教育王國

標題: Net14消息 [打印本頁]

作者: BABY520    時間: 13-7-8 16:12     標題: Net14消息

我女原本派15志願啟基,但已成功叩門入返1,2志願北衞,剛收到太古Call面試,我已reject,有需要嘅家長請考慮,太古其實都唔錯o架,加油﹗
作者: ha8mo    時間: 13-7-8 16:44

作者: BABY520    時間: 13-7-8 16:50

係咩如果唔係北衞收返,我真係打算讀呢間,之前無CALL IN都有唔開心o架
作者: BABY520    時間: 13-7-8 16:52

ha8mo 發表於 13-7-8 16:44
通常渣住北衛上下、北循、丹循、嘉諾撒、滬江、炮米、北官的家長,都會向人講哩句
咁你又選咗邊間呀?

作者: GCG    時間: 13-7-8 16:55     標題: 回覆:BABY520 的帖子

妳自己係咪基督徒?

作者: ha8mo    時間: 13-7-8 17:15

作者: ffaye    時間: 13-7-8 17:39

BABY520 發表於 13-7-8 16:12
我女原本派15志願啟基,但已成功叩門入返1,2志願北衞,剛收到太古Call面試,我已reject,有需要嘅家 ...

Did you put 北衞 in 1/1/1? am or pm? Thanks!!!!!
作者: greenlover    時間: 13-7-8 18:38     標題: 引用:Quote:BABY520+發表於+13-7-8+16:12+太古其

原帖由 ha8mo 於 13-07-08 發表
通常渣住北衛上下、北循、丹循、嘉諾撒、滬江、炮米、北官的家長,都會向人講哩句
你說的這幾間各自也有很多家長喜歡。

作者: BBQQmomi    時間: 13-7-8 22:13

請問啟基有差? 我亞囡兩年係先要上P1, 所以先了解一吓! Thx
作者: bb女女    時間: 13-7-8 22:57

ha8mo 發表於 13-7-8 17:15
我已放棄港島東
想知道你讀邊間
作者: bb女女    時間: 13-7-8 22:58

BABY520 發表於 13-7-8 16:12
我女原本派15志願啟基,但已成功叩門入返1,2志願北衞,剛收到太古Call面試,我已reject,有需要嘅家 ...
恭喜,終於叩門入左北衛,請問上定下午班
作者: ha8mo    時間: 13-7-9 08:53

作者: BrianHoHoHo    時間: 13-7-9 09:47

BABY520 發表於 13-7-8 16:50
係咩如果唔係北衞收返,我真係打算讀呢間,之前無CALL IN都有唔開心o架 ...

題外話: 想請問有冇收到風北衛會轉全日嗎? 同埋校舍會搬嗎? 因為覺得校舍有點舊, 請問有咩優點咁多人鍾意北衛? 我個仔出年小一, 係時候計劃了.
謝謝回覆.

作者: ha8mo    時間: 13-7-9 10:11

作者: ha8mo    時間: 13-7-9 10:14

作者: man7099    時間: 13-7-9 12:02     標題: 引用:Quote:BBQQmomi+發表於+13-7-8+22:13+請問

原帖由 ha8mo 於 13-07-09 發表
你係陳維周舊生嗎?

如不是舊生,我暫時看不出半點需要
請問同陳維周有咩關係呢?

作者: ha8mo    時間: 13-7-9 12:09

作者: ngsmum    時間: 13-7-9 13:34

ha8mo 發表於 13-7-9 10:14
原本是計劃搬去丹拿山循道後面的位置
但附近居民以校車阻塞百福道為理由而提出反對

我住附近,只是最近(約一個月內的事)丹循學生收集簽名反對在果塊地起多兩間學校,原因是走火警問題。在此之前,完全不知會起學校,亦完全不知"附近居民反對",係咩人"代表"左附近居民去反對呢?

作者: greenlover    時間: 13-7-9 15:24     標題: 回覆:ngsmum 的帖子

聽說華仁也是在同一地點起校舍,那麼也遭反對?

作者: ha8mo    時間: 13-7-9 17:08

作者: BABY520    時間: 13-7-10 18:12

回復 bb女女 的帖子

多謝!亦都恭喜妳
作者: BABY520    時間: 13-7-10 18:21

ffaye 發表於 13-7-8 17:39
Did you put 北衞 in 1/1/1? am or pm? Thanks!!!!!
Yes,1am / 1am2pm / 1am2pm咁放, 100%搏叩門.
作者: BABY520    時間: 13-7-10 18:24

有人話原來太古好多人放位,我估因為2/7嚟咗個大執位。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5