教育王國

標題: C U medicine interview [打印本頁]

作者: Doula    時間: 16-5-1 12:31     標題: C U medicine interview

阿仔無check email, 見到 interview 封信已經過咗回覆嘅最後限期

大家記得提小朋友日日check email

作者: fionakong2008    時間: 16-5-1 13:48     標題: 回覆:C U medicine interview

吓,打返電話去得唔得,應該係早幾日截的,我都好緊張㗎,但呀女可能無咩信心唔緊唔要咁,截前幾日我追問佢報咗未報咗未咋

作者: Doula    時間: 16-5-1 14:56     標題: 回覆:fionakong2008 的帖子

CU 28/4出email, 29/4出 reminder, 今日 check email 先見到封信,唯有等過埋假期打去問吓

作者: nintendo    時間: 16-5-1 15:00

Doula 發表於 16-5-1 14:56
CU 28/4出email, 29/4出 reminder, 今日 check email 先見到封信,唯有等過埋假期打去問吓

deadline 係幾時?

作者: winniesiu    時間: 16-5-1 15:57     標題: 回覆:C U medicine interview

作者: Doula    時間: 16-5-1 16:00     標題: 回覆:nintendo 的帖子

Deadine 29/4

作者: fionakong2008    時間: 16-5-1 16:04     標題: 回覆:C U medicine interview

我女都係19號收到email,點解你封咁遲

作者: ANChan59    時間: 16-5-1 17:50     標題: 引用:CU+28/4出email,+29/4出+reminder,+今日+ch

原帖由 Doula 於 16-05-01 發表

...
Did you see the email and confirmed the sent out date?

I don't think only one day to confirm the date.

作者: DKmum    時間: 16-5-1 20:58

winniesiu 發表於 16-5-1 15:57
我囝係19/4 email, 29/4 deadline
同我仔一樣!所以樓主個case應該5會俾一日時間回覆的!
作者: Doula    時間: 16-5-1 21:17     標題: 回覆:ANChan59 的帖子

再睇返Email, 的確係19/4收到第一封

依家想打獲咁咁地佢,竟然可以咁多日唔check email

作者: Doula    時間: 16-5-1 21:20     標題: 回覆:C U medicine interview

星期二會打電話去 CU 問吓,希望可以補鑊

作者: fionakong2008    時間: 16-5-1 21:25     標題: 引用:星期二會打電話去+CU+問吓,希望可以補鑊 +

原帖由 Doula 於 16-05-01 發表
星期二會打電話去 CU 問吓,希望可以補鑊
唔好太話佢,我好記得send黎嗰陣係搏緊命時候。

作者: DKmum    時間: 16-5-1 21:37

CU封email 有條link for reply, 我剛上去睇仲work ga, 查實你仔可以先回覆,然後星期二再打電話去CU度補鑊!
作者: ANChan59    時間: 16-5-1 21:46

Doula 發表於 16-5-1 21:17
再睇返Email, 的確係19/4收到第一封

依家想打獲咁咁地佢,竟然可以咁多日唔check email
不要再怪責他,他已經好內咎㗎!中學生較少用 email ,考試期間更加唔會,借今次機會提醒他定期查 email。

中大醫學院較有人情味,可能會俾多個機會佢,但要他自己去求人,唔好學特首左頼右頼,學黎明承認錯誤,求個機會。

記住唔好再抦佢,鼓勵佢啦,搞番掂先再檢討。

作者: YeeYee01016    時間: 16-5-1 23:22

作者: YeeYee01016    時間: 16-5-1 23:24

作者: 73662710    時間: 16-5-2 13:57

Don't worry
Should've okay!
作者: Doula    時間: 16-5-2 14:19     標題: 回覆:C U medicine interview

多謝各位😙

尋日佢同我講完已經即刻叫佢試吓照reply, 系統又比佢填喎😊

想問各位之後中大會再有email comfirm嗎?

