教育王國

標題: 大抽獎有否規定申請一定要是K3學生? [打印本頁]

作者: keep-calm    時間: 15-11-4 17:19     標題: 大抽獎有否規定申請一定要是K3學生?

請問如小朋友已讀緊國際學校小一,可以申請大抽獎嗎?另外,如小朋友係年尾出生,repeat 一年做超大B讀k2,可以在k2那年申請政府小一派位嗎?thanks!

作者: tingshun0135    時間: 15-11-4 17:22     標題: 回覆:大抽獎有否規定申請一定要是K3學生?

作者: BERYLLEONG    時間: 15-11-5 22:48

回覆 keep-calm 的帖子

當然可以啦只要適齡,就算完全無讀過幼稚園都可以

作者: cocokan2004    時間: 15-11-6 04:00

回覆 BERYLLEONG 的帖子

夠5歲8個月, 從未抽過就得.
作者: 小曳人    時間: 15-11-6 10:28

機本上唔會理有無讀緊書,或讀緊咩
開學時足5歲8個月就可以玩派位
就算超齡都可以抽 (只係自行少咗10分)

作者: babybbmm    時間: 15-11-6 11:14     標題: 引用:請問如小朋友已讀緊國際學校小一,可以申請

原帖由 keep-calm 於 15-11-04 發表
請問如小朋友已讀緊國際學校小一,可以申請大抽獎嗎?另外,如小朋友係年尾出生,repeat 一年做超大B讀k2, ...
可以,識人做咗大 B, K2 時去抽獎抽到頭奬,冇讀 K3. 不過成個暑假就去補習中文

作者: picture    時間: 15-11-6 18:53     標題: 引用:Quote:原帖由+keep-calm+於+15-11-04+發表

原帖由 babybbmm 於 15-11-06 發表
可以,識人做咗大 B, K2 時去抽獎抽到頭奬,冇讀 K3. 不過成個暑假就去補習中文

...
後尾上了小學讀成點?

作者: MrBeast    時間: 15-11-6 19:05

大抽獎要未讀過小學,不過國際唔知點計,好似ok, 最好打去edb 問
作者: CERISE    時間: 15-11-9 13:32

朋友個仔讀開國際P.1, 舊年見佢都可以照抽大抽奬, 但可惜唔中.
作者: wan_sosin    時間: 15-11-9 13:38     標題: 回覆:大抽獎有否規定申請一定要是K3學生?

識人讀國際P1嗰年,走去大抽獎,中咗心儀學校,轉去再讀P1

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5