教育王國

標題: St Catherine 收生的問題 [打印本頁]

作者: ANNA5    時間: 16-2-1 15:36     標題: St Catherine 收生的問題

剛剛睇到Website 公布結果, 唔係好明白,
學生編號 1, 3, 4, 6-14, 16, 18, 22, 25 及之後 隔十個 八個 就有學生有2nd in
但到了327跳到 409, 又409跳到 483 先有學生有2nd in
參不多前80 個後80 個都冇, 好奇怪,
打電話話問, 佢話係撈埋一齊考, 唔係跟 no.
咁就真係奇怪, 愈前 no 愈多人有 2nd in
佢地安排真係好有問題
作者: Jumboshrimp    時間: 16-2-1 16:01     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

上年都有類似情況出現。其實學校收生標準外人都好難知。

總之。。。盡力便算了。

作者: fishkelly    時間: 16-2-1 16:24     標題: 回覆:Jumboshrimp 的帖子

唔係應該做得好既,才會有優先嗎,真難理解😅

作者: ANNA5    時間: 16-2-1 16:28

有些人話愈前的號碼係有關係的,
所以會咁順號碼都有2nd in
作者: Dadagaga    時間: 16-2-1 17:05     標題: 引用:剛剛睇到Website+公布結果,+唔係好明白,+學

原帖由 ANNA5 於 16-02-01 發表
學生編號 1, 3, 4, 6-14, 16, 18, 22, 25 及之後 隔十個 八個 就 ...
SC上年都係咁,其實咁多人考,佢本身一定有priority, 例如有關係者,有兄弟姊妹,佢地內部可以已用number 排緊隊,比某些人一些優先權。

不過如果小朋友表現好,我相信無關係也一樣收,始終佢一年收400人咁多。

作者: ensy    時間: 16-2-1 17:22     標題: 引用:Quote:原帖由+ANNA5+於+16-02-01+發表剛剛

原帖由 Dadagaga 於 16-02-01 發表
SC上年都係咁,其實咁多人考,佢本身一定有priority, 例如有關係者,有兄弟姊妹,佢地內部可以已用number  ...
號碼應該無分priority。上年同朋友們一齊第一日親身交表,大家N無,都有細號碼。結果亦有人得有人唔得!

其實結果已定,無謂再深究原因。就算一班大學同學一齊apply management trainee,都唔係GPA最高,答問題最快嗰個一定得。每個機構都有一套揀人方法,而"叻唔叻"亦無標準,答案因人而異。

作者: dadamatrix    時間: 16-2-1 18:33     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

一句講哂:緣份的遊戲

作者: song121    時間: 16-2-1 18:42

前200名我觉的肯定是大部分有关系,这个学校不是太公平
作者: TJ05    時間: 16-2-1 18:56     標題: 引用:+本帖最後由+song121+於+16-2-1+18:43+編輯

原帖由 song121 於 16-02-01 發表

前200名我觉的肯定是大部分有关系,这个学校不是太公平 ...
200內,N冇,冇關聯人仕,我也有2nd in !隨缘吧!

作者: konew720    時間: 16-2-1 18:57     標題: 引用:+本帖最後由+song121+於+16-2-1+18:43+編輯

原帖由 song121 於 16-02-01 發表

前200名我觉的肯定是大部分有关系,这个学校不是太公平 ...
咁又唔可以話佢唔公平。只不過佢有佢自己既收生準則。

作者: siuhabi    時間: 16-2-1 20:01     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

如果禁睇即係早交表就有細number , 就大機會d?

作者: HAYHIPPO    時間: 16-2-1 20:37     標題: 回覆:ensy 的帖子

Agree

作者: HAYHIPPO    時間: 16-2-1 20:37     標題: 回覆:siuhabi 的帖子

早交唔等於細no ga

作者: siuhabi    時間: 16-2-1 21:29     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

但我地第一次只係交出世紙同回郵信封,佢再寄application form 返黎時已有number , 所以細number 唔係根據application form 上資料

作者: pppwong    時間: 16-2-1 21:56     標題: 引用:剛剛睇到Website+公布結果,+唔係好明白,+學

學生編號 1, 3, 4, 6-14, 16, 18, 22, 25 及之後 隔十個 八個 就 ...
Agree!!