作者: Doula    時間: 16-5-2 14:43     標題: 回覆:C U medicine interview

EK家長真係好好,驚我鬧佢,我係唔會鬧佢😆
當然佢有責任要check email, 不過當時有bio, m2 未考,佢無睇,我自己都唔上心(更抵鬧)

今次佢考DSE,真係超大壓力,有時見佢温完書之後呆坐,無哂表情,做阿媽真係超擔心,另外,佢因為驚會病,介凍食,介甜品,介零食,每晚準時10點半瞓,每朝6點半起身,對好多人來講可能好平常,但對我仔來講需要好大決心

其實我唔算好擔心,
始終香港嘅制度係高分就入,唔夠分in咗都無用, 唯一係驚佢係margin 位

作者: ANChan59    時間: 16-5-2 14:51     標題: 引用:EK家長真係好好,驚我鬧佢,我係唔會鬧佢&#

原帖由 Doula 於 16-05-02 發表
EK家長真係好好,驚我鬧佢,我係唔會鬧佢😆
當然佢有責任要check email, 不過當時有bio, m2 未考, ...
我跟你相反,考試期間,我會就他的習慣,零食供應不斷,作息就他自己的狀態!

作者: nintendo    時間: 16-5-2 14:59

Agree with Anchan.
I think eating is very important for students preparing for exams.
Restricting diet would also make your body have less energy.
And you brain needs energy to work!

作者: DKmum    時間: 16-5-2 15:53     標題: 引用:多謝各位😙 尋日佢同我講完已經即

多謝各位😙

尋日佢同我講完已經即刻叫佢試吓照reply, 系統又比佢填喎😊
我仔照原訂offer 俾佢嘅時间,所以没有收到confirmation email!

作者: winniesiu    時間: 16-5-2 16:16     標題: 引用:EK家長真係好好,驚我鬧佢,我係唔會鬧佢&#

作者: Doula    時間: 16-5-2 18:58     標題: 回覆:ANChan59 的帖子

唔係我唔比佢食,係佢自己唔食,之前考mock 肚痛,考試中途去大大,幾乎無時間番check,佢好驚考DSE都係咁,所以介哂所有正餐以外嘅嘢,汽水都唔敢飲😑

作者: Doula    時間: 16-5-2 18:59     標題: 回覆:winniesiu 的帖子

真係會好擔心,考完叫佢去玩吓,放鬆吓

作者: Doula    時間: 16-5-2 19:00     標題: 回覆:DKmum 的帖子

Thx, 我聽日打去中大問吓先☺

作者: ANChan59    時間: 16-5-2 19:04

Doula 發表於 16-5-2 18:58
唔係我唔比佢食,係佢自己唔食,之前考mock 肚痛,考試中途去大大,幾乎無時間番check,佢好驚考DSE都係咁 ...
可能是壓力引致的" 腸激 ",而非食物引致,好常見的!
作者: fionakong2008    時間: 16-5-2 19:57     標題: 回覆:C U medicine interview

我女啲同學有失眠情況,我女話無仲好好瞓,因為我每晚都幫佢面部按摩我唔識㗎,但我女好受,用咗支姑媽送放咗好耐未用過嘅椰子油,按吓眉心、頭、面,又好似面部按摩咁囉,佢話瞓好啲,第二日精神咗

作者: dse2017    時間: 16-5-2 20:00

作者: little_yolky    時間: 16-5-2 21:14     標題: 引用:Thx,+我聽日打去中大問吓先☺ +

Thx, 我聽日打去中大問吓先☺
喂,叫阿仔打去,唔好你打。開場白記得係:「真係好對唔住⋯」。阿媽打去就乜印象分都無埋。

作者: dobbybabie    時間: 16-5-2 21:36     標題: 引用:In+左都未必入到,好多人都有得in,+隨緣考

原帖由 dse2017 於 16-05-02 發表
In 左都未必入到,好多人都有得in, 隨緣考好個試先。
為自己既理想,做到最好,盡咗力就好,對自己無悔就己得了。始終冥冥中有注定,隨緣就好。

作者: youma    時間: 16-5-2 23:22

CU medical 會否在7月放榜前出conditional offer?

作者: Doula    時間: 16-5-3 10:45     標題: 回覆:C U medicine interview

阿仔今朝打咗去中大,職員話無問題,可以照去interview

thx Everyone

作者: dse2017    時間: 16-5-4 05:54

作者: CrabPincers    時間: 16-5-4 07:39     標題: 引用:Quote:原帖由+Doula+於+16-05-02+發表EK家

原帖由 ANChan59 於 16-05-02 發表
我跟你相反,考試期間,我會就他的習慣,零食供應不斷,作息就他自己的狀態!

