教育王國

標題: 係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting? [打印本頁]

作者: geraldma    時間: 14-4-20 11:54     標題: 係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting?

我幾日前收到,仲要係am,但自問小朋友interview當日表現非常一般,喺waiting area去interview room時唔捨得啲玩具,喊晒,interview時嘅指令50%都做唔到,老師問問題又完全冇答……
我本身係好鍾意樂基,依家突然有am國際班offer,我有少少覺得too good to be true。 我擔心會唔會學校發生咗啲咩事令到有大量人放位呢?

作者: Monchhichi926    時間: 14-4-20 14:37     標題: 回覆:geraldma 的帖子

我都收到call, 我覺得咁細個小朋友,其實個個差唔多,我估可能新校,好多家長有戒心,k1考到其他就未必考慮碧濤樂基啫

作者: HarrisWan    時間: 14-4-20 14:38

我見有兩個家長好開心最後都收到call,亦知道有家長仲等緊。其實因為而家好多學校都call waiting,家長亦因為有更好offer先放位,其實有am offer都好正常
作者: Monchhichi926    時間: 14-4-20 14:45     標題: 回覆:HarrisWan 的帖子

yes, 我收到call 都好開心

作者: HarrisWan    時間: 14-4-20 15:44

回覆 Monchhichi926 的帖子

Congrats ar!!我仔黎緊讀pn,可以做同校同學仔!今年競爭好激烈,其實入到已經好開心!^^
作者: qqmmaa    時間: 14-4-22 01:14     標題: 回覆:係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting?

有冇人收到火炭樂基call waiting ?等待中~,

作者: Pmother    時間: 14-4-22 23:03     標題: 回覆:qqmmaa 的帖子

想知

作者: 十二妹    時間: 14-4-28 17:42

>.<>.<
作者: acepno    時間: 14-4-28 17:47     標題: 引用:我今日都收到,本身我係reject+,而家比pm+

作者: 十二妹    時間: 14-4-28 17:52

..............................
作者: acepno    時間: 14-4-28 18:21     標題: 引用:無吖!因為in完收reject信我都無想過會有位

作者: Dragonbebu    時間: 14-4-29 02:05

我都係waiting,冇電話,仲等緊
作者: wedding.2010    時間: 14-4-29 08:22     標題: 回覆:係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting

我都係waiting. 但冇call
但reject的家長又收到call既?

好心急呀

作者: teambuilder    時間: 14-4-29 16:19

Reject 都收到call,即係waiting全收啦,點解唔直接打去學校問呢?
作者: 十二妹    時間: 14-4-29 18:06

SORRY ,我之前打錯野攪到各家長不安,我今日睇返封信原來係WAITING LIST,因為我自己都覺得奇怪,今年in左成6,7間唔係waiting list 就係reject,所以記錯如果其他家長睇到我之前留言,不好意思!!!!!

我都知好多都仲等緊樂基call,希望大家小朋友入讀到心意幼稚園!!
作者: geraldma    時間: 14-4-29 18:23     標題: 回覆:十二妹 的帖子

原來係waiting,咁我都安心啲,仲以為學校出錯添。咁你最終有冇交錢留位?

作者: geraldma    時間: 14-4-29 18:40     標題: 回覆:係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting

各位收到call嘅家長有冇交錢留位? 都係k1?
我同真正用家了解過,雖然佢係駿景園樂基, 但兩間學校同一個校長情況應該一樣,佢好滿意樂基,語言訓練方面做得好好,校長好用心栽培小朋友,好多興趣班俾學生參加,有啲仲係免費添。有老師離職係真,但唔係好似傳聞咁話校長同學校有問題,只不過係開新校,資源調配而引致嘅人手流失。
所以我都決定俾小朋友讀樂基,希望冇揀錯啦

作者: isoalc    時間: 14-4-30 09:27     標題: 回覆:係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting

想問下碧濤樂基係咪巳交大訂?

作者: jutma    時間: 14-4-30 09:49

我係1月交留位費果陣收到call waiting, 而家交埋大訂, 決定讀~呢期交大訂, 係call waiting黃金期, 正常既, 我都放左舊校既位~
新校校舍又新d, 應該硬件上會不錯~大家開開心心讀啦~

作者: qqmmaa    時間: 14-4-30 11:49     標題: 回覆:係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting?

請問你們收到 的電話有沒有來電顯示的?

作者: qqmmaa    時間: 14-4-30 11:56     標題: 引用:我係1月交留位費果陣收到call+waiting,+而

原帖由 jutma 於 14-04-30 發表
我係1月交留位費果陣收到call waiting, 而家交埋大訂, 決定讀~呢期交大訂, 係call waiting黃金期, 正常既,  ...
請問大訂幾時交?