作者: pppwong    時間: 16-2-1 21:57     標題: 引用:有些人話愈前的號碼係有關係的,+所以會咁順

We have relationship but no second in too 😔

作者: kajiro    時間: 16-2-1 22:30     標題: 回覆:ANNA5 的帖子

第一日第一批0840 基本上唔洗等 可以直入interview 但係中間都有0900嘅小朋友 到入去interview 完全係求其捉幾個入去考 全部都表現穩定 到後期發展基本上係等45mins以上起碼 小朋友頂唔順好正常

*.我識嘅0840人仕全部係第一日 第一個鐘親自交from 的

作者: HAYHIPPO    時間: 16-2-1 22:39     標題: 回覆:pppwong 的帖子

Sibling ?

作者: kajiro    時間: 16-2-1 23:12     標題: 引用:Sibling+? +

原帖由 HAYHIPPO 於 16-02-01 發表
Sibling ?
我本身唔係 朋友們亦唔係 亦真係有Sibling無2nd in

作者: vwvwvw    時間: 16-2-1 23:27     標題: 引用:如果禁睇即係早交表就有細number+,+就大機

原帖由 siuhabi 於 16-02-01 發表
如果禁睇即係早交表就有細number , 就大機會d?
唔會law,我第一日下午交啦,點知佢無開個箱,最後我變最後,5xxx,火都黎

作者: Cutekillq    時間: 16-2-2 10:12     標題: 引用:Quote:原帖由+song121+於+16-02-01+發表本

原帖由 TJ05 於 16-02-01 發表
200內,N冇,冇關聯人仕,我也有2nd in !隨缘吧!
200內,N無,無2nd in .... 感覺上前面後面number都好順,就skip左我個number咁

作者: timothy_mto    時間: 16-2-2 12:07

我都覺唔係好公平個interview, 前面同後面嘅no second round 機會率都分野好大。我覺得老師後期見收夠籌都唔係好有心機in 後期d小朋友要等好耐,等到謝晒入去in, 同唔使等太耐 都會影響面試表現。佢地真係要檢討一下interview要d咩嘅quality.贏了名氣 輸了聲譽
作者: 964000    時間: 16-2-2 12:55     標題: 引用:我都覺唔係好公平個interview,+前面同後面

原帖由 timothy_mto 於 16-02-02 發表
我都覺唔係好公平個interview, 前面同後面嘅no second round 機會率都分野好大。我覺得老師後期見收夠籌都 ...
Agree, 下午去的老師都黑晒面,又over run小朋友打晒蛇餅入到去心情都不佳,又撞正午睡時間,點都有D影響。

作者: Cutekillq    時間: 16-2-2 14:20     標題: 引用:Quote:原帖由+timothy_mto+於+16-02-02+發

原帖由 964000 於 16-02-02 發表
Agree, 下午去的老師都黑晒面,又over run小朋友打晒蛇餅入到去心情都不佳,又撞正午睡時間,點都有D影響。 ...
Agree!!!

作者: Jumboshrimp    時間: 16-2-2 14:25     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

我第二日寄表。抽到早上八點幾。有朋友同一日寄但抽到比我早一日下午。收表同interview time 冇關係。反而同班係差不多日子出世

作者: timothy_mto    時間: 16-2-2 14:41

睇返當日嘅安排,老師嘅態度,入唔到唔係d咩嘅損失。
作者: chowyikwan    時間: 16-2-2 14:57     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

幼稚園收生冇謂深究。仔仔上年in 時1.5歲,聽完3個英文指令後即場做到,我都好amazing.  入到second in, 表現穏定幾好,但fail唔收!我係過來人,唔收冇原因,只有幼稚園先知。讀書叻唔叻,看下中學成績才定到高低。

作者: elsonMama    時間: 16-2-2 18:59     標題: 引用:睇返當日嘅安排,老師嘅態度,入唔到唔係d

原帖由 timothy_mto 於 16-02-02 發表
睇返當日嘅安排,老師嘅態度,入唔到唔係d咩嘅損失。
Agree

作者: jenurbabe    時間: 16-2-2 19:05

回覆 timothy_mto 的帖子

Agree so much....由原本滿心歡喜的心情等到花兒也謝了都未開始,完全是折磨!
作者: tobebee    時間: 16-2-2 19:59

我都覺得超唔公平, 有乜理由佢地自己MANAGE唔好時間, 要小朋友等成個幾鐘先IN, 由好好精神等到又攰又肚餓, 唔扭計發脾氣其實已好好, 本身以為佢地係一GROUP人揀1/2 個入, 點知原來唔係囉!!!!  佢地用同一個STANDARD!! 咁就緊係唔洗等既狀態會好好多啦!  
作者: dadamatrix    時間: 16-2-2 21:07     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

