教育王國

標題: joyful (荃灣)N班offer [打印本頁]

作者: hannahQ    時間: 16-12-1 20:01     標題: joyful (荃灣)N班offer

有冇人已經收到荃灣joyful 的PN offer ?

作者: edmondphy    時間: 16-12-1 23:34

hannahQ 發表於 16-12-1 20:01
有冇人已經收到荃灣joyful 的PN offer ?

我都未收到。
不過應該都唔收,N班收得好少人

作者: KARC-GKY    時間: 16-12-2 08:12

我都等緊,應該差唔多有...今日都2號了

作者: hannahQ    時間: 16-12-2 08:25

KARC-GKY 發表於 16-12-2 08:12
我都等緊,應該差唔多有...今日都2號了

記得佢係話3/12號前的,不過好似都未有人話收到

作者: prswinki    時間: 16-12-2 08:25     標題: 回覆樓主:

之前問過麗城joyful要10/12先出offer

作者: KARC-GKY    時間: 16-12-2 08:33

hannahQ 發表於 16-12-2 08:25
記得佢係話3/12號前的,不過好似都未有人話收到

因為青衣啟思留位剛3號deadline, 諗住睇吓趕唔趕到等埋joyful 既result, 如果有幸joyful 收我個仔,我會選擇joyful。

作者: Hailey2015    時間: 16-12-2 08:35

我都係等緊消息,不過我就已經留位

作者: CarlyTseng    時間: 16-12-2 15:59

我都等緊呀…仲未收到
TK應該係 12月3前收 offer …
作者: sarawa    時間: 16-12-2 16:42

打過去問麗城問要10/12 先寄出,所以我估荃景會3/12先寄出

作者: Spooneg8    時間: 16-12-2 18:10

麗城interview信有寫10/12前會收到通知

作者: Janmum2015    時間: 16-12-3 23:27

收到信喇,荃景,超大b, waiting list only...
其實真心覺得當日阿仔表現相當唔錯的…
作者: dogdogchu    時間: 16-12-4 00:00

收到荃景pn pm offer

作者: Hailey2015    時間: 16-12-4 02:17

Janmum2015 發表於 16-12-3 23:27
收到信喇,荃景,超大b, waiting list only...
其實真心覺得當日阿仔表現相當唔錯的… ...

我也是
Wait list 是否代表唔收?

作者: KARC-GKY    時間: 16-12-4 02:51

Janmum2015 發表於 16-12-3 23:27
其實真心覺得當日阿仔表現相當唔錯的… ...

Me too, waiting list ,重要寫點解要繼續等,真係要好認真諗吓點寫....

作者: hannahQ    時間: 16-12-4 08:13

Hailey2015 發表於 16-12-4 02:17
我也是
Wait list 是否代表唔收?

我連信都冇,可能連waiting 都冇

作者: Marie_m    時間: 16-12-4 09:05

dogdogchu 發表於 16-12-4 00:00
收到荃景pn pm offer

請問係咪in得好好?

作者: dogdogchu    時間: 16-12-4 09:11

Marie_m 發表於 16-12-4 09:05
請問係咪in得好好?

我仔細b, 我覺得in得一般⋯⋯

作者: jedi.lala    時間: 16-12-4 22:44

收到pm offer.
in NET時直頭話全部做到,冇乜好再問,可以早d走...
唔明點解係pm offer
作者: 郭多多    時間: 16-12-5 01:27

KARC-GKY 發表於 16-12-4 02:51
Me too, waiting list ,重要寫點解要繼續等,真係要好認真諗吓點寫....

waiting also, 當日仲覺得in 得幾好,其實pn 幾多個位?

作者: KARC-GKY    時間: 16-12-5 01:32

jedi.lala 發表於 16-12-4 22:44
收到pm offer.
in NET時直頭話全部做到,冇乜好再問,可以早d走...
唔明點解係pm offer ...

我地都係好快全部做哂但都只係waiting list, 所以都幾失望.......

