教育王國

標題: 可否新加个时事熱談版? [打印本頁]

作者: Yanamami    時間: 14-10-30 11:09     標題: 可否新加个时事熱談版?

可否加個時事熱談版?免得網友倾得兴起off track左又被封帖。呢个版需求好大呢!
作者: 特派員    時間: 14-10-30 13:29

Yanamami 發表於 14-10-30 11:09
可否加個時事熱談版?免得網友倾得兴起off track左又被封帖。呢个版需求好大呢! ...
謝謝意見

作者: Yanamami    時間: 14-10-30 20:16

係咪多謝完意见就会有行动㗎?
作者: ANChan59    時間: 14-10-30 21:58

Yanamami 發表於 14-10-30 20:16
係咪多謝完意见就会有行动㗎?
當然不是,妳咁天真!

作者: ANChan59    時間: 14-10-30 22:11

我都提過不少建議,不想EK版主或主事人尷尬,PM他們,都是跟妳得到的回應一樣!

妳的提議會直接間接影響EK廣告的收入,因為會吸引更多香討,高登網友溜漣,點推廣告,banner fee 都低 d啦!一律踢去BK最保險,不用再擴展,避免另一種「佔中」。

死啦,我無意中提咗「佔中」,可能會被封,唔好意思!
作者: Yanamami    時間: 14-10-30 22:21

而家上黎都好無癮~~
作者: tcmsung    時間: 14-10-31 10:08

作者: mama5k    時間: 14-10-31 15:46

教育王國講教育好正常吖,有冇必要同政治扯上關係?特登開一版比人講,咪更加吸引唔知咩人入來?!淨係睇親子王國個邊,前排自由講場同而家嘅佔中熱話都唔想回應,為鬧而鬧,為嘈而嘈,抹黑惡言乜都有。

我上教育王國都係搵仔女升小升中資料,好多謝呢道比到咁多資訊我,我唔希望呢道淪為口舌之爭嘅地方。
作者: ANChan59    時間: 14-10-31 19:26

Yanamami 發表於 14-10-30 22:21
而家上黎都好無癮~~
所以我淡出!
作者: tcmsung    時間: 14-11-1 11:08

作者: ANChan59    時間: 14-11-1 15:34

tcmsung 發表於 14-11-1 11:08
水至清則無魚!

況且,一些有料有內函的資訊不會從天而降,都要靠一些有料又博學而又肯無私分享自己過往 ...
Well said.
作者: ANChan59    時間: 14-11-1 15:37

tcmsung 發表於 14-10-31 10:08
有一段時間,我直情有創傷後遺症咁,見到平時好有 point 的網友被封口,有些帖出了一兩個 post即扲檔;又 ...
典型劣幣驅逐良幣的做法........
作者: Yanamami    時間: 14-11-1 19:25

tcmsung 發表於 14-11-1 11:08
水至清則無魚!

況且,一些有料有內函的資訊不會從天而降,都要靠一些有料又博學而又肯無私分享自己過往 ...
絕對喺~~有質素家長會有好多分享同有質素既討論,就算齋睇唔答嘴都獲益良多。有時討論氣氛激烈左,但都不傷和氣。。。。點似而家?唉吔!好掛住呢d日子啊~~老人家講得好啱呀!做乜要趕盡殺絕o咼?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5