其實成5千幾人interview,可以點arrange好點?順得哥情失嫂意,如果頭一批係第一日親自交form既,咁即係人地有誠意,亦有心訓練仔女入讀,咁表現比較好都唔出奇,等得最耐個班係好慘,我都等左兩個鐘..我等個陣直頭想放棄唔考,但諗深一層,將心比己,對住5千幾份form, 俾你,你會點arrange?如果你諗到個完美既方法,麻煩你向校方提出,好造福後人...好野要等係正常...你去到間餐廳無人食唔使等,你會唔會入去食?

作者: tobebee    時間: 16-2-2 22:08

我都係第一日親自交FORM 的, 睇前面的COMMENT 都見到, 排號同幾時交FORM, 點交FORM 係無關!!!
作者: dadamatrix    時間: 16-2-2 22:39     標題: 引用:我都係第一日親自交FORM+的,+睇前面的COMME

原帖由 tobebee 於 16-02-02 發表
我都係第一日親自交FORM 的, 睇前面的COMMENT 都見到, 排號同幾時交FORM, 點交FORM 係無關!!!  ...
我係話如果姐,又咁諗,第一日第一批考生面對既試題係全新,第二批之後已經有人post哂所有考題出黎,等之後既人有哂心理準備去考,咁又對第一批考生公平嗎?有人既地方就會有唔公平既事,每年SC都咁多人報,年年都損聲譽,咪又係年年咁多人爭崩頭....睇開d啦香港人..

作者: ozoz    時間: 16-2-2 22:43     標題: 引用:有些人話愈前的號碼係有關係的,+所以會咁順

都唔一定,我女前年考,係sibling,好似係第二日寄去,寄掛號去,排3仟幾。

作者: Cutekillq    時間: 16-2-2 23:02     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

我親身交form 第一日,早in,不用等
之後一堆早到既家長等到死死下,都幾慘

其實佢地可以好多改善空間,等的人在外面罰企好慘,我朋友大肚9months無得坐等2hr 勁慘

作者: Cynw128    時間: 16-2-2 23:42     標題: 回覆:dadamatrix 的帖子

好同意!其實佢地係辦學而唔係搞event, 要幾日內應付5千幾對小朋友+家長,我認為佢地已經做得好好了。如果限額派form, 要家長捱更扺夜去攞form交form 咪仲慘。起碼宜家人人都有一個面試機會。見我地果位老師仲好有耐性好温柔,唔好忘記佢幾日內唱咗最少廿次Mr Golden Sun, 扮狗仔jump咗數十次。

作者: tobebee    時間: 16-2-3 01:52

相比起VICTORIA, 佢地的確無得比.  人地咪一樣多人IN, 人地可以做到零OVERRUN!  OVERRUN 15-30分鐘都可以接受, 個幾2個鐘就好有問題, 佢唔係第一年有咁既情況, 年年都有人投訴呢個問題, 但年年係咁.... 呢個好明顯就係學校問題...
作者: himhim101010    時間: 16-2-3 02:01

其實我都不知道SC點解有乜好,interview時個老師黑囗黑面,又冇愛心,趕收工咁, 我有朋友個細佬乜都唔肯做,又扭計,竟然有second in, 收生問題得確有問題,不過大家算啦唔洗唔開心。講真有好多group讚到SC有幾好有幾好,要自己去interview看下先判斷到, 除咗名氣大,傳說中名牌子之外, 真的不知道有幾好,講真啲二線學校嘅interview表現仲好過佢,教幼稚園真的要有愛心, 耐性,活力,sorry SC完全冇lol,忘記佢吧。冇為浪費時間仲唸佢點解收點解唔收,唔收可能係好事呢

作者: HAYHIPPO    時間: 16-2-3 08:32     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

Interview 時D小朋友成日離開座位影響其他小朋友in,有些家長又堅持不插手原則, 老師又不斷有耐性地叫小朋友埋位,咁搞法晤overrun 就出奇

作者: ensy    時間: 16-2-3 08:47     標題: 引用:相比起VICTORIA,+佢地的確無得比.++人地咪

原帖由 tobebee 於 16-02-03 發表
相比起VICTORIA, 佢地的確無得比.  人地咪一樣多人IN, 人地可以做到零OVERRUN!  OVERRUN 15-30分鐘都可以接 ...
咁同Victoria比又唔公平,就算同一樣咁多人申請,Vic有成8間分校,每校只處理幾百人易handle好多!