...
我女都是食好多零食,但魚生pizza就無食個幾月,驚病,佢已經講左聽日考完oral要去食pizza

作者: ANChan59    時間: 16-5-7 10:08     標題: 引用:Quote:原帖由+ANChan59+於+16-05-02+發表我

原帖由 CrabPincers 於 16-05-04 發表
我女都是食好多零食,但魚生pizza就無食個幾月,驚病,佢已經講左聽日考完oral要去食pizza

...
魚生高危,阿仔自己都忍口!

作者: ANChan59    時間: 16-5-7 10:08     標題: 引用:阿仔今朝打咗去中大,職員話無問題,可以照

原帖由 Doula 於 16-05-03 發表
阿仔今朝打咗去中大,職員話無問題,可以照去interview

thx Everyone
Good luck.

作者: ABC-DAD    時間: 16-5-22 10:53

同學仔話In完,但DSE考生係唔會有 Con O, 唔知係咪怕我問長問短?
作者: ABC-DAD    時間: 16-5-22 10:55

一節三十人左右,兩位Prof 對一個,全英無中文喎
作者: fionakong2008    時間: 16-5-22 11:29     標題: 回覆:C U medicine interview

我偶像莫醫生in佢,我問我女點解唔幫我攞簽名㗎

作者: ABC-DAD    時間: 16-5-22 11:56

fionakong2008 發表於 16-5-22 11:29
我偶像莫醫生in佢,我問我女點解唔幫我攞簽名㗎
去潛水啦,同莫醫生同過船,好似佢小朋友都有潛水
作者: ABC-DAD    時間: 16-5-22 11:57

最近有無收中大電話?
作者: ANChan59    時間: 16-5-22 12:23     標題: 引用:+同學仔話In完,但DSE考生係唔會有+Con+O,

原帖由 ABC-DAD 於 16-05-22 發表
同學仔話In完,但DSE考生係唔會有 Con O, 唔知係咪怕我問長問短?
大部份係冇㗎,有聽過會有極少數可能有CO!

PG始終是PG,就算CO個offer 都會好高!無謂俾人話特事特辦!

作者: blue001    時間: 16-5-22 15:39

沒問題嫁 我朋友個女上年in hku nursing 都唔記得覆email.
咪有得照in
作者: winniesiu    時間: 16-5-22 17:55     標題: 引用:最近有無收中大電話?

作者: Doula    時間: 16-5-23 18:47     標題: 回覆:C U medicine interview

仔仔上星期in咗,中大話大約2個星期會收到電話,無co, 只會通知如果DSE考41分會唔會收,即係就算41分都有機會唔收

作者: fionakong2008    時間: 16-5-23 19:21     標題: 引用:仔仔上星期in咗,中大話大約2個星期會收到

原帖由 Doula 於 16-05-23 發表
仔仔上星期in咗,中大話大約2個星期會收到電話,無co, 只會通知如果DSE考41分會唔會收,即係就算41分都有機 ...
今日收到電話,係嗰97%,但係無信心咁高分

作者: poonseelai    時間: 16-5-23 20:21     標題: 引用:Quote:原帖由+Doula+於+16-05-23+發表仔仔

原帖由 fionakong2008 於 16-05-23 發表
今日收到電話,係嗰97%,但係無信心咁高分
祝成功

作者: fionakong2008    時間: 16-5-23 21:28     標題: 引用:Quote:原帖由+fionakong2008+於+16-05-23+

原帖由 poonseelai 於 16-05-23 發表
祝成功
我女話無可能成功打定輸數,祝其他有能力嘅人成功

作者: 73662710    時間: 16-5-23 22:48

fionakong2008 發表於 16-5-23 21:28
我女話無可能成功打定輸數,祝其他有能力嘅人成功

上年最低96%今年95%应可入

作者: YeeYee01016    時間: 16-5-24 09:43

作者: Doula    時間: 16-5-24 19:24     標題: 回覆:C U medicine interview

41分係7科

作者: Doula    時間: 16-5-24 19:30     標題: 回覆:C U medicine interview

我仔今日收到中大電話,要42分先收

有無人可以分享吓你地幾多分先收??

作者: DKmum    時間: 16-5-24 20:54     標題: 引用:我仔今日收到中大電話,要42分先收+ 有無

原帖由 Doula 於 16-05-24 發表

我仔和他的同学都是42分,職员話5擺CU做1st choice 就收5到佢地!

