,下了不少苦功,才能成功踏入到 2nd interview 嘅階段。所以如果大家在2nd interview過程未完成的時候,便在這裡公開討論分享interview的細緻內容,在這個競爭激烈的情況下,實在有欠公允。
我是過來人,兩三年前也曾經經歷過這個殘酷的面試階段。神校素來對家長培養子女的閱讀興趣和學生本身的閱讀能力非常重視,另外,神校亦非常注重學生對一些需要思考問題的即時反應,觀察他們的邏輯分析和表達能力,相信這也是校長在和家長見面後,還安排副校長一對一與學生面試的原因。如果家長真的一早知道問題的大約內容或方向,和小朋友早有預備,這樣怎可以說是對小朋友的面試表現沒有幫助呢?

當然如果家長在整個2nd interview過程完成後,再在這裡分享內容,給明年應考的家長參考,就沒問題了。

純粹路過,希望所有小朋友都在面試中有好表現!

作者: retriever    時間: 16-10-27 10:18

LavenderSky 發表於 16-10-27 10:10
我覺得入得神校 2nd interview 階段 的家長,大部份都會希望自己子女最後有幸被取錄,而我相信當中亦有好 ...

個人覺得知道方向係無用的,因為綜合能力唔係一天半天既事,譬如:思考邏輯態度等。

分享唔分享方面,個人係無咩立場。面試後絕大部份情況不問佢具體野。

作者: meowymeowy    時間: 16-10-27 10:37

LavenderSky 發表於 16-10-27 10:10
我覺得入得神校 2nd interview 階段 的家長,大部份都會希望自己子女最後有幸被取錄,而我相信當中亦有好 ...

Coed interview通常開心既,不用預先操練,主要睇小朋友修為,大家放鬆d。

作者: retriever    時間: 16-10-27 11:03

kkqueendom 發表於 16-10-27 08:44
容我問一句,整個過程要幾耐?

要走兩場?!

實際見面可能15MIN, 等既時間耐好多 ...

而且大部份人會早D 到, 所以更感等得耐.

作者: SigridTruda    時間: 16-10-27 11:05

有人知道coedu 2nd in到幾時嗎? 邊日last day?
作者: cody214    時間: 16-10-27 14:33

meowymeowy 發表於 16-10-27 10:37
Coed interview通常開心既,不用預先操練,主要睇小朋友修為,大家放鬆d。

咁幾好,氣氛都好重要。我覺得校長會因應每個小朋友不同,而問題唔會有standard的。最重要臨塲應變得唔得體。

作者: retriever    時間: 16-10-27 14:53

cody214 發表於 16-10-27 14:33
咁幾好,氣氛都好重要。我覺得校長會因應每個小朋友不同,而問題唔會有standard的。最重要臨塲應變得唔得 ...
你睇番舊帖...

係大部份版友感覺大局以定, 唔平常心都唔得果隻...

而且好多家長當時係"愛在心裡口難開", 準備既台詞係無機會講.

作者: kititiiwhite    時間: 16-10-27 14:59

上年面試的透明度很高,如能努力爬文必有所得,及同意校方主要睇小朋友修為,現在臨急抱佛腳相信未必能有很大幫助,加油
作者: matsushima    時間: 16-10-27 15:19

Duster 發表於 16-10-27 08:02
其實2nd Interview 剛開始,300個小朋友中揀140個,大家被取錄的機會都是大約(未夠)一半。大家在這裏簡單 ...
冇錯, 對其他已經完成2nd Interview 的小朋友真有些不公平

作者: Crabmeatsoup    時間: 16-10-27 15:52

無論如何,神校競爭激烈,我相信所有入到 2nd interview 的家長和小朋友,都會好珍惜這個機會。這些「一對一」模式的面試內容,始終是比較敏感,如果大家在這段時間分享和討論,無論實際上對較後面試的家長/小朋友有用又好、沒用也好,我覺得都是不適宜和不公道的!
作者: lovelinda    時間: 16-10-27 19:34

In完,主要都是傾下計,大家放鬆啲就可以了

作者: Mimwing    時間: 16-10-27 20:18

Second in 係寄信通知?