同意等得太耐唔理想。上年我in HKPS,又係11-12度,個仲要落雨無cover等咗1個鐘,全程抱b吹風!我當時都嬲,不過我唔會因此否定學校一切。始終學校設計係handle幾百個學生,唔係一年一次幾千人interview 。

如果有機會,我會同學校反映一下。希望下年可以再安排得好d。

作者: HAYHIPPO    時間: 16-2-3 08:48     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

老師問問題,又要等小朋友作答,唔等又比家長話冇愛心,等又會好似依家咁等咁耐。創價我也試過等個幾鐘,要等interview 係因為學校仔細地in , kv in 櫈都未坐暖就話in 完。其實可以改善的地方是安排長些日子in , 有足夠時間比各小朋友慢慢發揮。收生標準年年bk 都講,不是新鮮事,有人歡喜(明明in 得差都有得入)有人愁(明明做足冇得入),缘份遊戲,只是幼稚園,好像之前 有jm 說,中(小)學才是重點!小朋友大個冇人會問小朋友讀邊間幼稚園㗎!大家平常心啦!

作者: HAYHIPPO    時間: 16-2-3 08:50     標題: 回覆:Cynw128 的帖子

同意好攰,睇返之前的interview 老師只是坐著,佢地係不斷體力勞動

作者: ensy    時間: 16-2-3 08:53     標題: 引用:+本帖最後由+himhim101010+於+16-2-3+02:15

原帖由 himhim101010 於 16-02-03 發表

其實我都不知道SC點解有乜好,interview時個老師黑囗黑面 ...
唔肯做/扭計而最後有offer,每間幼稚園都有發生!其實小朋友咁細,係咪只憑interview表現作準?有朋友話有經驗老師會識分。再者,小朋友扭計,父母處理得宜,表現理解同可以冷靜返小朋友,其實係加分位!

作者: kajiro    時間: 16-2-3 09:02     標題: 引用:老師問問題,又要等小朋友作答,唔等又比家

原帖由 HAYHIPPO 於 16-02-03 發表
老師問問題,又要等小朋友作答,唔等又比家長話冇愛心,等又會好似依家咁等咁耐。創價我也試過等個幾鐘,要 ...
我見過一個post講另一間學校 有在校生亞媽話interview日子太長都對佢地有影響 例如 要縮左上堂日子 要人做義工 老師無假放..........

今年叫多左pebbles俾大家行下 如果之前只可以一直係上面企 仲可能排出去食風...互相諒解下吧

作者: dadamatrix    時間: 16-2-3 09:36

我相信佢地咁多年都有呢個問題, 唔係無諗過其他方案, 而係唔可行, 講真無人揸住鎗叫你去IN, 家長大肚咪叫爸爸去in囉, 我朋友剛剛生完, 咪又係唔去, 叫爸爸去, 你有咩特別優勝要人地提供多D資源俾你去in? 仲要人地非收你不可? 佢肯俾咁多小朋友機會已經好好, 如果佢衰D, 好似靈糧堂咁, 提早停上派form, 你咪仲激死? (我就係遲左, 估唔到佢早截, 交唔切form, 激死) .. 都係個句, 將心比己, 自己個小朋友係自己眼中一定係最好, 但無人係完美, 如其投訴呢樣, 投訴個樣, 不如先檢討自己, 下次再努力..
作者: Cutekillq    時間: 16-2-3 10:34     標題: 引用:我相信佢地咁多年都有呢個問題,+唔係無諗過

原帖由 dadamatrix 於 16-02-03 發表
我相信佢地咁多年都有呢個問題, 唔係無諗過其他方案, 而係唔可行, 講真無人揸住鎗叫你去IN, 家長大肚咪叫爸 ...
我唔同意大家係投訴呢樣投訴果樣。大家都係討論和反映意見,想學校可以改進一下。當日校長都好關心家長的意見,相信學校都會歡迎大家既意見不斷改善

作者: dadamatrix    時間: 16-2-3 10:49

Cutekillq 發表於 16-2-3 10:34
我唔同意大家係投訴呢樣投訴果樣。大家都係討論和反映意見,想學校可以改進一下。當日校長都好關心家長的意 ...
咁應該直接寫信去學校, 咁佢地先可以肯定睇到...