作者: soragnes    時間: 16-12-5 11:06

收到喇, 荃景 pm offer ~~
作者: Jennybearbear    時間: 16-12-5 11:36

我都收到 TK pm offer~~~am係咪收好少? 好似未見有 jm am offer~~
我仔係超大b, 我其實覺得 in 得麻麻, 因為聽故仔時一關房門即喊, 又唔肯自己坐, 要坐我大肶, 不過開始講時都可以投入, 指令做到晒~~單對單時一見NET (女)即大喊, 完全唔收聲, 好彩佢比我出去休息十分鐘~~~一出去又冇事, 仲同o的姨姨玩, 跟住再入見另一個NET (男), 又大喊, 佢問我幾個問題後見阿仔完全唔收聲, 問我要唔要換個女士in, 笑話阿仔一望佢對眼即喊, 點知老師一起身, 阿仔無端端收左聲, 個NET即刻繼續in, 其實阿仔唔識聽英文, o的指令我有翻譯一次, 但阿仔全部做到晒~~~
作者: mika=)    時間: 16-12-6 07:37     標題: 回覆:joyful (荃灣)N班offer

收到am offer, 但我唔會take, 會release個位出來

作者: Lily_0624    時間: 16-12-6 08:44

mika=) 發表於 16-12-6 07:37
收到am offer, 但我唔會take, 會release個位出來
Why? Which school will u pick finally?My gal gets AM offer too.
諗緊讀方方or joyful!
Both AM offer.

作者: mika=)    時間: 16-12-6 10:03     標題: 引用:Quote:mika=)+發表於+16-12-6+07:37+收到am

原帖由 Lily_0624 於 16-12-06 發表
Why? Which school will u pick finally?My gal gets AM offer too.
諗緊讀方方or joyful!
Both AM offer. ...
我take左meifoo think, 老公唔鍾意joyful

作者: jedi.lala    時間: 16-12-6 11:10

回覆 mika=) 的帖子

我都係joyful荃景同美孚think二揀-.Think n班冇乜英文, joyful英文語境好似好d.因為要接番哥哥學校k1(全英),我應該會揀joyful.

作者: soragnes    時間: 16-12-6 11:31

我比咗信, 想轉 AM...
希望可以啦 ~~
作者: mika=)    時間: 16-12-6 11:47     標題: 引用:回覆+mika=)+的帖子 我都係joyful荃景同美

原帖由 jedi.lala 於 16-12-06 發表
回覆 mika=) 的帖子

我都係joyful荃景同美孚think二揀-.Think n班冇乜英文, joyful英文語境好似好d.因為 ...
其實好多人都話think英文堂唔夠...但相信佢有net長期在班房,應該ok. 本身屋企係廣東語,joyful又只係英普,驚佢跟唔上...

作者: ivy6666    時間: 16-12-6 12:22

荃景am offer, 我囝3月B
作者: hannahQ    時間: 16-12-6 12:57

我都現在都冇信

作者: ivy6666    時間: 16-12-6 13:06

回覆 hannahQ 的帖子

我尋日打電話去問
作者: hannahQ    時間: 16-12-6 14:35

ivy6666 發表於 16-12-6 13:06
回覆 hannahQ 的帖子

我尋日打電話去問

噤你收到信未呢?

作者: ivy6666    時間: 16-12-6 17:03

未收到信,尋日打電話問
作者: ellenlaw    時間: 16-12-6 18:13

收到AM offer

作者: happywedding    時間: 16-12-6 20:01

請問有offer的小朋友平時係咪有返開playgroup,特別係joyful個pg?
我果日interview,個net一黎就問我 我個囡有冇上過pg....
作者: ivy6666    時間: 16-12-6 22:12

#### 發表於 16-12-6 20:01
請問有offer的小朋友平時係咪有返開playgroup,特別係joyful個pg?
我果日interview,個net一黎就問我 我個囡 ...
我囝am offer, 有返playgroup.
作者: ivy6666    時間: 16-12-6 22:13

ivy6666 發表於 16-12-6 22:12
我囝am offer, 有返playgroup.
Joyful playgroup
作者: Jennybearbear    時間: 16-12-7 10:31

