教育王國

標題: 機票幾錢 [打印本頁]

作者: AS-Ma-Ma    時間: 15-9-22 21:18     標題: 機票幾錢

我地經dubai飛 brimingham,  坐EK.
3個bundle,  每套 $9200, 這價ok嗎 ?  
你地幾錢ar,  分享吓。

作者: noel2010    時間: 15-9-22 21:31

回覆 AS-Ma-Ma 的帖子

未試過坐EK咁平,剛一張學生機票要$11000。
作者: 亮燈    時間: 15-9-22 21:40

AS-Ma-Ma 發表於 15-9-22 21:18
抵,我買去曼徹斯特要$11XXX。
作者: DKmum    時間: 15-9-22 21:47     標題: 引用:我地經dubai飛+brimingham,++坐EK. 3個bund

原帖由 AS-Ma-Ma 於 15-09-22 發表
我張系一年期student ticket, 經Dubai往 London,大概Hkd11,000

作者: AK_Fans    時間: 15-9-22 22:08     標題: 引用:Quote:AS-Ma-Ma+發表於+15-9-22+21:18+我地

原帖由 亮燈 於 15-09-22 發表
亮燈兄,你仔仔剛坐芬蘭有何評語,我上它網站是要轉機嗎?

作者: AK_Fans    時間: 15-9-22 22:13     標題: 回覆:機票幾錢

我一月回英,復活節回港的機票也未買,問過ba 和維珍要16xxx,是否我遲買所以呢個價?仲諗住若萬二、三就直航添,看來要訂ek 了。請問大家有沒有相熟機票Agent 可介紹呢?

作者: AS-Ma-Ma    時間: 15-9-22 22:37     標題: 回覆:AK_Fans 的帖子

個個都$11,000, but你地london喎,可能brimingham 平D , 我個價已連稅, 咁聽日叫agent出啦。

作者: vet    時間: 15-9-22 22:51     標題: 引用:Quote:AS-Ma-Ma+發表於+15-9-22+21:18+我地

原帖由 亮燈 於 15-09-22 發表
11K,CX係咪差唔多,direct flight

作者: Apax    時間: 15-9-22 22:54

今日買左聖誕去暑假返
EK 88xx, 好抵
作者: wildberries    時間: 15-9-22 22:58

請問As-ma-ma  Apaxx可以介紹agent 嗎?
作者: joymama    時間: 15-9-22 23:40     標題: 引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-09-22+發表抵,我

原帖由 vet 於 15-09-22 發表
CX 聖誕來回直航機票要萬五

作者: hjma    時間: 15-9-23 01:12     標題: 引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-09-22+發表抵,我

你訂幾時?CX有咁平?

作者: hjma    時間: 15-9-23 01:15     標題: 引用:Quote:原帖由+vet+於+15-09-22+發表11K,CX

原帖由 hjma 於 15-09-23 發表
你訂幾時?CX有咁平?
我easter都未買,而家先訂倒頭飛有冇位呢?

作者: 亮燈    時間: 15-9-23 06:39     標題: 引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-09-22+發表抵,我

原帖由 AK_Fans 於 15-09-22 發表
亮燈兄,你仔仔剛坐芬蘭有何評語,我上它網站是要轉機嗎?
未坐呀!要到12月返黎至坐喎!要在赫爾新基轉機。

作者: 亮燈    時間: 15-9-23 06:41     標題: 引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-09-22+發表抵,我

如果係就一定坐啦!我問過要$16XXX,仲好似未計稅

作者: AK_Fans    時間: 15-9-23 07:04     標題: 引用:Quote:原帖由+AK_Fans+於+15-09-22+發表亮

原帖由 亮燈 於 15-09-23 發表
未坐呀!要到12月返黎至坐喎!要在赫爾新基轉機。
哦,吾該哂。以為你仔仔開學呢轉坐添😬

作者: 亮燈    時間: 15-9-23 07:59     標題: 引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-09-23+發表未坐呀