作者: cody214    時間: 16-10-27 23:49

lovelinda 發表於 16-10-27 19:34
In完,主要都是傾下計,大家放鬆啲就可以了

謝謝分享

作者: 陽光點的歌    時間: 16-10-29 13:53

retriever 發表於 16-10-27 08:08

已陪同囡囡見完SEC IN,重能力同態度真係十分正確!梁校長俾我的感覺真是這樣 !

作者: ddjjbaby    時間: 16-10-29 14:28

今天見?

作者: 陽光點的歌    時間: 16-10-29 14:30

回覆 ddjjbaby 的帖子

不是~ 23/10 見
作者: mytambb    時間: 16-10-29 14:42

陽光點的歌 發表於 16-10-29 13:53
已陪同囡囡見完SEC IN,重能力同態度真係十分正確!梁校長俾我的感覺真是這樣 !
...

何謂能力與態度?

作者: retriever    時間: 16-10-29 14:43

陽光點的歌 發表於 16-10-29 13:53
...

祝你一切順利!

作者: 陽光點的歌    時間: 16-10-29 14:55

mytambb 發表於 16-10-29 14:42
何謂能力與態度?
在過程中校長根本無問過一條深問題,純粹想睇小朋友對答(問題圍繞生活習慣).小朋友直接的對答係最真誠.面試班都學唔到,問題細節位比較多,但實際內容唔方邊公開 =]

作者: 甘恩    時間: 16-10-29 15:07

陽光點的歌 發表於 16-10-29 14:55
在過程中校長根本無問過一條深問題,純粹想睇小朋友對答(問題圍繞生活習慣).小朋友直接的對答係最真誠.面試 ...
多謝分享。即校長問了很多小朋友問題?我仲以為校長只問一兩句,主要是副校問。
作者: mytambb    時間: 16-10-29 15:17

甘恩 發表於 16-10-29 15:07
多謝分享。即校長問了很多小朋友問題?我仲以為校長只問一兩句,主要是副校問。 ...

誰人問不是重點?問題係什麼的生活問題、什麼的普通對話,可以看得出小孩的能力及態度?太神吧?!

作者: 陽光點的歌    時間: 16-10-29 15:18

甘恩 發表於 16-10-29 15:07
多謝分享。即校長問了很多小朋友問題?我仲以為校長只問一兩句,主要是副校問。 ...
其實校長部分我會用傾計形容~^^而副校長就真係問問題測能力,因為我有問返個女入副校長房後做過什麼

作者: 甘恩    時間: 16-10-29 15:20

mytambb 發表於 16-10-29 15:17
誰人問不是重點?問題係什麼的生活問題、什麼的普通對話,可以看得出小孩的能力及態度?太神吧?!
...
對我囝仔有分別,如果副校問,囝仔單獨見,我便不擔心。如果校長問,即我哋在場,我囝可能唔出聲。
作者: 甘恩    時間: 16-10-29 15:26

陽光點的歌 發表於 16-10-29 15:18
其實校長部分我會用傾計形容~^^而副校長就真係問問題測能力,因為我有問返個女入副校長房後做過什麼
...
我仔好特別,有爸媽在,陌生人問佢問題,佢會笑,但又唔會好肯答。反而爸媽不在,佢會答得好。所以只係想校長問少啲佢。
作者: mytambb    時間: 16-10-29 15:26

甘恩 發表於 16-10-29 15:20
對我囝仔有分別,如果副校問,囝仔單獨見,我便不擔心。如果校長問,即我哋在場,我囝可能唔出聲。 ...