#### 發表於 16-12-6 20:01
我果日interview,個net一黎就問我 我個囡 ...
我仔 pm offer, 冇返任何 playgroup~~~~所以一見到個NET 即爆喊~~~個 NET 都有問我仔有冇返PG, 我照講話冇~

作者: mika=)    時間: 16-12-7 10:57     標題: 回覆:joyful (荃灣)N班offer

有問有無返pg, 我囝in時有返過幾堂pg, 但唔係joyful. 我囝in時都算合作,net問野佢都有答(我都覺得好神奇!),仲問阿囝識咁多英文平時用咩language, 我話廣東話,可能我平時有同佢睇開英文書,所以佢唔驚英文。

作者: happywedding    時間: 16-12-7 13:21

回覆 Jennybearbear 的帖子

因為我個囡基本上做到曬net所有指令,但第2part聽故仔果度有d扭計喊左2聲,結果waiting, 我諗係喊果度出事,但聽你咁講,你囝囝應該喊得仲勁過我囡但有offer,所以問下會唔會有其他因素例如返playgroup。。。anyway多謝你既回答,and congrats !
作者: Fanshuma    時間: 16-12-7 13:23

請問麗城Joyful收信未?

作者: hannahQ    時間: 16-12-7 13:27

happywedding 發表於 16-12-7 13:21

因為我個囡基本上做到曬net所有指令,但第2part聽故仔果度有d扭計喊左2聲,結 ...

Same here , net 比佢的指令都做到晒, 全部動物都係岩晒的,不過佢係細B,行得5好,PTH story time 又5比個波老師,可能因為噤要waiting

作者: happywedding    時間: 16-12-7 13:30

hannahQ 發表於 16-12-7 13:27
Same here , net 比佢的指令都做到晒, 全部動物都係岩晒的,不過佢係細B,行得5好,PTH story time 又5比 ...
我8月尾b, 都唔算太細,你呢?
作者: hannahQ    時間: 16-12-7 13:35

happywedding 發表於 16-12-7 13:30
我8月尾b, 都唔算太細,你呢?

6月尾

作者: prswinki    時間: 16-12-7 16:27

回覆 Fanshuma 的帖子

問咗10/12出offer,13/12收唔到可以打去問.

我都等緊,希望有am offer

作者: Meowwei    時間: 16-12-7 16:46

我昨晚收到信,waiting list,一直都有返joyful playground,所以有點失望!😿
作者: Meowwei    時間: 16-12-7 16:49

回覆 KARC-GKY 的帖子

真係要認真啲寫
作者: KARC-GKY    時間: 16-12-7 17:02

#### 發表於 16-12-7 13:21

因為我個囡基本上做到曬net所有指令,但第2part聽故仔果度有d扭計喊左2聲,結 ...
其實我個仔全程無喊過,笑哂咁.... 同見net時咩都做哂, 係無上過playgroup... 最後都係waiting, 全家都好失望...可能係我地既問題, interview時, 我太緊張,食哂羅絲咁,  有D覺得對唔住個仔....而家send 左reply slip覆返學校 keep waiting...

作者: hannahQ    時間: 16-12-7 18:38

KARC-GKY 發表於 16-12-7 17:02
其實我個仔全程無喊過,笑哂咁.... 同見net時咩都做哂, 係無上過playgroup... 最後都係waiting, 全家都好失 ...

不要怪自己啦,interveiw 緊張係人之常情,因為你重視個interview 先噤緊張,一係去寫信試試吧。可能出年會有位放出來呢

作者: hannahQ    時間: 16-12-7 18:40

hannahQ 發表於 16-12-7 18:38
不要怪自己啦,interveiw 緊張係人之常情,因為你重視個interview 先噤緊張,一係去寫信試試吧。可能出年 ...

另外,我個B有上開2個playgroup , 都不收呢,我估同讀playgroup 冇關的,不要怪自己了

作者: ivy6666    時間: 16-12-8 00:09

Meowwei 發表於 16-12-7 16:46
我昨晚收到信,waiting list,一直都有返joyful playground,所以有點失望!😿
你返咗joyful playgroup幾耐?
作者: lshakhak    時間: 16-12-8 02:07

ivy6666 發表於 16-12-8 00:09
你返咗joyful playgroup幾耐?