原帖由 AK_Fans 於 15-09-23 發表
哦,吾該哂。以為你仔仔開學呢轉坐添😬
開學坐EK

作者: hjma    時間: 15-9-23 15:01     標題: 引用:Quote:原帖由+AK_Fans+於+15-09-23+發表哦

開學坐EK
其實坐EK幾好,$平D又可在中途轉機行吓舒展吓,不過我阿仔阿女都話寧願直航一次過,鬼咩,佢兩個都瞓得著覺,我老人家一D都瞓吾到緊係想行吓

作者: scso    時間: 15-9-23 17:56

回覆 AK_Fans 的帖子

我訂Virgin$12750
作者: AK_Fans    時間: 15-9-23 18:11     標題: 回覆:scso 的帖子

SCSO,請問方便pm 我那間買嗎?謝謝☺️

作者: wloi    時間: 15-9-23 19:34

hjma 發表於 15-9-23 15:01
其實坐EK幾好,$平D又可在中途轉機行吓舒展吓,不過我阿仔阿女都話寧願直航一次過,鬼咩,佢兩個都瞓得著 ...
不過我個日搭返來,在機場見搭EK(都係terminal 3)的中東家庭有好多BB同細路,.只耍機上有一個扭計,成程機都幾慘.
作者: cartierchan    時間: 15-9-23 21:37     標題: 引用:Quote:原帖由+vet+於+15-09-22+發表11K,CX

原帖由 joymama 於 15-09-22 發表
CX 聖誕來回直航機票要萬五
VS  Hong ~London11月番去
London~Hong kong 12月番來$97xx

作者: scso    時間: 15-9-23 21:37

我係打電話幫Virgin買, 大約坐5次來回送一套來回, 因我試過幾次agent問價差唔多價錢, 我唔明好多人都揾agent買到平機票而我問過兩間agent都唔平所以直接幫Virgin & lufthana買
作者: plllam    時間: 15-9-23 22:09

亮燈 發表於 15-9-23 06:41
亮燈兄坐后請發表下文章,意見。大家參考下!thanks
作者: plllam    時間: 15-9-23 22:14

wloi 發表於 15-9-23 19:34
不過我個日搭返來,在機場見搭EK(都係terminal 3)的中東家庭有好多BB同細路,.只耍機上有一個扭計,成程機都幾 ...
yes...
作者: AK_Fans    時間: 15-9-23 22:17     標題: 引用:+本帖最後由+scso+於+15-9-23+21:43+編輯+\

原帖由 scso 於 15-09-23 發表

哦,謝謝你的回覆啊。我也是問過都吾係平,即是打去維珍直接訂嗎?

作者: noel2010    時間: 15-9-23 23:15

其實agent 幫手比較那航空公司及時間,可hold 住位,不用即付。團體飛才有平,去英國來回更加冇。不過學生機票要改時間,agent 就可搞手續。各有好處。
作者: Ruby1219    時間: 15-9-24 00:06     標題: 引用:Quote:原帖由+vet+於+15-09-22+發表11K,CX

11K你地覺得好抵?我仔大部份坐BA, 都是9k多少少吾過10k. 啱啱攞埋executive club bronze membership.
上星期agent quote 2016暑假BA 要$11,xxx, (CX$13,xxx), 我仲心大心細

作者: noel2010    時間: 15-9-24 00:13

Ruby1219 發表於 15-9-24 00:06
11K你地覺得好抵?我仔大部份坐BA, 都是9k多少少吾過10k. 啱啱攞埋executive club bronze membership.
上 ...
你呀仔是否大學生?中學生的假期冇太多彈性,一定貴。
作者: 亮燈    時間: 15-9-24 06:59

Ruby1219 發表於 15-9-24 00:06
上 ...
當然唔算好抵,只是合理,因CX太貴。BA未坐過,因要倫敦轉機,坐EK就杜拜轉機,每程都係7.5小時左右,會舒服少少。
作者: 亮燈    時間: 15-9-24 07:00

plllam 發表於 15-9-23 22:09
亮燈兄坐后請發表下文章,意見。大家參考下!thanks
你係指芬蘭航空?
作者: scso    時間: 15-9-24 08:02

網上訂或直接打去Virgin都可
作者: Ruby1219    時間: 15-9-24 08:51     標題: 引用:Quote:Ruby1219+發表於+15-9-24+00:06+11K

原帖由 noel2010 於 15-09-24 發表
吾係呀。佢中五咋。佢學校d假期一定係貴機票,永遠用吾到Asia miles or Avios 換

作者: Ruby1219    時間: 15-9-24 08:53     標題: 引用:Quote:Ruby1219+發表於+15-9-24+00:06+11K

