教育王國

標題: p.1 小朋友 你地讀邊班呀~ [打印本頁]

作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-8-25 21:46     標題: p.1 小朋友 你地讀邊班呀~

饅頭讀1E 班呀~你地小朋友呢~~
見到有d媽咪好熟面口又唔知係咪你地haha~我驚叫錯人好瘀~~~

饅頭中文名叫穎熹~佢班有兩個穎熹~haha~~
作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-8-26 01:25

哈哈
PARCO 也是1E

你有沒有去家長早會? 今次我覺得好好。校長和主任都PRESENT 得吾錯,好實在呀

你女女是楊還是余呀?

作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-8-26 08:24

我囡囡係余呀~~~你囝囝叫咩名呀~^^等我叫饅頭去認識下佢先~~~

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-8-26 01:25 發表
哈哈
PARCO 也是1E

你有沒有去家長早會? 今次我覺得好好。校長和主任都PRESENT 得吾錯,好實在呀

你女女是楊還是余呀?

作者: sumyau    時間: 11-8-26 11:49

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-8-26 12:10

我仔仔叫梁柏浩 ^_^
多多指教

今朝排隊上課室時, 1E米有位小朋友在哭; 佢其實喊左好耐 (之前已經在喊)
上課室前, 見到校長媽媽親自去安慰佢

愛心真系做出來的, 不是說出來的

作者: Ivy.cheung    時間: 11-8-26 13:47

你好呀, 我諗我見到你啦, 尋日第一日係操場坐時, 你囡囡係第一個, 而我囝囝就係第二個啦. 你係著克色衫/褲, 同老公一齊. 我仲有同你講過野 (大家都無收到封信), 嘻嘻 ~~

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 11-8-25 21:46 發表
饅頭讀1E 班呀~你地小朋友呢~~
見到有d媽咪好熟面口又唔知係咪你地haha~我驚叫錯人好瘀~~~

饅頭中文名叫穎熹~佢班有兩個穎熹~haha~~

作者: Ivy.cheung    時間: 11-8-26 13:50

ParcoBabyBaby,
你哋由屋企點樣行去學校嫁 ? 我係行斜路, 你呢 ?
原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-8-26 12:10 發表
我仔仔叫梁柏浩 ^_^
多多指教

今朝排隊上課室時, 1E米有位小朋友在哭; 佢其實喊左好耐 (之前已經在喊)

愛心真系做出來的, 不是說出來的 ...

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-8-26 17:25

我住6座, 落斜路出去船頭德丰街左轉,行過5期停車場口囉

如果住9,8,7,5座, 可以搭LIFT 落去吉之島左再轉, 行少DD

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-8-26 17:30

原帖由 Ivy.cheung 於 11-8-26 13:47 發表
你好呀, 我諗我見到你啦, 尋日第一日係操場坐時, 你囡囡係第一個, 而我囝囝就係第二個啦. 你係著克色衫/褲, 同老公一齊. 我仲有同你講過野 (大家都無收到封信), 嘻嘻 ~~

...

封信郵CHOP 系23/8
我地心血來潮,看看信箱點有封信 ^_^

IVY,你小朋友又系1E, 今天穿運動衫果位?
作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-8-26 19:16

唔怪得知我覺得你囝囝好熟面口~bhahaha~佢同饅頭一齊坐架~~饅頭話今日你囝囝仲玩左佢隻手好耐 好攪笑haha

原帖由 Ivy.cheung 於 11-8-26 13:47 發表

...

作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-8-26 19:18

等我同饅頭講先   哈哈~我地朝早送返學可以係學校相認下~~我好肥架 好易認~~我都見有個小朋友喊~~~

最攪笑係 我尋日下午先收到封信~~

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-8-26 12:10 發表
我仔仔叫梁柏浩 ^_^
多多指教

愛心真系做出來的, 不是說出來的 ...

作者: Ivy.cheung    時間: 11-8-26 20:41

我住4座, 所以我都係行斜路, 不如我哋星期一, 8:50AM一齊係斜路等, 再行返學校好嗎 ?

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-8-26 17:25 發表
我住6座, 落斜路出去船頭德丰街左轉,行過5期停車場口囉

如果住9,8,7,5座, 可以搭LIFT 落去吉之島左再轉, 行少DD

作者: Ivy.cheung    時間: 11-8-26 20:46

哈哈, 囝囝本活動手冊, 第一個新朋友就係熹熹啦, 佢最喜歡的食物仲畫咗條雪條.

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 11-8-26 19:16 發表
唔怪得知我覺得你囝囝好熟面口~bhahaha~佢同饅頭一齊坐架~~饅頭話今日你囝囝仲玩左佢隻手好耐 好攪笑haha

作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-8-26 23:04

饅頭果個第一個都係你囝囝hahaa~~佢畫左本book~~~
你地行邊到一齊返呀~~~不過我住得遠d~~我係寶石戲院果邊行過去~經隻船行~~~

原帖由 Ivy.cheung 於 11-8-26 20:46 發表
哈哈, 囝囝本活動手冊, 第一個新朋友就係熹熹啦, 佢最喜歡的食物仲畫咗條雪條.