正如陽光點的歌話,校長只是傾下偈,唔洗緊張吧⋯

作者: 陽光點的歌    時間: 16-10-29 15:32

mytambb 發表於 16-10-29 15:26
正如陽光點的歌話,校長只是傾下偈,唔洗緊張吧⋯
YES ~ 但如果仔仔傾計唔敢開口就大件事梁校長好多野講 好鍾意傾計 ...

作者: 陽光點的歌    時間: 16-10-29 15:36

甘恩 發表於 16-10-29 15:26
我仔好特別,有爸媽在,陌生人問佢問題,佢會笑,但又唔會好肯答。反而爸媽不在,佢會答得好。所以只係想校 ...
令仔仔放鬆點俾佢輕鬆感覺希望佢會表現更好 !

作者: 甘恩    時間: 16-10-29 15:37

陽光點的歌 發表於 16-10-29 15:32
YES ~ 但如果仔仔傾計唔敢開口就大件事梁校長好多野講 好鍾意傾計 ...

咁就死火,我們不在,阿仔會放膽講;我們在,佢只會傻笑。哈哈!其實唔知點解佢會咁,平日我哋唔會俾壓力佢。

作者: 陽光點的歌    時間: 16-10-29 15:39

甘恩 發表於 16-10-29 15:37
咁就死火,我們不在,阿仔會放膽講;我們在,佢只會傻笑。哈哈!
大家努力!!我自己諗法就係唔好俾孩子覺得見學校時已經感覺驚...
因為就算考到佢地都唔會開心~

作者: 甘恩    時間: 16-10-29 15:42

陽光點的歌 發表於 16-10-29 15:39
大家努力!!我自己諗法就係唔好俾孩子覺得見學校時已經感覺驚...
因為就算考到佢地都唔會開心~
...
囝仔無壓力,今日考完TSL出來佢笑得好燦爛,不停講好好玩,好好玩。
作者: 陽光點的歌    時間: 16-10-29 15:44

甘恩 發表於 16-10-29 15:42
囝仔無壓力,今日考完TSL出來佢笑得好燦爛,不停講好好玩,好好玩。
開心成長最重要,所以唔好理神唔神校,適合小朋友性格 能力最重要.如果家長同學校理念想法唔同,點樣神校都無用!

作者: 甘恩    時間: 16-10-29 15:48

陽光點的歌 發表於 16-10-29 15:44
開心成長最重要,所以唔好理神唔神校,適合小朋友性格 能力最重要.如果家長同學校理念想法唔同,點樣神校都無 ...
多謝鼓勵,只希望仔仔見校長時肯講便ok,不期望講得好!祝你小朋友有offer!
作者: 陽光點的歌    時間: 16-10-29 15:53

甘恩 發表於 16-10-29 15:48
多謝鼓勵,只希望仔仔見校長時肯講便ok,不期望講得好!祝你小朋友有offer!

要等成個月其實好苦惱 ......

作者: 甘恩    時間: 16-10-29 16:02

陽光點的歌 發表於 16-10-29 15:53
的確是,但這是值得等的,一個月好快過。
作者: retriever    時間: 16-10-30 07:53

甘恩 發表於 16-10-29 15:37
咁就死火,我們不在,阿仔會放膽講;我們在,佢只會傻笑。哈哈!其實唔知點解佢會咁,平日我哋唔會俾壓力 ...

舊年有版友post,  唔出聲都最後收左。

平常心,祝你一切順利!

作者: SigridTruda    時間: 16-11-4 09:01

請問SPCC何時出結果? 2nd in已經完結嗎? 可以開始互相交流面試情況嗎?
作者: sweetmayboy    時間: 16-11-4 09:04

may be next tuesday is the last day
作者: TTMother    時間: 16-11-4 10:02

cody214 發表於 16-10-26 13:51
有無人已經考左,可以分享一下流程及內容

家長同小朋友一起見校長 傾下計 之後問下小朋友問題 小朋友再一個人見副校長 見完已感覺唔會收咁 (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) 不過都叫見識個 小朋友超鐘意間學校 學校面試令小朋友無壓力好開心