原帖由 noel2010 於 15-09-24 發表
今年暑假張機票都係$9k幾。我係年頭先叫agent 買,反而平過之前上網見到嘅價

作者: AS-Ma-Ma    時間: 15-9-24 09:43     標題: 引用:其實agent+幫手比較那航空公司及時間,可ho

原帖由 noel2010 於 15-09-23 發表
其實agent 幫手比較那航空公司及時間,可hold 住位,不用即付。團體飛才有平,去英國來回更加冇。不過學生 ...
我都覺得幾agent好D, 可以hold位,deadline前 rebook再rebook,  彈性大D.
hk無直航brimingham,  唯有選擇轉機,or direct london再轉車,都系唔放便啦。

作者: bb360    時間: 15-9-24 10:19

回覆 Ruby1219 的帖子

Ruby1219 可否 pm agent 名給我?  你的 agent  幾平。是否可以先 hold 位, 攞左個平的價錢然後遲些才俾錢?

作者: plllam    時間: 15-9-24 12:19

回覆 亮燈 的帖子

yes ;>
作者: plllam    時間: 15-9-24 12:20

bb360 發表於 15-9-24 10:19

Ruby1219 可否 pm agent 名給我?  你的 agent  幾平。是否可以先 hold 位, 攞左個平 ...
pls send to me 2,thanks.
作者: DKmum    時間: 15-9-24 12:30

Ruby1219 可否 pm agent 名給我?  你的 agent  幾平。是否可以先 hold 位, 攞左個平 ...
我都想要,麻煩Ruby send 埋我, 謝謝
作者: mummy911    時間: 15-9-24 12:43

Ruby1219 發表於 15-9-24 08:53
今年暑假張機票都係$9k幾。我係年頭先叫agent 買,反而平過之前上網見到嘅價

...

pls send to me x3, thanks
作者: plllam    時間: 15-9-24 12:50

昨天訂送左月餅比小兒,希望可一解他思鄉之情.祝各位中秋節快樂。
作者: 亮燈    時間: 15-9-24 16:01     標題: 引用:回覆+亮燈+的帖子 yes+;>

原帖由 plllam 於 15-09-24 發表
回覆 亮燈 的帖子

yes ;>
等阿大坐過再話你知

作者: plllam    時間: 15-9-24 16:15

回覆 亮燈 的帖子

thks;>
作者: 亮燈    時間: 15-9-24 16:22     標題: 引用:回覆+亮燈+的帖子 thks;>

原帖由 plllam 於 15-09-24 發表
回覆 亮燈 的帖子

thks;>
welcome

作者: gloriamimi    時間: 15-9-24 17:51

Ruby1219 可否 pm agent 名給我? Thanks.

作者: Ruby1219    時間: 15-9-24 18:04

for BA, have to pay in 3 days after holding the seat. i think the price is low because the booking class is low too. Have to pay extra for any rescheduling la.
作者: Sheep006    時間: 15-9-24 19:26

回覆 亮燈 的帖子

亮煷兄請問EKskysurfer 個fax係幾多號?fax杜拜咩字頭?
作者: Sheep006    時間: 15-9-24 19:31

回覆 scso 的帖子

大人1年票?咁平?幾時訂嫁?
作者: 亮燈    時間: 15-9-24 19:35

Sheep006 發表於 15-9-24 19:26
回覆 亮燈 的帖子

亮煷兄請問EKskysurfer 個fax係幾多號?fax杜拜咩字頭?

地址

Call Centre

電話

電話:600 55 55 55 (English and Arabic)

辦公時間

Daily, 24 hours.

[size=13.3333px]http://www.emirates.com/hk/chinese/help/offices/local_emirates_offices.aspx?city=DXB

[size=13.3333px]唔好意思,我唔太清楚,你可以到以上網址睇睇或打電話去香港辦事處問。

地址

香港
皇后大道中 5 號
衡怡大廈 11 樓

電話

電話:+852 30713019

辦公時間

星期一至五, 09:00 至 17:30

星期六、日及公眾假期,關閉

作者: Sheep006    時間: 15-9-24 19:39

Asia miles and avios 有咩唔同?你地申請時是用大人名定係小朋友名?
作者: YinYuMami    時間: 15-9-24 21:23     標題: 回覆:DKmum 的帖子

可以也send agent資料給我嗎?