作者: dobbybabie    時間: 16-5-24 21:22     標題: 回覆:C U medicine interview

似乎港大medicine 都幾進取,有朋友仔沒報港大任何學系,但有報CU medicine ,都收到HKU medicine 邀請去參觀下。沒理由HKU有同學資料

作者: Rattie    時間: 16-5-24 22:20     標題: 引用:似乎港大medicine+都幾進取,有朋友仔沒報

原帖由 dobbybabie 於 16-05-24 發表
似乎港大medicine 都幾進取,有朋友仔沒報港大任何學系,但有報CU medicine ,都收到HKU medicine 邀請去參 ...
有可能係之前去聽過 talk 留低咗 contact details?

作者: dobbybabie    時間: 16-5-24 23:10     標題: 引用:Quote:原帖由+dobbybabie+於+16-05-24+發表

原帖由 Rattie 於 16-05-24 發表
有可能係之前去聽過 talk 留低咗 contact details?
佢話沒去過港大聽TalK,所以先奇怪

作者: ABC-DAD    時間: 16-5-24 23:31

可能係HKU Academy for the talented 嘅member, 校長推薦,佢地網上自己登記過就有資料ka lar 
作者: 73662710    時間: 16-5-24 23:38

Doula 發表於 16-5-24 19:30

意思是42分一定收,但41分其实机会也大就像IB, CO 43, 其实最终42分也大机会收。

作者: nintendo    時間: 16-5-25 09:56

Rattie 發表於 16-5-24 22:20

Not even been to open day ever?
Not been to any road show (information sessions at different schools) and left contact details ever?
Most students interested in medicine would go to both schools and see which one they like.
Because HKU and CU medicine have very different ways of teaching.
Many students would know which one they like more after actually paying a visit to the two schools.
Do you know why he ruled out HKU from the beginning even without visiting the school?

作者: Feimum    時間: 16-5-25 10:35     標題: 回覆:fionakong2008 的帖子

亞女都話自己考得比mock 差, 連interview 都却步。

作者: ABC-DAD    時間: 16-5-25 19:14

dobbybabie 發表於 16-5-24 21:22
似乎港大medicine 都幾進取,有朋友仔沒報港大任何學系,但有報CU medicine ,都收到HKU medicine 邀請去參 ...
Information week 嘅講座?
作者: dobbybabie    時間: 16-5-25 21:23     標題: 引用:Quote:dobbybabie+發表於+16-5-24+21:22+似

原帖由 ABC-DAD 於 16-05-25 發表
Information week 嘅講座?
唔清楚,可能是講座。

作者: nintendo    時間: 16-5-25 23:08

Doula  我覺得好奇怪,我仔無填過港大,完全唔鍾意,亦無去過任何港大嘅活動

=======

I see. I am really curious why he did not like HKU and like CUHK only. Do you mind sharing his comments?

作者: ANChan59    時間: 16-5-26 10:17     標題: 回覆:nintendo 的帖子

面試時對學生欠缺基本尊重,及拖好長時間,放榜後亦不回覆你是否落第,毫無音訊!

作者: nintendo    時間: 16-5-26 12:16

ANChan59 發表於 16-5-26 10:17
面試時對學生欠缺基本尊重,及拖好長時間,放榜後亦不回覆你是否落第,毫無音訊!

But that is AFTER you have been to the interview right?
You need to at least meet the people.

Without even been there to visit, even for open day, how to decide which one is better.

作者: ANChan59    時間: 16-5-26 12:18     標題: 引用:Quote:ANChan59+發表於+16-5-26+10:17+面試

原帖由 nintendo 於 16-05-26 發表
But that is AFTER you have been to the interview right?
You need to at least meet the people.
The style of dean and professors?

作者: nintendo    時間: 16-5-26 12:30

ANChan59 發表於 16-5-26 12:18
The style of dean and professors?

Your comments are noted. But that would be comments of people that have been to HKU or met personnel of HKU.

I am interested in know why there are people that have not even visited the school (and thus not met any personnel and not understand the difference of the curriculum etc) decided they do not like HKU.

I am equally curious why some decided they do not like CUHK without visiting the school.

I am even willing to take the answer of "I like CUHK more because I live in Taipo" or "I like HKU more because I live in Sheung Wan".

No one has the obligation to tell me. I am just curious.

作者: ANChan59    時間: 16-5-26 12:49     標題: 回覆:nintendo 的帖子

I know HKU and CUHK also visited some targeted school for road show in the past.

I am not sure it's the same practice or not.