作者: TTMother    時間: 16-11-4 10:03

sweetmayboy 發表於 16-11-4 09:04
may be next tuesday is the last day

咁快 8/11 有結果 但second in 到幾時呀

作者: TTMother    時間: 16-11-4 10:03

陽光點的歌 發表於 16-10-29 15:53

希望大家都考到入去

作者: TTMother    時間: 16-11-4 10:04

甘恩 發表於 16-10-29 15:20
對我囝仔有分別,如果副校問,囝仔單獨見,我便不擔心。如果校長問,即我哋在場,我囝可能唔出聲。 ...

加油呀 希望大家都考到入去

作者: SigridTruda    時間: 16-11-4 10:05

TTMother 發表於 16-11-4 10:03
咁快 8/11 有結果 但second in 到幾時呀
我見今年2nd in通知比以往早一星期, 但如果2nd in去到8/11, 結果都是要around 21/11嗎? 學校有講過公佈日期嗎?
作者: TTMother    時間: 16-11-4 10:08

SigridTruda 發表於 16-11-4 10:05
我見今年2nd in通知比以往早一星期, 但如果2nd in去到8/11, 結果都是要around 21/11嗎? 學校有講過公佈日期 ...

我見唔到邊度有寫出結果的日期

作者: AMLAI    時間: 16-11-4 10:19

回覆 TTMother 的帖子

點解覺得唔會收?
我見完覺得只能平常心, 我們和小朋友中規中矩, 應該沒有嚴重失誤, 不能說很有把握. 很忐忑.

作者: TTMother    時間: 16-11-4 10:21

AMLAI 發表於 16-11-4 10:19

點解覺得唔會收?

因為父母我們太緊張了 同完全無咩提第一次面試表演 看你們個個都有提 已經平常心 但想快快知道結果

作者: SigridTruda    時間: 16-11-4 10:34

TTMother 發表於 16-11-4 10:21
因為父母我們太緊張了 同完全無咩提第一次面試表演 看你們個個都有提 已經平常心 但想快快知道結果
...

一樣情況,完全沒有提及第一次表現, 而且面談的時間也比較短, 加上聽到朋友分享在過程中,校長有讚小朋友表現,所以自己更加打定輸數, 唯有平常心, 等待之餘也及早面對失敗,平伏心情
作者: AMLAI    時間: 16-11-4 10:41

...
我們的second in, 校長都冇提第一次面試表現.可能因為當天, 我們是下午見, 前面的可能見耐左, 我們已比原定時間遲了半小時才入去, 可能要追返進度,
校長直接入正題, 冇提第一次面試表現希望大家都有offer 啦.

作者: TTMother    時間: 16-11-4 10:50

SigridTruda 發表於 16-11-4 10:34
一樣情況,完全沒有提及第一次表現, 而且面談的時間也比較短, 加上聽到朋友分享在過程中,校長有讚小朋友 ...

我們是無關係人,其實入到second in 已感恩 但如果因爲父母面試差 影響了小朋友感覺好難受呀 (emoji)(emoji)(emoji)

作者: TTMother    時間: 16-11-4 10:50

AMLAI 發表於 16-11-4 10:41
我們的second in, 校長都冇提第一次面試表現.可能因為當天, 我們是下午見, 前面的可能見耐左, 我們已比原定 ...