作者: Ruby1219    時間: 15-9-24 21:54     標題: 引用:回覆+Ruby1219+的帖子 Asia+miles+and+avi

原帖由 Sheep006 於 15-09-24 發表

Asia miles and avios 有咩唔同?你地申請時是用大人名定係小朋友名? ...
Asia miles is CX, even kids can open their own account and u can put family members into your "friendship" group for redemption of tickets in their names. But cannot share or transfer mileages.

Avios if BA. Kids can have their own account too. Only adults can be principal of household account and put kid's account into household account where the  Avios can be shared!

作者: scso    時間: 15-9-24 22:22

回覆 Sheep006 的帖子

唔係好明你問大人一年票?
作者: Sheep006    時間: 15-9-25 12:30

回覆 scso 的帖子

普通票定係學生票?
作者: scso    時間: 15-9-25 17:44

回覆 Sheep006 的帖子

係普通票,因放假回來一喼行李己只夠
作者: Sheep006    時間: 15-9-25 22:38

Thanks
作者: vet    時間: 15-9-27 00:07     標題: 引用:Quote:原帖由+vet+於+15-09-22+發表11K,CX

原帖由 hjma 於 15-09-23 發表
你訂幾時?CX有咁平?
sorry 係我攪错了,我老公訂佢話4套除番一套也要萬4。

圖片附件: 1443283557284.jpg (15-9-27 00:07, 41.4 KB) / 下載次數 33
/forum.php?mod=attachment&aid=NTc1Njd8MTRmYWZkZTN8MTcxNzE2ODY0M3ww

作者: vet    時間: 15-9-27 00:08     標題: 回覆:vet 的帖子

比大家参考吓,喺Manchester出發的價錢。可打去問。

圖片附件: 1443283663754.jpg (15-9-27 00:08, 43.49 KB) / 下載次數 38
/forum.php?mod=attachment&aid=NTc1NzB8MzRhNTdiNGZ8MTcxNzE2ODY0M3ww

作者: vet    時間: 15-9-27 00:09     標題: 回覆:vet 的帖子

圖片附件: 1443283745338.jpg (15-9-27 00:09, 39.58 KB) / 下載次數 41
/forum.php?mod=attachment&aid=NTc1NzV8MmNjNjM3OWN8MTcxNzE2ODY0M3ww

作者: Sheep006    時間: 15-10-1 20:52

请问倒头BA系唔系一年票?
作者: mummy911    時間: 15-10-4 22:29     標題: 回覆:Sheep006 的帖子

似乎機票價錢又節節上升了!比一個月前有十無減

作者: Sheep006    時間: 15-10-4 22:55

回覆 mummy911 的帖子

係呀
作者: mummy911    時間: 15-10-6 08:42

作者: alee810    時間: 15-10-6 10:18

想請教各位坐過EK的朋友仔,30kg baggage allowance是否可以分兩個喼? 只要total diminesions 唔超過300cm 就可以呢? 因為一個喼未必可以放到30kg,請大家指教,thanks.
作者: 亮燈    時間: 15-10-6 11:30     標題: 引用:想請教各位坐過EK的朋友仔,30kg+baggage+a

原帖由 alee810 於 15-10-06 發表
想請教各位坐過EK的朋友仔,30kg baggage allowance是否可以分兩個喼? 只要total diminesions 唔超過300cm  ...
阿大坐EK去MANCHESTER係35kg,基本上冇限篋數量及大少。亦可打電話去阿聯酋香港辦事處問。

作者: 3b    時間: 15-10-7 08:40

2015年10月7日起,國泰航空設於倫敦希斯路機場三號客運大樓的辦理登機手續及票務櫃檯,將由B區遷往C區。
作者: noel2010    時間: 15-10-7 09:13

alee810 發表於 15-10-6 10:18
想請教各位坐過EK的朋友仔,30kg baggage allowance是否可以分兩個喼? 只要total diminesions 唔超過300cm  ...
EK 冇限喼數量,計total Kg, 學生票40kg, 上次回英,41.5kg 都照過。
作者: iamno4    時間: 15-10-7 12:51

Ruby1219,
可否 pm agent 嘅 contact 給我!謝謝!
聖誕剛才買機票,要 18,000, 想暈低!
真係要諗諗點摼d先得!

作者: 亮燈    時間: 15-10-7 13:00     標題: 引用:回覆+Ruby1219+的帖子 Ruby1219,可否+pm+a

原帖由 iamno4 於 15-10-07 發表

Ruby1219,
$18000?邊間?