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-8-26 23:52

我個仔就另一組

8:50太晏了,我地比較早 ^_^
學校小食機果度等啦不如
先到可以坐下HEA 下
作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-8-27 00:43

有分邊一組架????唔係都係一齊返九點架???
我今日都係八點九返到黎~~~我好怕遲到 所以多數預早少少hahaa~

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-8-26 23:52 發表
我個仔就另一組

8:50太晏了,我地比較早 ^_^
學校小食機果度等啦不如
先到可以坐下HEA 下

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-8-27 00:52

手冊頭幾頁
米有幾個小朋友自己寫自己D資料

PARCO 同其中一個孖仔, 周X, 刁XX 一組
即系你女女同IVY 仔仔一組甘解o者
作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-8-27 01:10

哦~~~我見你話你地返8:50 以為係吾同組返既時間唔同呀~haha~~~

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-8-27 00:52 發表
手冊頭幾頁
米有幾個小朋友自己寫自己D資料

PARCO 同其中一個孖仔, 周X, 刁XX 一組
即系你女女同IVY 仔仔一組甘解o者

作者: sumyau    時間: 11-8-27 11:48

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-8-27 12:03

看緣份吧, 可能會有呢 ^_^
作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-8-28 00:27

你囡囡有冇話c班個老師好惡呀~~><""

原帖由 sumyau 於 11-8-27 11:48 發表
乜無人1c班嗎@_@

作者: meggiey    時間: 11-8-30 11:10

我女女 1D 班的
作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-8-30 19:53

歡迎呀 ^O^
作者: sumyau    時間: 11-9-1 14:45

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-9-1 17:01

甘都得?  不過, 細路仔的事, 暫時等細路仔解決吧
作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-9-1 17:38

今日饅頭都比隔離同學仔搶左佢包小食...所以小息冇食到野~好慘hhaaa~~
我想問呢幾日返早係咪都係唔駛帶書呀?
作者: sumyau    時間: 11-9-2 11:17

作者: Ivy.cheung    時間: 11-9-2 13:47

饅頭媽媽,

對不起, 坐你囡囡隔離果個係我囝囝, 因為囝囝尋日都有同我講食小食呢件事.

但佢話, 饅頭帶咗2包芝士魚仔餅返學校, 饅頭開咗第一包後, 覺得唔好食, 所以囝囝問佢可唔可以比一包佢, 饅頭話可以, 而饅頭佢自己都食咗一包. 另, 囝囝見到有位同學仔有紫菜, 又知道饅頭鐘意食紫菜, 所以問同學仔攞咗包紫菜比饅頭食.

到今日, 饅頭都係帶咗2包芝士魚仔餅, 而囝囝今日特意帶紫菜返學校, 想同饅頭分享. 所以饅頭今日係無食到2包芝士魚仔餅的.

有機會可以問一吓饅頭嗎 ?  因我都想知囝囝所講既係咪事實或事實之全部.

無論如何, 我都在此先說句對不起, 可能我囝囝太為食, 希望你哋唔好介意啦 ~

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 11-9-1 17:38 發表
今日饅頭都比隔離同學仔搶左佢包小食...所以小息冇食到野~好慘hhaaa~~
我想問呢幾日返早係咪都係唔駛帶書呀?

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-9-2 15:48

笑死。。 日日小息都起哄
作者: Ivy.cheung    時間: 11-9-2 16:39

你呢 ?  囝囝有無講返d學校事情你知 ~

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-9-2 15:48 發表
笑死。。 日日小息都起哄

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-9-2 18:49

我知啦,他有同我講你仔仔同饅頭D野
作者: Ivy.cheung    時間: 11-9-2 18:52

可以講吓你囝囝的所見所聞嗎 ?

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-9-2 18:49 發表
我知啦,他有同我講你仔仔同饅頭D野

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-9-2 23:37

明天講你知。 你仔仔姓周, 是嗎?
作者: Ivy.cheung    時間: 11-9-3 09:53

係呀, 佢叫做周子雄. 似乎我都感覺到有D不詳預感 ~

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-9-2 23:37 發表
明天講你知。 你仔仔姓周, 是嗎?

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-9-3 10:06

吾系呀, 我回到家,阿仔都訓左; 今朝又無時間問
作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-9-3 10:34

IVY~~

小朋友既野 唔駛sorry架~haha佢地都要學習自己解決問題~~
佢同我講(因為我比左兩包佢叫佢一包請同學仔食一包自己食~ 小息時比左一包魚仔餅子雄~跟住自己開左果包食左幾粒 佢話佢攞水飲時 子雄就攞埋佢果包魚仔餅倒落自己個兜到~跟住饅頭話你未問我就攞左我d餅 跟住子雄就去問人攞包紫菜佢喎~haha(呢個係我岩岩完完全全問佢既版本~)第二日佢都係帶兩包魚仔餅 佢都係請左一包子雄食~^^ 饅頭話佢同子雄係好朋友喎~

題外話: 饅頭話子雄好鍾意攬住周主任~haha

原帖由 Ivy.cheung 於 11-9-2 13:47 發表
饅頭媽媽,

對不起, 坐你囡囡隔離果個係我囝囝, 因為囝囝尋日都有同我講食小食呢件事.