作者: BB-CLEVER    時間: 16-5-26 13:51

nintendo 發表於 16-5-26 12:30
Your comments are noted. But that would be comments of people that have been to HKU or met personn ...
I am curious too. If I were the student, I would definitely apply both........
作者: ANChan59    時間: 16-5-26 15:18     標題: 引用:Quote:nintendo+發表於+16-5-26+12:30+Your

原帖由 BB-CLEVER 於 16-05-26 發表
I am curious too. If I were the student, I would definitely apply both........
Agree.

Should apply both and prioritise later.

作者: Bettyblue    時間: 16-5-26 15:41

小女往年也是喜欢中大多些(當然兩間也報),是基於:

校園氣氛
Dean n Professor 的態度
課程编排和教法

我知很家長和同学也觉得港大名氣大些而㨂它為首選

順便一提:大學是知道每個學生的Jupus 排位選項,你放它在第幾位,前後選什么,它一清二楚。因它有你Jupus 張排位表副本
作者: nintendo    時間: 16-5-26 16:30

ANChan59 發表於 16-5-26 12:49
I know HKU and CUHK also visited some targeted school for road show in the past.

I am not sure it' ...

I think they still do.

作者: nintendo    時間: 16-5-26 16:31

Bettyblue 發表於 16-5-26 15:41

校園氣氛

Thank you for sharing.

作者: Rattie    時間: 16-5-26 19:02     標題: 引用:小女往年也是喜欢中大多些(當然兩間也報)

原帖由 Bettyblue 於 16-05-26 發表

校園氣氛
This is contrary to what my girl told me.  she said they only know which band you have put, but not the order?

作者: Unclejt    時間: 16-5-27 03:48

Bettyblue 發表於 16-5-26 15:41
順便一提:大學是知道每個學生的Jupus 排位選項,你放它在第幾位,前後選什么,它一清二楚。因它有你Jupus 張排位表副本
胡說

作者: Doula    時間: 16-5-27 11:57

回覆 nintendo 的帖子

我諗我仔有幾個原因唔簡港大(但其實我住港島 )

早幾年去open day, 中大(唔同faculty)D細路比佢感覺最好,比較實幹/親和/熱心

佢曾經於中大及科大各讀咗一年課程,由課程編排/教授嘅態度,能力,明顯中大好好多

近年港大嘅管理層出現咁多問題,中學老師上堂都不停同佢地分析,亦都令佢對港大失去信心

當然,最主要原因係佢覺得自己唔夠分考港大 mouth:" />

作者: Bettyblue    時間: 16-5-27 13:47

我一不是在胡說或只憑道聽塗說講的,是根據小女的真實經驗同大家分享!之前Jupus 放榜後小女選科排位,我曾打電話去學友舍及向一些在大學工作的朋友査詢,他們也説:每間大學只知道你把他們那科放了在band 幾,其他的不會知到。但當小女在中大面試時,她和其他同學也發現,報jupus 那張已填好的表格,正正就有一個副本放在面試官的旁邊給他作參考
作者: Bettyblue    時間: 16-5-27 14:02

大家想想,港大可以邀請無報他任何科學的同學interview , 究竟他們後面掌握了幾多Jupus 的資料?

我女中學的升學顧問同老師也是告訴小女,大學是知道你選科的排位,可惜當時我吾信,差点誤了女兒前程
作者: candytl    時間: 16-5-27 17:03

http://www.jupas.edu.hk/tc/appli ... -programme-choices/

9所「大學聯招辦法」參與院校及SSSDP「資助計劃」院校只會知道申請人於該組別中按課程編號順序排列的次序(如下),而非其實際排列次序:

不用估, 講得好清楚

作者: Bettyblue    時間: 16-5-31 22:05

Candytl, 請你女兒回校問下升學顧問和升學輔助老師,還有曾經in 過CUMedic 的師姐怎樣說,她們有無見到自己申請的彩虹紙放在professor 旁邊
作者: 73662710    時間: 16-5-31 22:55

Bettyblue 發表於 16-5-27 13:47
我一不是在胡說或只憑道聽塗說講的,是根據小女的真實經驗同大家分享!之前Jupus 放榜後小女選科排位,我曾 ...