作者: iamno4    時間: 15-10-7 13:27

回覆 亮燈 的帖子

CX ar
作者: 亮燈    時間: 15-10-7 13:28     標題: 引用:回覆+亮燈+的帖子 CX+ar

回覆 亮燈 的帖子

CX ar
我都估到,直航倫敦?可試EK轉機

作者: iamno4    時間: 15-10-7 13:33

回覆 亮燈 的帖子

亮燈
呀仔剛滿 14,  好驚有咩突發事唔識處理。唔敢呀!

作者: SYSquare    時間: 15-10-7 13:39     標題: 回覆:機票幾錢

check左BA or Virgin未?萬八,太誇張了!

作者: 亮燈    時間: 15-10-7 14:16     標題: 引用:回覆+亮燈+的帖子 亮燈呀仔剛滿+14,++好驚

回覆 亮燈 的帖子

亮燈
唔驚架!EK有空姐陪伴服務(16歲以下),帶埋轉機,到達後會帶孩子交俾指定學校既負責人,可放心啊!

作者: scso    時間: 15-10-7 18:02

回覆 iamno4 的帖子

唔駛怕,有UM service,我仔舊年也是14歲也是自己一人坐轉機,都無用UM service都ok, 邊間平就坐邊間,試過係杜拜,慕尼克等地方轉機
作者: wildberries    時間: 15-10-7 21:42

而家先至訂EK可能也不平了
作者: mozartfan    時間: 15-10-7 23:44

watch out for cathay fanfare tickets on tuesdays
作者: basbyy    時間: 15-10-8 13:16

之前識左個 BK mami,佢囡囡同我亞女同校,佢前兩日發現 BA Easter 機票,倒頭直航連稅 $8,812,佢即刻幫我 hold 埋位同 call 我,買到套咁平機票,我開心左幾日!

作者: hjma    時間: 15-10-8 13:34     標題: 引用:之前識左個+BK+mami,佢囡囡同我亞女同校,

原帖由 basbyy 於 15-10-08 發表
之前識左個 BK mami,佢囡囡同我亞女同校,佢前兩日發現 BA Easter 機票,倒頭直航連稅 $8,812,佢即刻幫我 ...
倒頭飛吾係要即刻比$嘅咩?

作者: basbyy    時間: 15-10-8 13:46

hjma 發表於 15-10-8 13:34
倒頭飛吾係要即刻比$嘅咩?

張機票可以 hold 3 日,但個價就只可以 hold 一日, 我地係上 BA 個網 check 機票,再打電話去 BA 買。貪佢可以用 credit card.
作者: 亮燈    時間: 15-10-8 14:17     標題: 引用:之前識左個+BK+mami,佢囡囡同我亞女同校,

之前識左個 BK mami,佢囡囡同我亞女同校,佢前兩日發現 BA Easter 機票,倒頭直航連稅 $8,812,佢即刻幫我 ...
還得神落

作者: 3b    時間: 15-10-8 15:18     標題: 引用:之前識左個+BK+mami,佢囡囡同我亞女同校,

有照應真係好!

作者: iamno4    時間: 15-10-11 00:42

有冇人試過 Swiss Air,  在 Zurich 轉機, 轉機只需等個半鐘, 現在 quote 暑假票
GBP 573      LHR-ZRH-HKG, then HKG-ZRH-LHR
作者: iamno4    時間: 15-10-11 00:48

回覆 SYSquare 的帖子

Virgin 冇位, BA 都好貴, 可能真是 book 得太遲了
作者: hjma    時間: 15-10-11 01:23     標題: 引用:有冇人試過+Swiss+Air,++在+Zurich+轉機,+

原帖由 iamno4 於 15-10-11 發表
有冇人試過 Swiss Air,  在 Zurich 轉機, 轉機只需等個半鐘, 現在 quote 暑假票
GBP 573      LHR-ZRH-HKG, ...
你呢個價包咗tax未?

作者: iamno4    時間: 15-10-11 01:29

回覆 hjma 的帖子

包咗
作者: hjma    時間: 15-10-11 01:46     標題: 引用:回覆+hjma+的帖子 包咗

原帖由 iamno4 於 15-10-11 發表
回覆 hjma 的帖子

包咗
咁都算平喎,我都未買呢程飛,應該都吾使指意買直航,太貴啦

作者: scso    時間: 15-10-11 10:25

我買到Virgin暑假$11250,Easter買lufthana$8190,全部己連税算抵
作者: louisagood    時間: 15-10-11 15:06     標題: 回覆:機票幾錢

入卦一問,如果要轉機,但第一程delay 咗,去到轉機的機場原定搭嗰班機已經走咗。 咁點算啊?