作者: Pmother    時間: 14-4-30 13:14     標題: 引用:請問你們收到+的電話有沒有來電顯示的? +

原帖由 qqmmaa 於 14-04-30 發表
請問你們收到 的電話有沒有來電顯示的?
有, 2636 xxxx

我之前收到call,已交錢

作者: HarrisWan    時間: 14-4-30 13:40

回覆 jutma 的帖子

你既意思係放棄左駿景舊校個OFFER而要碧濤新校?
作者: 十二妹    時間: 14-4-30 17:11

會有來電,好似26字頭
作者: Dragonbebu    時間: 14-5-1 00:45

打咗去碧濤樂基,話已經無位
作者: bb_song99    時間: 14-5-1 09:43     標題: 引用:Quote:原帖由+jutma+於+14-04-30+發表我係1

作者: PanMada    時間: 14-5-8 16:22     標題: 回覆:係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting

我仔都收到碧濤call wait, 但手上有崇真offer, 住火炭,唔知點揀好

作者: samchan2179    時間: 14-5-8 21:04     標題: 回覆:geraldma 的帖子

碧濤基基K1下學期,一天的功課要寫八十次英文字母,適合學術型同早發育的小朋友。

作者: mi0114    時間: 14-5-8 23:35     標題: 引用:碧濤基基K1下學期,一天的功課要寫八十次英

原帖由 samchan2179 於 14-05-08 發表
碧濤基基K1下學期,一天的功課要寫八十次英文字母,適合學術型同早發育的小朋友。

...
是碧濤分校朋友告訴你嗎?現K1朋友駿景分校,說每天一個字母或數字或中國數字20次咋喎!應該好多學校有類似練習吧!入得樂基應該都想打好學術底既。

作者: samchan2179    時間: 14-5-9 00:23     標題: 回覆:mi0114 的帖子

係朋友講,佢仲send 圖,一個英文字母要寫四十次,仲要寫兩個。而且唔係week end ,所以樂基真係幾好。

作者: acepno    時間: 14-5-9 05:29     標題: 引用:Quote:原帖由+十二妹+於+14-04-28+發表無吖

作者: mi0114    時間: 14-5-9 08:39     標題: 回覆:係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting?

下?咁兩校咪做法小小唔同囉我小朋友九月K1,要下年先知點谷了。不過暫時小朋友PN都係愉快開習,無功課,只有圖書要溫習present。所以日日都回家唱下歌仔,而英普聽講都有明顯進步。

作者: JuliaCKL    時間: 14-5-9 08:56     標題: 引用:下?咁兩校咪做法小小唔同囉我小朋友九月K1

原帖由 mi0114 於 14-05-09 發表
下?咁兩校咪做法小小唔同囉我小朋友九月K1,要下年先知點谷了。不過暫時小朋友PN都係愉快開習, ...
我仔係駿景k1,其實平時都係寫一個字,星期五就寫兩個字,但琴日(星期四)突然要寫兩個字,所以先有家長話平日都要寫兩個字,不過我哋班媽咪都覺得有d多㗎,其實以我哋所知,往年嘅k1係下學期先開始畫線,但今年開始k1上學期已經畫線,明顯學校係進取咗!

作者: mi0114    時間: 14-5-9 15:56     標題: 回覆:係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting?

原來係咁,咁學校因應轉變都係好事既。我見我小朋友同學已經畫到好靚畫,有晒完整缐條,證明小朋友既小肌肉也在進歩中。當然我個小朋友又例外啦!只畫到圓臉加圓圓眼耳口鼻同三毛頭髮,我都好滿意架啦!

作者: samchan2179    時間: 14-5-9 18:59     標題: 引用:Quote:原帖由+mi0114+於+14-05-09+發表下?

原帖由 JuliaCKL 於 14-05-09 發表
我仔係駿景k1,其實平時都係寫一個字,星期五就寫兩個字,但琴日(星期四)突然要寫兩個字,所以先有家長話 ...
更正,一個字要寫四十五次,兩個字就要寫九十個。原來駿景同碧濤進度都一樣。讚,

作者: Donalddonald    時間: 14-5-13 22:43     標題: 引用:我仔都收到碧濤call+wait,+但手上有崇真off

原帖由 PanMada 於 14-05-08 發表
我仔都收到碧濤call wait, 但手上有崇真offer, 住火炭,唔知點揀好
碧濤學術應該比較進取。小朋友讀緊碧濤,普遍老師沒愛心,不会主動關心小朋友。讀左成年老師沒打黎講下小朋友近況,剛開學時都沒。打親電話黎,都吳係好野,一係撞親,有時連小朋友撞親,老師竟然吳知道。試過有星期我漏放練習簿於書包,老師都不知道,其實讀左之後,真係有点失望:igi

作者: mi0114    時間: 14-5-14 08:32     標題: 回覆:係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting?

我反而覺得無Follow up電話較自在,即無大事發生。如想了解小朋友情況,可主動打比老師查詢吖,佢地應該歡迎來電既。
暫時我見小朋友老師有愛心,校園生活愉快呀!可能是PN關係?不過我自己有每日問小朋友在校生活習慣,所以都大概知道學校情況既。

作者: babebb    時間: 14-5-15 11:14

同意! 小朋友在校少不免會撞到,此終仲細有時企唔穩跌倒都好正常。
我小朋友讀PN,我見到小朋友好鍾意返學,有時會扮老師添﹗見到咁我都好開心即係校園生活愉快。如果真係想多了解小朋友,可以主動打去學校問。可能有時我諗得多,如果收到學校電話,我諗係咪自己小朋友頑皮呢?

作者: HarrisWan    時間: 14-5-16 09:25

回覆 mi0114 的帖子

同意!我眼見好多老師同姐姐,嬸嬸都有愛心,個人覺得如果老師時常打電話給家長,相反會做成無形壓力,再者知道好多小朋友都讀得開心,就好明顯反映學校老師質素好。
作者: phoebechong1111    時間: 14-5-17 02:41     標題: 回覆:係唔係好多人都收到碧濤樂基call waiting?

收到waiting call的媽媽,你地小朋友係那一個月份出世?

作者: 852kk    時間: 14-7-2 08:35

註冊了?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5