The list obtained by the prof may just show the list in order of banding, not necessarily in detail of individual university!
作者: candytl    時間: 16-5-31 23:41

Bettyblue 發表於 16-5-31 22:05
Candytl, 請你女兒回校問下升學顧問和升學輔助老師,還有曾經in 過CUMedic 的師姐怎樣說,她們有無見到自己 ...
為甚麼不相信官方白底黑字所講? 我女兒學校升學輔助老師的說法與官綱是一樣的. 至於你說彩虹纸放在professor旁, 沒錯,不單medic有, 其他科interview也有, 紙上面只show你放的三選擇, 並不會顯示先後排列次序.
作者: BSCYL    時間: 16-6-1 12:25

大學是不知次序,茶聚時 教授刻意問阿仔中大,港大醫科的優點,想從中探知他選科次序,阿仔回覆各有千秋。
無從分辨下,教授直接提問他較喜歡中大的 system base 或港大的 problem base。明顯想知道選科先後次序。
作者: ABC-DAD    時間: 16-6-2 12:52

如果第一年無阻正常醫學訓練,第一年尖子互換sit in,兩個月換一次,成為香港兩所優質醫學院外交大使,未來,不難為本地成就更優秀人材。
作者: ABC-DAD    時間: 16-6-2 16:33

回覆 ABC-DAD 的帖子

大學教育 要有發夢嘅空間,I have a dream…
作者: ANChan59    時間: 16-6-2 17:01     標題: 引用:如果第一年無阻正常醫學訓練,第一年尖子互

原帖由 ABC-DAD 於 16-06-02 發表
如果第一年無阻正常醫學訓練,第一年尖子互換sit in,兩個月換一次,成為香港兩所優質醫學院外交大使,未來 ...
A good suggestion, but not all Dean will take new ideas.

作者: ABC-DAD    時間: 16-6-2 18:37

ANChan59 發表於 16-6-2 17:01
A good suggestion, but not all Dean will take new ideas.
畢竟,決策、話語權由系統負責人說了算
作者: ANChan59    時間: 16-6-5 12:16

73662710 發表於 16-5-31 22:55
The list obtained by the prof may just show the list in order of banding, not necessarily in detail ...
我都相信不會。
就算有都不會攞出來,放在枱靣!

作者: chingyu    時間: 16-6-7 12:05

HKU and CU are fighting for the candidates internally.  Obviously HKU is more popular.  Some people are happy if you choose CU instead.

作者: BSCYL    時間: 16-6-7 20:31

獲得41, 42, 43 分 有條件取錄的考生都有。
作者: simonwan    時間: 16-6-8 18:32

chingyu 發表於 16-6-7 12:05
HKU and CU are fighting for the candidates internally.  Obviously HKU is more popular.  Some people  ...

internally?

鬥左三十幾年,好明顯的。唔止收生,研究啦,課程啦,媒體曝光啦,什麽都鬥。
李國章就系HKU醫學院的死敵,點知689就系要揾佢做港大太上皇;港大醫學院明比人剃眼眉!

作者: BSCYL    時間: 16-6-8 20:17

面試忌情緒激動, 呆若木雞
表現一般的都可以通過此關
作者: fionakong2008    時間: 16-6-8 21:51     標題: 引用:面試忌情緒激動,+呆若木雞表現一般的都可

原帖由 BSCYL 於 16-06-08 發表
面試忌情緒激動, 呆若木雞
表現一般的都可以通過此關
教授話面試有97%會pass,睇在夠唔夠42分姐

作者: 73662710    時間: 16-6-8 22:22

41分就要小心In 好啲!
作者: ivory0915    時間: 16-6-8 23:00

simonwan 發表於 16-6-8 18:32
internally?

鬥左三十幾年,好明顯的。唔止收生,研究啦,課程啦,媒體曝光啦,什麽都鬥。
李先生點解會成為 HKU 的死敵呢?只怪 HKU 當年種下的因,怪得了誰?!
作者: kingchun    時間: 16-6-8 23:04

係咪真係有41 分,我聽全部都係42分。
作者: BSCYL    時間: 16-6-8 23:25

如果最後DSE 只有41分, 能成功的為數甚少。
聽聞以往有校長推薦的41分 - ok
面試再好表現, 如果不是已通知有條件接納為41分的, 很難突破42的分數線
作者: BSCYL    時間: 16-6-8 23:27

近30人面試, 只有1位 獲41分, 1位43分, 其餘都是42分
作者: 73662710    時間: 16-6-9 00:36

BSCYL 發表於 16-6-8 23:27
近30人面試, 只有1位 獲41分, 1位43分, 其餘都是42分
今年醫科再加50人,41分機會比往年高。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5