希望我們n 無 入 入入 入呀 一起報喜(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

作者: 陽光點的歌    時間: 16-11-4 11:46

聽說係21/11公佈
作者: 陽光點的歌    時間: 16-11-4 11:48

...
我地見個時校長都只係輕輕講過一句話睇返小朋友第一次面試既評論係淡定 無特別多講
作者: MM_Baby    時間: 16-11-4 14:31     標題: 回覆樓主:

聽朋友講9nov係最後一日interview

作者: MM_Baby    時間: 16-11-4 14:34     標題: 回覆樓主:

我地n無, 校長都無提過關於第一次interview嘅表現

作者: TTMother    時間: 16-11-4 14:56

MM_Baby 發表於 16-11-4 14:34
我地n無, 校長都無提過關於第一次interview嘅表現

一樣呀 希望到時 大家一起報喜

作者: TTMother    時間: 16-11-4 14:57

MM_Baby 發表於 16-11-4 14:31
聽朋友講9nov係最後一日interview

如果9/11仲有得見 無咁快出到結果

作者: 甘恩    時間: 16-11-4 20:31

TTMother 發表於 16-11-4 10:02
家長同小朋友一起見校長 傾下計 之後問下小朋友問題 小朋友再一個人見副校長 見完已感覺唔會收咁 (emoji)( ...
點解咁無信心呢?唔好俾太大壓力自己。
作者: grapefruit1212    時間: 16-11-4 20:39

我哋下個星期一先in, 睇完你哋的回覆,好緊張(emoji)

作者: TTMother    時間: 16-11-4 21:19

甘恩 發表於 16-11-4 20:31
點解咁無信心呢?唔好俾太大壓力自己。

父母做得不太好 驚影響了小朋友

作者: TTMother    時間: 16-11-4 21:19

grapefruit1212 發表於 16-11-4 20:39
我哋下個星期一先in, 睇完你哋的回覆,好緊張(emoji)

加油 加油 加油

作者: 甘恩    時間: 16-11-5 09:18

TTMother 發表於 16-11-4 21:19
父母做得不太好 驚影響了小朋友
我諗家長部分只佔少分,最重要還是看小朋友。
作者: GGGGG_B    時間: 16-11-5 10:11     標題: 回覆:TTMother 的帖子

知道幾時出結果嗎?網上公佈還是信件先?

作者: GGGGG_B    時間: 16-11-5 10:13     標題: 回覆:grapefruit1212 的帖子

氣氛好輕鬆,校長有講第一次面見的情況,有問家長問題4題,但無介紹學校,其實係咪好事呢?朋友見校長係校長講嘢多,介紹學校,而我地係一入去講完1st in就問問題

作者: 甘恩    時間: 16-11-5 10:20

GGGGG_B 發表於 16-11-5 10:13
氣氛好輕鬆,校長有講第一次面見的情況,有問家長問題4題,但無介紹學校,其實係咪好事呢?朋友見校長係校長 ...
我諗沒多大關係。反而學校安排面見次序,上下午面見是否暗藏玄機。
作者: retriever    時間: 16-11-5 10:28

GGGGG_B 發表於 16-11-5 10:11
知道幾時出結果嗎?網上公佈還是信件先?

據講。。。

舊年係放自行前果個星期六。。。

作者: SigridTruda    時間: 16-11-5 10:29

甘恩 發表於 16-11-5 10:20
我諗沒多大關係。反而學校安排面見次序,上下午面見是否暗藏玄機。
次序有什麼玄機?下午見機會大d?
作者: 甘恩    時間: 16-11-5 10:34

SigridTruda 發表於 16-11-5 10:29
次序有什麼玄機?下午見機會大d?
爬文見之前有家長講下午見的,校長會少啲傾,好似好趕。不知上年有offer的,會否偏向某一日子或時間。
作者: grapefruit1212    時間: 16-11-5 11:03

甘恩 發表於 16-11-5 10:34
爬文見之前有家長講下午見的,校長會少啲傾,好似好趕。不知上年有offer的,會否偏向某一日子或時間。 ...