作者: scso    時間: 15-10-11 17:33

回覆 louisagood 的帖子

要睇果間航空公司一日有幾多班機飛倫敦,如果有下班機去而又有位就會比你上,因為係佢自己機delay而令我錯過班機而不是我遲到
作者: bb360    時間: 15-10-11 19:49

有朋友試過, 因該航空公司一日只有一班機返港, 結果要遲一日才飛返香港, 航空公司只讓小朋友在貴賓 lounge 睡一晚, 有尼龍床, 有派飲品及簡便晚餐, 另加一些餐卷, 但銀碼不大, 勉強夠買三文治加飲品, 還在第二天早上把他趕離貴賓室, 要在機場等到晚上才再上機。都幾慘!  此後朋友怕怕了, 可以的話坐直航。
作者: bb360    時間: 15-10-11 19:58

講錯, 不是一日只有一班機返港, 而是航空公司話只可以安排下一日同一班機返港。
作者: noel2010    時間: 15-10-11 20:06

試過轉機時有boarding pass 上不到機,下一班都full, 結果要坐下一天機,自已要求酒店加餐廳券津貼,酒店車接送,但當時行李不知下落,好彩在Heathrow airport 找到,估計行李早到一天。
作者: Ruby1219    時間: 15-10-11 21:40     標題: 引用:我買到Virgin暑假$11250,Easter買lufthana

原帖由 scso 於 15-10-11 發表
我買到Virgin暑假$11250,Easter買lufthana$8190,全部己連税算抵
頭先又上網買呀仔暑假機票,貨比三家,竟然比我吼到維珍倒頭來回唔使9千!仲要係香港返英國果程係premium economy!
好開心呀!
不過係呀仔第一次坐維珍,返香港班機要成十點幾(佢坐開六點幾機),佢要響機場等多四個鐘!不過真係平好多!所以佢都肯試吓。我哋就俾佢坐一程premium economy 當補償番啦!反正來回唔使9千真係好抵。

作者: scso    時間: 15-10-11 22:42

真係好平呀我無買過到頭飛, 因我check親都唔平得好多,可能初中D放假日子緊咗無高中或大學咁彈性啦, 1Sep開學係好貴, 請問你到頭買什麼日子咁平? 你小朋友可係機場食下野行下duty free上下網, 好快就上機, 維珍service比Cathy好
作者: Ruby1219    時間: 15-10-11 22:52     標題: 引用:+本帖最後由+scso+於+15-10-11+22:45+編輯+

Is Jul 2 LDN-HKG then Aug 30 HKG-LDN.

佢學校d schedule 都好inflexible, 我都好surprise 有咁平,吾敢相信自己的眼睛。

作者: Umi    時間: 15-10-11 23:37     標題: 回覆:機票幾錢

維珍ok嗎?現在BA倒頭機都5平!今年度3套已經搞掂,來年真是要抓緊機會睇下有冇平d既直航

作者: scso    時間: 15-10-11 23:39

2Jul咁早放暑假,請問你第一套機票你先買單程or一年期來回票?點樣抵D呢?
作者: Umi    時間: 15-10-11 23:49     標題: 引用:Quote:原帖由+scso+於+15-10-11+發表本帖最

原帖由 Ruby1219 於 15-10-11 發表
Is Jul 2 LDN-HKG then Aug 30 HKG-LDN.

佢學校d schedule 都好inflexible, 我都好surprise 有咁平,吾敢 ...
想問9月張機票係咪出張單程先?之後全部出晒倒頭飛係咪平d?

作者: Ruby1219    時間: 15-10-12 00:09     標題: 引用:回覆+Ruby1219+的帖子 2Jul咁早放暑假,請

2Jul咁早放暑假,請問你第一套機票你先買單程or一年期來回票?點樣抵D呢? ...
我係舊年十一月mid term break 完HKG-LDN 嗰張買單程,好似係CX$8,xxx.之後就十二月到一月頭的mid term break 買LDN-HKG-LDN 倒頭來回。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5