作者: himhim101010    時間: 16-2-3 10:49

都係嗰句,自己去interview自己先知道,我也知道SC Fans 眾多,個個山長水遠去爭崩頭 (不喜勿插), 個個遇到嘅老師嘅不同..自己先知咯
作者: hilaryashley    時間: 16-2-3 13:06     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

見到有人話小朋友周圍行, d tasks叫幾次先做, 又攪住家長填問卷....另外, 我朋友個朋友BB狂喊...呢d咁既情況都有2nd in...

3日內5000人揀600幾個, 都係十個左右揀一個, 其實話好難又唔係~好多學校都係咁上下~但喊又有2nd in, 扭計又2nd in, 唔合作又2nd in....

只可以講呢間幼稚園interview係講運氣多過實力

作者: fatcni    時間: 16-2-3 13:44

請問幾時知final result?!
作者: alexchan1    時間: 16-2-3 13:57

其實幼稚園揀間正常的便可以,你們的小朋友在面試時能做到所有的task是誰教的?是家長們的。
入到神校的學生,所有人都比別人好?人人都考到直資私立?點解同一間幼稚園同一班內,有些小朋友比較好,有些比較一般?他們都在同一幼稚園接受一樣的課程和教學,其實教導他們的人是爸爸媽媽,幼稚園只是俾大家知道小朋友要學什麼。我和我的小朋友上pg,班中有兩個小孩特別醒,難道pg老師只教他倆而沒教我的小朋友。所以各位父母要多栽培自己的小朋友,多看書和閱讀,少接觸電視、電腦和平板。共勉之。
作者: Cutekillq    時間: 16-2-3 20:30     標題: 引用:見到有人話小朋友周圍行,+d+tasks叫幾次先

原帖由 hilaryashley 於 16-02-03 發表
見到有人話小朋友周圍行, d tasks叫幾次先做, 又攪住家長填問卷....另外, 我朋友個朋友BB狂喊...呢d咁既情 ...
Agree 「獨特的收生標準」

作者: Guaichu    時間: 16-2-4 13:50

其實我想問大家有什麽客觀的收生表準或指引可以寫出來大家討論下?毕竟我地講紧只系2岁的小朋友,不可能好像考公開试一样有syllabus 吧。如果有多一点constructive comments 會好点
作者: vpo0615    時間: 16-2-4 15:54

雖然我無報SC........不過我諗不論任何一間幼稚園, 作為普通家長而非校內人士, 係無乜可能知道佢有咩收生準則. 所以好多人都話, 呢個係緣份+運氣遊戲, 有OFFER當中六合彩.
作者: ANNA5    時間: 16-2-5 11:52

我剛詢問另一間出名的幼稚園校董, 佢亦同意前面順號碼入選的學生
係有一定關係, 例如家底
佢叫我去in多少少學校, 親身去見, 就會知道這間以什麼為本
入唔到, 係他們損失

作者: puichingforsure    時間: 16-2-5 12:03

作者: sillymommy    時間: 16-2-5 13:44

回覆 alexchan1 的帖子

非常認同
作者: hilaryashley    時間: 16-2-6 16:24     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

無言~

作者: Cutekillq    時間: 16-2-7 23:17     標題: 引用:今日朋友同我講,+話佢同事in+st.+cat時遲到

原帖由 hilaryashley 於 16-02-06 發表
今日朋友同我講, 話佢同事in st. cat時遲到25分鐘....都有2nd in....

無言~
我覺得呢個資料好有用,即係不準時唔扣分

作者: miumiu250    時間: 16-2-8 04:43     標題: 引用:Quote:原帖由+964000+於+16-02-02+發表Agre

原帖由 Cutekillq 於 16-02-02 發表
Agree!!!
我女下午in 個老師都黑面同講野悔氣

作者: 卡瑤    時間: 16-2-8 16:32     標題: 引用:今日朋友同我講,+話佢同事in+st.+cat時遲到

原帖由 hilaryashley 於 16-02-06 發表
今日朋友同我講, 話佢同事in st. cat時遲到25分鐘....都有2nd in....