我哋應該係尾聲了,仲要下午。不過我哋n無,小朋友又細,一路都覺得係marginal case入2nd in。緊張係因為未有offer, 大家話無咁難的學校或者少applicants的學校全部玩完了。有得2nd in的都係好熱門的學校,前路茫茫的感覺。

作者: bigheadchiu    時間: 16-11-5 11:30

諗太多了。

作者: maggiecykwong    時間: 16-11-5 11:36

我覺得梁校長好nice,好關心小朋友。有講過小朋友第一次面試表現平均。

作者: 陽光點的歌    時間: 16-11-5 13:15

我係上午見.....有玄機???
作者: 奧麗花    時間: 16-11-5 13:37

甘恩 發表於 16-11-5 10:34
爬文見之前有家長講下午見的,校長會少啲傾,好似好趕。不知上年有offer的,會否偏向某一日子或時間。 ...

去年十一月初下午見,有offer

作者: SigridTruda    時間: 16-11-5 15:34

奧麗花 發表於 16-11-5 13:37
去年十一月初下午見,有offer
請問在過程中校長有讚小朋友或提及校車嗎?
作者: mytambb    時間: 16-11-5 15:37

SigridTruda 發表於 16-11-5 15:34

好兆頭 應該一定收

作者: SigridTruda    時間: 16-11-5 15:41

mytambb 發表於 16-11-5 15:37
好兆頭 應該一定收

校長沒有讚我小朋友,所以想知係咪要讚先有offer
作者: 陽光點的歌    時間: 16-11-5 15:43

有提及校車問題....?! VERY GOOD ...
作者: 甘恩    時間: 16-11-5 15:55

陽光點的歌 發表於 16-11-5 15:43
今年都仲有問校車問題?
作者: TTMother    時間: 16-11-5 16:02

如果有提校車 好大機會收 唔應該用好大 應該係實收

作者: 奧麗花    時間: 16-11-5 16:03

沒提校車,只說第一次面試表現平均。有讚小朋友乖

作者: TTMother    時間: 16-11-5 16:05

陽光點的歌 發表於 16-11-5 15:43

你都有提校車嗎?

作者: SigridTruda    時間: 16-11-5 16:09

奧麗花 發表於 16-11-5 16:03
沒提校車,只說第一次面試表現平均。有讚小朋友乖
沒有讚小朋友平均同乖,打定輸數了
作者: SigridTruda    時間: 16-11-5 16:10

TTMother 發表於 16-11-5 16:02

如果有提校車 好大機會收 唔應該用好大 應該係實收
識人上年提校車得waiting
作者: TTMother    時間: 16-11-5 16:19

SigridTruda 發表於 16-11-5 16:10
識人上年提校車得waiting

下 真係估唔到結果係相反 但最後入到嗎?

作者: 甘恩    時間: 16-11-5 17:51

我諗副校面見部分都好重要,可能原本校長諗住收,提埋校車,點知見副校表現唔理想,所以得waiting
作者: 陽光點的歌    時間: 16-11-5 19:43

TTMother 發表於 16-11-5 16:05
你都有提校車嗎?
我無....
作者: 甘恩    時間: 16-11-5 20:24

陽光點的歌 發表於 16-11-5 19:43
我無....
唔使擔心,其實無關係,平常心等結果。
作者: hopeclover    時間: 16-11-5 20:26

陽光點的歌 發表於 16-11-5 19:43
我無....

祝福你!
作者: myfanwy    時間: 16-11-5 20:41

SigridTruda 發表於 16-11-5 15:41
校長沒有讚我小朋友,所以想知係咪要讚先有offer

唔係,我小朋友兩年前都沒有被讚,沒有關係的

作者: 陽光點的歌    時間: 16-11-5 20:48

甘恩 發表於 16-11-5 20:24
唔使擔心,其實無關係,平常心等結果。
其實真係已經儘量唔想太多但係等結果時間真係太漫長
作者: 甘恩    時間: 16-11-5 21:10

陽光點的歌 發表於 16-11-5 20:48
其實真係已經儘量唔想太多但係等結果時間真係太漫長

你有冇其他offer?如果有,不要太擔心。

作者: GGGGG_B    時間: 16-11-5 22:30     標題: 回覆:甘恩 的帖子

咁上午定下午好呀?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5