請問沙田出左offer未呀

作者: PatPatWong    時間: 16-12-8 09:29

KARC-GKY 發表於 16-12-7 17:02
其實我個仔全程無喊過,笑哂咁.... 同見net時咩都做哂, 係無上過playgroup... 最後都係waiting, 全家都好失 ...

其實荃景好少位架!前年我大仔都無荃景但之後俾其他分校offer

作者: PatPatWong    時間: 16-12-8 09:31

Meowwei 發表於 16-12-7 16:46

你收到荃景定麗城呀

作者: KARC-GKY    時間: 16-12-8 10:32

PatPatWong 發表於 16-12-8 09:29
其實荃景好少位架!前年我大仔都無荃景但之後俾其他分校offer

Sorry, 咁我想問吓是否你之前要求可轉location還是佢地主動問你?

作者: PatPatWong    時間: 16-12-8 10:56

KARC-GKY 發表於 16-12-8 10:32
Sorry, 咁我想問吓是否你之前要求可轉location還是佢地主動問你?

Waiting 荃景,再call 我考吾考慮沙田

作者: Winwin1212    時間: 16-12-8 17:50

剛收到通知N班插班成功!二月開學!
想徴女仔細碼校服及書包!
冬夏都要!謝謝!

作者: hannahQ    時間: 16-12-8 18:49

Winwin1212 發表於 16-12-8 17:50
冬夏都要!謝謝!

作者: circle0806    時間: 16-12-10 13:39

Winwin1212 發表於 16-12-8 17:50
冬夏都要!謝謝!

2月又插班,同14年既小朋友一齊?joyful個個月都有插班,個個月都聽到cry 聲,其實對讀緊既小朋友都有d 影響,個人感覺者

作者: tick    時間: 16-12-10 14:34

circle0806 發表於 16-12-10 13:39
2月又插班,同14年既小朋友一齊?joyful個個月都有插班,個個月都聽到cry 聲,其實對讀緊既小朋友都有d 影 ...

乜原來joyful 咁架?
我都覺得會對其他小朋友有影響

作者: Fanshuma    時間: 16-12-10 16:23

麗城收到信,waiting

作者: joey1219    時間: 16-12-10 19:05

Fanshuma 發表於 16-12-10 16:23
麗城收到信,waiting

same here

作者: like_yan    時間: 16-12-12 12:09

hannahQ 發表於 16-12-7 13:27
Same here , net 比佢的指令都做到晒, 全部動物都係岩晒的,不過佢係細B,行得5好,PTH story time 又5比 ...
我個囡都係WAITING, 同你個B啱啱調轉, PTH果PART做到, 但英文完全聽唔明, 只係對住NET笑.....
作者: sallym    時間: 16-12-12 12:23

有無其他媽媽收到麗城信呀?
好心急呀
作者: gs416    時間: 16-12-12 13:06

麗城收到pm offer

作者: allenallen    時間: 16-12-12 13:23

麗城am offer
作者: ptrade    時間: 16-12-12 15:45

麗城JOYFUL Waiting list too~
in個日表現都好好..而且仲係超大b..
都係得waiting~><
作者: PatPatWong    時間: 16-12-12 16:44

Am offer

作者: MSVASE    時間: 16-12-12 16:51

我仲未收到信 好心急呀

作者: wongalison    時間: 16-12-12 17:04

Pm offer..
有冇人知點排轉am?

作者: sallym    時間: 16-12-12 18:08

I received the letter too! AM!!! so happy
作者: Fanshuma    時間: 16-12-12 21:49

joey1219 發表於 16-12-10 19:05
same here

我sent左信排waiting, 唔知有冇機會呢⋯⋯

作者: Glamsa    時間: 16-12-13 00:27

回覆 circle0806 的帖子

插班應該插 pm, AM full哂Pm有d班好少人

作者: rikuman    時間: 16-12-13 22:54

想問下有AM offer 的小朋友, 是否上午interview 架? 我見我幾個朋友in pm session , 個個都中只有pm offer

作者: kkyoko    時間: 16-12-14 00:01     標題: 回覆樓主:

有冇jm有joyful offer,又等緊綠楊呀?