但佢話, 饅頭帶咗2包芝士魚仔餅返學校, 饅頭開咗第一包後, 覺得唔好食, 所以囝囝問佢可唔可以比一包佢, 饅頭話可以, 而饅頭佢 ...

作者: Ivy.cheung    時間: 11-9-3 11:49

明白, 因為我都真係有D担心囝囝, 因為佢係比較活躍果種, 我驚佢會得罪人多 ~

原帖由 ParcoBabyBaby 於 11-9-3 10:06 發表
吾系呀, 我回到家,阿仔都訓左; 今朝又無時間問

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-9-3 11:53

細路仔, 怕乜
個個性格都吾同嘛
作者: Ivy.cheung    時間: 11-9-3 11:58

饅頭媽媽,
唔該晒你, 希望饅頭唔好唔開心啦, 我都再問咗囝囝, 佢話佢以為饅頭放低包餅, 即係唔食, 所以先會禁做. 但無論如何, 佢真係太為食, 同太無禮貌啦~ 不過, 囝囝真係好錫饅頭, 佢話要日日帶紫菜, 因為饅頭鐘意食.
係呀, 囝囝真係好鐘意攬周主任, 其實由幼稚園開始, 佢都好鐘意攬佢鐘意既老師, 但而家升上小學啦, 周主任開頭都仲比佢攬, 而家已經講明唔可以再攬, 只可以比手或, 好在佢都明白.

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 11-9-3 10:34 發表
IVY~~

小朋友既野 唔駛sorry架~haha佢地都要學習自己解決問題~~
佢同我講(因為我比左兩包佢叫佢一包請同學仔食一包自己食~ 小息時比左一包魚仔餅子雄~跟住自己開左果包食左幾粒 佢話佢攞水飲時 子雄就攞埋佢果包魚 ...

作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-9-3 13:04

饅頭冇唔開心呀~佢只係放學時講比我聽 有d無奈因為話好肚餓~所以唔駛放係心上^^~佢之前讀女校~~所以有男仔同學佢覺得好新鮮~haha~饅頭話第一個識既好朋友就係子雄喇~~佢都話要帶多包魚仔餅比子雄食~~

你地會唔會去開筆禮呀~~???仲有尋日有兩張通告係關語買補充果d 你地明唔明佢係用黎做教材呀???定係買黎比小朋友係自己屋企做架呢~我都唔明點攪~~
仲有一個問題~我想問下 開個pps 果到 要入幾多錢入去呀????好多問題tim~haha

原帖由 Ivy.cheung 於 11-9-3 11:58 發表
饅頭媽媽,
唔該晒你, 希望饅頭唔好唔開心啦, 我都再問咗囝囝, 佢話佢以為饅頭放低包餅, 即係唔食, 所以先會禁做. 但無論如何, 佢真係太為食, 同太無禮貌啦~ 不過, 囝囝真係好錫饅頭, 佢話要日日帶紫菜, 因為饅頭鐘意 ...

作者: sumyau    時間: 11-9-3 13:39

作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-9-3 20:07

係呀 我都唔明果兩張通告係點 咁係咪一定要買~同埋我又見佢係第二間教育中心出架喎~所以都唔知點 ??你地係咪都會買~~
我有pps 戶口~咁即係登記左先~因為我見牙保到佢又未收錢~~所以唔知點haha~

原帖由 sumyau 於 11-9-3 13:39 發表
我都唔明!係唔係3百幾0個兩張呀?另pps0個通告,應該係叫我地先開0左戶口先(如已經有戶口,就登記學校商戶號碼!)到學校計哂上學期所有費用,先一次過付款(我估應該係咁卦)如有不對,請斗正^^ ...

作者: sumyau    時間: 11-9-4 22:09

作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-9-6 16:30

聽日開筆禮 大家會去嗎?????
作者: sumyau    時間: 11-9-6 17:31

作者: ParcoBabyBaby    時間: 11-9-6 17:41

我不去了。派左阿婆去了
作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-9-6 22:07

我本身都想唔去 因為呢排幫人湊緊個小朋友~~不過饅頭好想我去 所以都係去啦~~~希望小朋友乖乖坐定一個鐘就好~hahaa
作者: sumyau    時間: 11-9-30 17:19

作者: 饅頭媽媽(町)    時間: 11-10-1 00:28     標題: 回復 48# sumyau 的帖子

hi~~係呀~~我個身形咁好認 冇人會認錯我既hahaa~~~你係咪短頭髮大大眼 靚靚果位媽咪呀?? 今日放學都有同我打招呼果位??

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5