無言~
可能阿媽MCS,阿爸LSC舊生
仲要天主教徒

作者: 淺草    時間: 16-2-11 10:12

hilaryashley 發表於 16-2-6 16:24

無言~

因為好多group都delay, 有D group準時到但都等左30分鐘先有得入去, 如果撞正衣D group, 遲到係冇人知既...正明你朋友個朋友好好彩.
作者: HAYHIPPO    時間: 16-2-11 21:07     標題: 回覆:淺草 的帖子

👍🏼

作者: mao_mama    時間: 16-2-25 19:20     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

無2nd in的係咪唔會收到信?

作者: catcat1001    時間: 16-2-26 15:40

我是N無人, 第一日自己去交form. 排number 200內. 9:20am in 1st in.
大約10:30先正式入房interview.  入左2nd in.

作者: Cutekillq    時間: 16-2-26 18:00     標題: 引用:我是N無人,+第一日自己去交form.+排number+

原帖由 catcat1001 於 16-02-26 發表
我是N無人, 第一日自己去交form. 排number 200內. 9:20am in 1st in.
大約10:30先正式入房interview.  入 ...
請問你當日衣著如何?有無著名牌上身

作者: nic_bb    時間: 16-2-26 18:28     標題: 引用:Quote:原帖由+catcat1001+於+16-02-26+發表

原帖由 Cutekillq 於 16-02-26 發表
我哋N無,郵寄,上年入到二2nd , 最後收埋......所以,我諗唔關衣著事。

作者: 菲菲菲    時間: 16-2-26 18:37     標題: 引用:Quote:原帖由+Cutekillq+於+16-02-26+發表

原帖由 nic_bb 於 16-02-26 發表
我哋N無,郵寄,上年入到二2nd , 最後收埋......所以,我諗唔關衣著事。
我都覺得唔關事...當日見到咁多家長人頭湧湧,眼見都係一兩個用Chanel (其實Chanel平時都多人用啦),有一個用入門版Hermes,其他人都好樸素...不過可能好多係名牌我唔識睇啦hahaha,錶嗰啲真係無留意

作者: catcat1001    時間: 16-2-27 11:24

回覆 Cutekillq 的帖子

我當日衣著簡潔, 無名牌. 當日無拎小手袋, 一個無牌子既側揹袋放亞仔用品.
就連個仔, 我都只係著衛衣, 波鞋.  專登唔著恤衫.
作者: pure_carol    時間: 16-2-27 12:17     標題: 引用:Quote:原帖由+catcat1001+於+16-02-26+發表

我都n無,尾二日親身交,當日身著好譜通,因只請左半日假,拎左個十分殘舊的返工coach袋,無化妝,小朋友也無名牌。
我覺得係睇表現

作者: 大豬既老婆    時間: 16-2-27 14:46     標題: 引用:Quote:原帖由+catcat1001+於+16-02-26+發表

我覺得唔關有無名牌事。SC的確係好多人報名,面試安排有dd亂(因為太多人)我覺得可以理解。

我自己都係完全無關係無識人,身上亦無名牌都有second in,我唔覺得老師睇我手袋用咩牌子囉。

作者: HAYHIPPO    時間: 16-2-27 15:03     標題: 回覆:大豬既老婆 的帖子

Sc 是務實學校,唔關名牌事

作者: Cutekillq    時間: 16-2-28 00:23     標題: 引用:Quote:原帖由+Cutekillq+於+16-02-26+發表

原帖由 大豬既老婆 於 16-02-27 發表
我覺得唔關有無名牌事。SC的確係好多人報名,面試安排有dd亂(因為太多人)我覺得可以理解。

我自己都係完 ...
這一點都好有幫助。衣著和名牌,有無化妝等不大關係。
咁有無唔講野/未識講野小朋友收2nd in

作者: 大豬既老婆    時間: 16-2-28 19:29     標題: 引用:Quote:原帖由+大豬既老婆+於+16-02-27+發表

原帖由 Cutekillq 於 16-02-28 發表
這一點都好有幫助。衣著和名牌,有無化妝等不大關係。
咁有無唔講野/未識講野小朋友收2nd in

...
咁就好老實講,我覺得咁多人考呢間,正常都會揀d表現到自己既。完全唔出聲我覺得機會會微d。我仔係屬於講野比較多既大b。

作者: maymay27    時間: 16-2-28 20:36     標題: 回覆:St Catherine 收生的問題

算啦,年年都有d家長,點都唔信無內定...

作者: gbbabysheep    時間: 16-2-28 23:03

回覆 chowyikwan 的帖子

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5