教育王國

標題: 冇N班offer嘅細龍B媽媽,你哋會報2015K1 or PN? [打印本頁]

作者: oneone_wan    時間: 14-4-3 14:36     標題: 冇N班offer嘅細龍B媽媽,你哋會報2015K1 or PN?

囝囝係2012年10月B,今年冇N班offer。

如果報2015K1,驚同今年一樣冇offer。報PN做超大B,又驚浪費1年時間,請教各位mama點睇

作者: Pollyowen    時間: 14-4-3 18:16

我會兩樣都報,n面試應該會易過k,對大b黎講。
如果咁好有k收,就讀k
作者: oneone_wan    時間: 14-4-3 20:04

Pollyowen 發表於 14-4-3 18:16
我會兩樣都報,n面試應該會易過k,對大b黎講。
如果咁好有k收,就讀k

你會着重報k or n?我驚報太多間壓力太大,唔知點平衡好
作者: 熊豬仔    時間: 14-4-3 22:14     標題: 回覆:oneone_wan 的帖子

教育局今年規定全港k1生用學券註冊,咁你哋打算點呢,學券係有使用年期限制的。除非讀私校

作者: Pollyowen    時間: 14-4-4 09:25

熊豬仔 發表於 14-4-3 22:14
教育局今年規定全港k1生用學券註冊,咁你哋打算點呢,學券係有使用年期限制的。除非讀私校

...

我都想知, 如果今年申請左學卷, 點知冇k1收佢, 咁點算?
作者: 熊豬仔    時間: 14-4-4 09:33     標題: 引用:Quote:熊豬仔+發表於+14-4-3+22:14+教育局

原帖由 Pollyowen 於 14-04-04 發表
我都想知, 如果今年申請左學卷, 點知冇k1收佢, 咁點算?
政府跟本無考慮呢點,一心 諗住一人一學位實有得讀

作者: oneone_wan    時間: 14-4-4 10:25

Pollyowen 發表於 14-4-4 09:25

哈?乜原來申請左用唔到,都冇得再申請嘎
作者: oneone_wan    時間: 14-4-4 10:27

熊豬仔 發表於 14-4-3 22:14

...

我真係未考慮到咁細緻,多謝兩位mama提醒!
作者: Pollyowen    時間: 14-4-4 10:47

咁係咪要出年讀k班的話, 一定要申請呢?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5