作者: gs416    時間: 16-12-14 00:19

kkyoko 發表於 16-12-14 00:01
有冇jm有joyful offer,又等緊綠楊呀?

等緊綠楊同思博!

作者: PatPatWong    時間: 16-12-14 10:23

gs416 發表於 16-12-14 00:19
等緊綠楊同思博!

我有joyful am! 思博定joyful 好d呢?思博interview 吾見有外藉老師,問過老師話net吾會stay 3 hours in the class wor

作者: hilouisll    時間: 16-12-14 11:43     標題: 引用:Quote:gs416+發表於+16-12-14+00:19+ 等緊

原帖由 PatPatWong 於 16-12-14 發表
我有joyful am! 思博定joyful 好d呢?思博interview 吾見有外藉老師,問過老師話net吾會stay 3 hours in  ...
joyful語境優勝

作者: kkyoko    時間: 16-12-14 18:47     標題: 回覆樓主:

有 offer 既JM有冇擔心過升小扣門難扣呀?
因為比較新

作者: keiko8628    時間: 16-12-15 12:44

我系in下午架,因為仲未收到信,頭先打去麗城個間問,話原來收左PM
作者: kkyoko    時間: 16-12-15 14:24

keiko8628 發表於 16-12-15 12:44
我系in下午架,因為仲未收到信,頭先打去麗城個間問,話原來收左PM

我都係pm 呀

作者: keiko8628    時間: 16-12-15 15:07

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: Winwin1212    時間: 16-12-15 16:29

作者: kkyoko    時間: 16-12-15 17:37

keiko8628 發表於 16-12-15 15:07
回覆 kkyoko 的帖子

吳知有無what's app group?

唔知呀

作者: amemama    時間: 16-12-15 23:30

rikuman 發表於 16-12-13 22:54
想問下有AM offer 的小朋友, 是否上午interview 架? 我見我幾個朋友in pm session , 個個都中只有pm offe ...

我囡囡am offer,嗰日咁啱又係in晏晝,不過佢嗰日表現算幾唔錯。

作者: keiko8628    時間: 16-12-16 12:01

回覆 amemama 的帖子

我個個超大B,你個個幾月b?
作者: keiko8628    時間: 16-12-16 12:02

有無人交左留位費?我到宜家仲未收到信
作者: mika=)    時間: 16-12-16 12:35     標題: 回覆:joyful (荃灣)N班offer

因為我無留位,佢星期一打比我問我要唔要,佢話會call waiting

作者: KARC-GKY    時間: 16-12-16 13:07

唔知幾時開始call waiting 呢?係咪應該差唔多了

作者: gs416    時間: 16-12-16 13:32

今日收到綠楊,會放麗城pm offer

作者: smallbee    時間: 16-12-16 14:15

回覆 gs416 的帖子

LY AM OFFER OR PM OFFER?
作者: hilouisll    時間: 16-12-16 14:23     標題: 引用:今日收到綠楊,會放麗城pm+offer

原帖由 gs416 於 16-12-16 發表
今日收到綠楊,會放麗城pm offer
LK今日收信?

作者: Awyleung    時間: 16-12-16 14:33

Received LK offer , pm
作者: Awyleung    時間: 16-12-16 14:34

luk yeung  pm
Received today
作者: hilouisll    時間: 16-12-16 15:06     標題: 引用:Received+LK+offer+,+pm

原帖由 Awyleung 於 16-12-16 發表
Received LK offer , pm
Will u pick LY or Joyful?

作者: amemama    時間: 16-12-17 00:25

keiko8628 發表於 16-12-16 12:01
回覆 amemama 的帖子

我個個超大B,你個個幾月b?

7月bb

作者: ykydg    時間: 16-12-17 21:56

作者: ykydg    時間: 16-12-17 22:03

回覆 happywedding 的帖子

有返個1學期半joyful playgroup,收pm
作者: JnJmum    時間: 16-12-17 23:11

回覆 hilouisll 的帖子

Will pick Hkps
作者: ykydg    時間: 16-12-18 09:15

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5