教育王國

標題: Kts vs 林文燦,無hold 位,只係今日收call [打印本頁]

作者: dindin123    時間: 12-8-1 18:54     標題: Kts vs 林文燦,無hold 位,只係今日收call

如題,你地點㨂
作者: wilsonchanwh    時間: 12-8-1 19:13

u got kts call or 林文燦?

作者: flocfy    時間: 12-8-1 22:31

I chose KTS la!
作者: JE0608    時間: 12-8-2 09:58

唔使比啦, 選間有TRACK RECORD, 穩陣D!
作者: mandy304    時間: 12-8-2 10:40

林文燦也是英小, 學費算平, 有得諗.
作者: BB成長期    時間: 12-8-2 10:51

作者: kakagilbert    時間: 12-8-2 11:37

一間有聯繫中學一間無
作者: 四隻貓    時間: 12-8-2 11:48

請問LMC 聯繫中學是那一間???
如果有聯繫中學而聯繫中學又不錯, 我會考慮LMC.

不過KTS 有樂團, 對喜歡音樂的小朋友比較好, 而校園環境又大又好.
功課是KTS 比較多嗎?

作者: waiman222    時間: 12-8-2 12:08

I vote KTS
作者: 喵媽    時間: 12-8-2 13:56

我會揀KTS
作者: ysnmama    時間: 12-8-2 15:08

KTS. 這學校的程度日益深. 如果希望子女有強的學術根基. 非常好選擇. 升中競爭非常強. 升中校網亦好.
作者: Laney    時間: 12-8-2 15:38

KTS! KTS! KTS!
My boy is going to be KTS P.1 student in Sept! We are all soooooo happy about this! :)

作者: everdayhappy    時間: 12-8-2 16:36

一定是選KTS !
學校環境, KTS sure win!
外籍老師人數: kts(中小)有4個 vs lmc(英小)有一個
升中成績 : kts over 70% 去band one, lmc 好似未有成績
睇完分析, 我唸你已有答案...................kts啦
作者: SwimDaddy    時間: 12-8-2 20:46

LMC 都有好處可考慮:
1)學費平好多
2)語境好
3)活動教學
4)老師年輕有活力
5)雖然只有幾年歷史,但係保良局辦學應該有一定質素
6) 識人係度讀話課程都幾深
7)有聯繫中學顏寶玲,都係英中, 呢幾年公開試平均成績高過全港平均嘅成績
8)就算派位都係同kts同一個網 ( 不過明年先有第一屆派位成績表 )

作者: helenli    時間: 12-8-2 21:47

回復 everdayhappy 的帖子

誰說LMC只有一個NET?
作者: emily223    時間: 12-8-2 22:42     標題: SwimDaddy 的帖子

Is your kid studying in LMC? I support u.

作者: SwimDaddy    時間: 12-8-3 10:28

回復 emily223 的帖子

Thanks! My kid will be in P1 in LMC this Sep.
作者: maylinlam    時間: 12-8-3 10:39

樓主, 諗點未? 快些放位仍有等待希望中的人

作者: silvia_ng    時間: 12-8-3 12:23

SwimDaddy 發表於 12-8-2 20:46
LMC 都有好處可考慮:
1)學費平好多
2)語境好
agree! btw, 個人感覺kts老師串d, lmc老師nice d。
作者: JackyBaBa    時間: 12-8-3 16:38

緊係 lmc  啦,仲駛問?
學費平咁多, 唔同國籍既小朋友又多,用咁既價錢讀到間國際學校,
講英文既機會都多好多啦~
聯繫中學係npl, 你覺得npl 既banding 高d 定係kts中學高d,
自己諗,唔駛講野~
雖然未有派位成績,但保良攪既一向有保證,
到佢有好似cky 咁既成績時你又後悔走寶lo~~~
作者: yester_red    時間: 12-8-3 17:21

LMC-一向都唔係好多人去考的一間小學,暫時唔係主打果堆,但唔代表將來唔會成為一間多人揀的好小學,但點解唔揀一間一向多人揀,又有口碑有往積歷史的學校呢,現在唔揀KTS你反而真係走寶就真,要等到LMC有CKY一樣咁好時,大家都唔知係幾時啦...............
作者: BB成長期    時間: 12-8-3 17:45

作者: manmanchubb    時間: 12-8-3 21:16

經濟許可.Must be KTS
作者: dindin123    時間: 12-8-3 22:24

Thx all , 已揀,已放lmc
作者: acustica    時間: 12-8-4 01:03

dindin123 發表於 12-8-3 22:24
Thx all , 已揀,已放lmc
建議樓主,兩間都唔好揀,我最後揀左APS,此兩間都放棄唔愛。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5